Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: Всички отговорни институции трябва да бъдат разследвани за катастрофата край Своге

Снимка: БГНЕС

Всички отговорни институции трябва да бъдат разследвани за тежката катастрофа край Своге, заяви бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Самата тя до момента не е призовавана на разпит за изпълнението на ремонта на пътния участък, където живота си загубиха 17 души:

"Както и премиерът каза, споделям това мнение, че трябва да бъдат разследвани всички отговорни лица, институции, разбира се, всички участници в този процес, във всички периоди, защото това е един дълъг период, в който това се е реализирало. Това е един сложен проект, който се изпълнява по правилата на Европейската инвестиционна банка, условията на ФИДИК и т.н. Напълно вярвам на прокуратурата, разследващите органи. Не е добре да коментирам, нека да ги оставим да разследват и да се произнесат. Мисля, че не е редно ние да се произнасяме кой трябва да понесе отговорност. Компетентните органи са тези, които да кажат кой по какъв начин, кога и как трябва да понесе тази отговорност".

 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борисов е настоял от постовете си да се оттеглят вътрешният министър Валентин Радев (вдясно), транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков (вляво).

Трима министри подадоха оставки заради тежката катастрофа край Своге

Трима министри подадоха оставки заради тежката катастрофа край Своге - на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков. Причината е, че не са се справили добре заради недобра комуникация..

обновено на 31.08.18 в 18:16
Бившите директори на АПИ Дончо Атанасов и Лазар Лазаров (вдясно)

Дончо Атанасов: Не намирам пропуски в работата на АПИ, които да са довели до трагедията край Своге

"Не намирам пропуски в работата на Агенция "Пътна инфраструктура", които да са довели до трагедията край Своге", това каза след близо 90-минутния си разпит в Националното следствие Дончо Атанасов, бивш шеф на агенцията и настоящ член на нейния..

обновено на 31.08.18 в 14:57
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йордан Божилов

Йордан Божилов: Русия е готова да ескалира още повече отношенията с НАТО

"Не се съмнявам, че Русия е готова да ескалира още повече отношенията с НАТО . Не изключвам различни сценарии, при които предизвиква единството на Алианса и атакува отделни обекти на териториите му" . Такава прогноза направи пред БНР Йордан..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Министър-председателят Димитър Главчев (вляво) и президентът на КТ

Служебното правителство осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица - изток"

Служебното правителство осигури 250 милиона лева за комплекса "Мини Марица - изток", стана ясно след среща на премиера Димитър Главчев, министъра на енергетиката и представителите на синдикатите, които организираха протест на енергетици и миньори в центъра..

публикувано на 25.04.24 в 17:25

Такса при еднодневен туризъм във Венеция от края на април до юли

Достъпът до историческата част на Венеция подлежи на такса от 5 евро на човек с онлайн резервация. Тя важи за някои уикенди между април и юли тази година. Таксата засяга еднодневните туристи, пребиваващи извън област Венето.  Освободени са..

публикувано на 25.04.24 в 17:24
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Очаквам изненади от МЕЧ, "България може" и партии на ръба на 4-те процента

Трудно е да се прецени дали ПП-ДБ ще са втори на изборите, но няма съмнение, че вдъхновението е напуснало избирателите на ПП-ДБ и ще доведе до отказ на участие.  Това коментира политологът Христо Панчугов в интервю пред БНР. "Самата..

публикувано на 25.04.24 в 17:21
Президентът на Франция Еманюел Макрон

Макрон: Най-голямата опасност за сигурността на Европа е Русия да спечели войната срещу Украйна

Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се изправи пред предизвикателствата на днешния свят. В тържествена реч в Сорбоната, където и преди седем години бе изложил европейската си визия, той пожела м ощен скок на Европа до 2030 г., за да се..

публикувано на 25.04.24 в 17:18
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Кремъл "не се притеснява" от американските ракетни системи в Украйна

Доставките за Украйна на американски ракетни системи АТАКМС с голям обсег не притесняват Кремъл – това стана ясно от коментар на говорителя Дмитрий Песков.  Реакцията от Кремъл идва, след като американският президент Джо Байдън одобри първи..

публикувано на 25.04.24 в 17:01

ВВВУ - Долна Митрополия и Висшето училище по телекомуникации и пощи ще подготвят кадри заедно

Във Висшето военно-въздушно училище "Георги Бенковски" започва подготовка на инженерни кадри в партньорство с Висшето училище по телекомуникации и пощи. Това става реалност след утвърден съвместен учебен план. Висшето училище по телекомуникации и..

публикувано на 25.04.24 в 16:42