Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Созопол обеща на протестиращи път до морето в местността Германката

| обновено на 16.12.18 в 14:32
3
50-ина души протестираха днес срещу застрояването в района на местността Германката край Созопол и ограничаване на достъпа до морето.
Снимка: Радио Бургас

50 кв. метра частен терен ще станат общинска собственост, за да се направи път до морския бряг в местността Германката край Созопол. Това обеща днес кметът на общината Панайот Рейзи пред близо 50 протестиращи срещу застрояването на района и ограничаването на достъпа до морето.

Кметът Рейзи уточни, че проблемът ще бъде решен до началото на следващия туристически сезон.

Ограда на строителен обект спира достъпа до скалистия бряг на Германката. 

Ето какво разказаха рибари за проблемите си.

"Миналото лято двама човека слязохме долу за риба, излезе охраната и къде отивате - отиваме за риба. Не може. Ние не преминаваме през неговият имот, ние минаваме отстрани, и ни изгониха съвсем безпардонно", каза присъстващ.

Протестиращите поискаха да бъде осигурен път до морето. 

"Като малки сме идвали тук, наоколо имаше само лозя и нищо друго. Сега в момента са много малко местата, където можеш да се приближиш до брега. Навсякъде е застроено и заградено", каза демонстрант.

Територията на първа линия до морето е държавна собственост, каза кметът Панайот Рейзи и обеща, че общината ще направи път до брега.

"Пеша, няма да е с леки коли. Дотук пътят е нормален, преминаването тук специално, тази алея, аз ще я направя, така че всички вие, които сте тук, лятото като дойдете ще видите, че преминаване ще има и спокойно ще можете да дойдете на "Германката" и да ловите риба", каза кметът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГДПБЗН получава шест нови пожарни и една линейка

Шест нови противопожарни автомобила и една линейка получава Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Те са закупени за близо 4 милиона лева от Фонд "Пътна безопасност". Пожарните автомобили са за Велико Търново, Кюстендил, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Ямбол, а линейката е за столичната пожарна...

публикувано на 02.08.24 в 11:10

КНСБ: Линията на бедност за 2025 година трябва да е 667 лв., а не 638

Линията на бедност за 2025 година трябва да бъде 667 лева, а не 638 лева, както предвижда проект на правителствено постановление - това се посочва в позиция на КНСБ, изпратена до служебния социален министър Ивайло Иванов. Срокът за обществено обсъждане на проекта е 12 август. Определянето на линията на бедността се прави ежегодно, съгласно..

публикувано на 02.08.24 в 10:48
Бойко Борисов

Борисов: В 50-ото НС има формирано мнозинство в лицето на Пеевски, Костадинов и Петков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента, че в 50-то Народно събрание има формирано мнозинство в лицето на Пеевски, Костадинов и Петков. Коментарът му беше по повод създадената вчера временна парламентарна комисия за проверка на кмета на Доспат от ГЕРБ - Елин Радев. "Те си се събират на мнозинства. Това, което говорят..

публикувано на 02.08.24 в 10:26

Главчев: Не е необходима друга помощ за борбата с пожарите, освен тази по Механизма за гражданска защита на ЕС

Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че има координация с Гърция и Северна Македония за овладяване на бушуващите по места пламъци. "В този момент не е необходима друга помощ, освен тази, която се оказва по Механизма за гражданска защита на Европейския съюз", каза в отговор на депутатски въпрос Димитър Главчев. Ограничен е пожарът,..

публикувано на 02.08.24 в 10:03
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на заседанието на ресорната парламентарна комисия -  30 ноември 2023 г.

Гвоздейков поиска оставките на генералния директор и председателя на УС на НКЖИ

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков поиска оставките на генералния директор и на председателя на Управителния съвет на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради занижен контрол на безопасността и зачестилите инциденти по жп инфраструктурата. Последният случай е от вчера в участъка Мирково - Долно Камарци, където няколко..

публикувано на 02.08.24 в 09:47
Община Венец

Какво се случва в Делиормана, където хората са верни на Доган, но зависят от Пеевски?

В Делиормана има разцепление между редови депесари и върхушка . Това обясни пред БНР Дияна Желязкова, главен редактор на сайта Radian.bg. Става въпрос за Лудогорието, където има голяма концентрация на български граждани от турски произход.  " От година работим по проект за медийните пустини, каквито са нашите погранични общини от Делиормана"...

публикувано на 02.08.24 в 09:21

Село Гела е домакин на Гайдарското надсвирване за 21-ви път

Село Гела от днес до неделя за 21-ви път е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник, който ще..

публикувано на 02.08.24 в 08:52