Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Абонати на телеком останаха цял месец без телевизия и интернет заради скъсан кабел

Снимка: БГНЕС

Група абонати на мобилен оператор ни потърсиха след авария заради скъсан кабел, която ги е оставила цял месец без интернет и телевизия. Многократните опити на хората да потърсят правата си ударили на камък.
Проблемът започва на 13-и ноември, когато при изкопни работи, свързани с ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“, е скъсан оптичният кабел на „Виваком“, който захранва жилищния блок. Потърпевшите веднага подали сигнал на потребителския телефон на компанията.
Мая Райкова разказва:

„Така или иначе се надявахме съвсем скоро да възстановят връзките. При многократни обаждания, ежедневни, от всички нас, получаваме отговори: след два дена, след три дена, на конкретна дата до вечерта, на друга дата. В крайна сметка нямаме възстановяване на връзките. Отговорите са последно: „До края на ремонта на „Граф Игнатиев“, което е неопределено време. /.../ Не се говори за компенсации, не се говори за обезщетения, не се говори за възможност да си прекъснем отношенията, за да се ориентираме към друг оператор, защото това е по тяхна вина“.

Потърпевшите са подали жалба в телекома и в Комисията за регулиране на съобщенията и очакват реакцията на институциите. След многократни опити ние успяхме да се свържем с пресцентъра на компанията и да поискаме обяснения.

След нашата намеса връзката беше възстановена само за два дни. От „Виваком“ поднесоха извинения на абонатите за причинените неудобства и обещаха, че ще им платят компенсации. Те от своя страна се заканват, че ще си помислят дали да останат абонати на телекома. 


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отварят заведенията за хранене и развлечения

Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си. Те могат да работят между 6 и 23 ч. на 50% от капацитета си. От днес се разрешава и провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за деца с нарушен слух или зрение. Изискванията към обектите, които ще отворят днес, са да използват не повече от половината от..

обновено на 01.03.21 в 11:52

Първокласници дариха мартеници на медици на първа линия в Плевен

В Плевен първокласници дариха изработени от тях мартеници на медиците на първа линия в борбата с Covid-19. Продължават и благотворителни акции в помощ на млади таланти. Децата от І клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ изработиха и подариха мартенички за пациентите и персонала в Клиниката по пневмология и фтизиатрия на Университетската болница..

публикувано на 01.03.21 в 11:41

Златко Златанов: Отварянето на ресторантите на 50% е некоректно от страна на държавата

Отварянето на ресторантите с 50 процента ограничения и спирането на държавните помощи към бранша на 100 процента, е некоректно от страна на държавата, каза председателят на Сдружението на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велинград и Западни Родопи Златко Златанов: „Спират субсидиите, спират помощите, спират каквито и..

публикувано на 01.03.21 в 11:27
Лозан Панов

Лозан Панов обжалва отказ да получи цялата документация за проверки спрямо него

Председателят на Върховния касационен съд обжалва отказа на главния съдебен инспектор Теодора Точкова да му бъде предоставена цялата документация  за всички извършени спрямо него проверки. В жалбата си Лозан Панов напомня се, че достъпът до обществена информация е конституционно гарантирано право. Точкова предостави на Панов само извлечения от..

публикувано на 01.03.21 в 11:16
Jerusalema Dance Challenge в Кейптаун, 28 септември 2020 г.

Jerusalema Dance Challenge пред НАТФИЗ

Студенти и преподаватели НАТФИЗ се включват днес преди обяд в танцовото предизвикателство Jerusalema Dance Challenge на открито пред сградата на академията. То тръгва от Южна Африка в края на 2019 г. и за по-малко от година се разпространява и споделя между хората от целия свят, като се превръща в глобален израз на съпричастност, подкрепа и..

публикувано на 01.03.21 в 11:10

Още 1,65 млрд. паунда за масовото ваксиниране на Острова

Масовото ваксиниране във Великобритания ще получи допълнително 1,65 милиарда паунда от бюджета, за да бъде постигната целта всички пълнолетни да бъдат ваксинирани до 31 юли. 22 милиона по програмата ще бъдат използвани да се установи дали смесването на ваксините е функционално. Над 20 милиона души в страната получиха първа доза ваксина срещу..

публикувано на 01.03.21 в 11:02
проф. Добрин Свинаров,  ръководител на  Клинична лаборатория в Александровска болница

Проф. Добрин Свинаров: Технологията за доказване наличието на Covid-19 изисква висока експертиза

"Проведохме онлайн обучение с международно участие за иновативните технологии при клиничните лаборатории, организирано от Българското дружество по клинична лаборатория", посочи в "Хоризонт до обед" проф. Добрин Свинаров, ръководител на Клинична лаборатория в Александровска болница и председател на дружеството. "Участваха над 200..

публикувано на 01.03.21 в 10:56