Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Километрични задръствания на АМ “Хемус“ и затруднено движение в Западна България

Шест полета са пренасочени от летище София заради снеговалежа

| обновено на 16.12.18 в 19:56
4
Пътната обстановка в Кюстендилска област
Снимка: Кирил Фарин

От Пътната агенция съобщиха, че движението по пътя Кюстендил-Дупница е възстановено. То остана блокирано през целия ден заради аварирали в снега камони.

Отново е разрешено движението на тежки камиони по магистрала "Люлин", по магистрала "Струма" и по пътя Калотина-София.

Тежки камиони обаче не могат да се движат по пътя Монтана - Враца и изчакват на място на Обходния път на Монтана. Спряно е движението на всички автомобили по пътя Ребърково - Ботевград.

Километрично задръстване се е образувало по магистрала "Хемус" в района на Ботевград.

От "Пътна полиция" обясниха още за "Хоризонт", че причината за големите колони от коли е камион, който е аварирал заради лошата видимост в резултат на снега и мъглата в района на Витиня. ТИР-ът вече е преместен и движението бавно е започнало да се изтегля, но въпреки това задръстванията са огромни.

По информация от присъстващ на задръстването за  "Хоризонт", става дума за опашка от автомобили, близо 15 километра.

На самата АМ "Хемус" трафикът също е затруднен заради снега и плановите ремонти, които налагат движението от три ленти на места да преминава в две.

От КАТ обясниха пред "Хоризонт", че към момента при тях няма получени сигнали за хора, които да бедстват. Има обаче много сигнали за затруднения в придвижването по входовете на столицата.

Пътната  полиция призова днес шофьорите: При обилния снеговалеж не предприемайте пътуване, ако не е крайно наложително.

Временни забрани за тежкотоварни автомобили са въведени на територията на област Благоевград. Затруднено е движението по главен път Е-79 заради поредния протест на жители на град Кресна, които периодично блокираха пътното платно.

Движението по основни пътища остава затруднено поради обилен снеговалеж. Особено сложна е пътната обстановка в Западна България, където на места има закъсали в снега камиони. Пътната агенция призова шофьорите да се въздържат от пътуване между София и Благоевград, макар че ограниченията по магистрала "Струма" на територията на област Перник бяха отменени.

По същата причина е спряно движението на тежки камиони по пътя Враца-Ботевград, както и в пловдивския и пазардишкия участък на магистрала "Тракия" в посока София.

Снеговалеж има и в района на магистрала "Хемус", като видимостта около Витиня е намалена и от мъгла. Снят вали и по проходите Шипка, Троянски, Предела, Юндола и в местността "Попови ливади".

Поради катастрофа движението по главния път София - Варна между ловешките села Микре и Голец става двупосочно в едната лента.

6 полета са пренасочени от летище София заради снеговалежа. Всички останали полети по график, съобщиха от аерогарата.

Пътната обстановка в област Кюстендил е усложнена заради обилния снеговалеж, започнал още преди обяд, казаха от Областно пътно управление и от Областна дирекция на полицията. Най-тежка е ситуацията пътя Кюстендил-Дупница, където има заседнали тирове. Там бяха закъсали над 50 автомобила.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Ситуацията по „Цариградско шосе“ в София към 12,30 ч днес

Жълт код за обилни валежи в София и областта

В София и областта днес бе обявен жълт код за обилни валежи. Всички входни пътища към София се почистват, каза по-рано заместник- кметът Йоана Христова, която провери работата на екипите, ангажирани със снегопочистването: "Цариградско..

обновено на 16.12.18 в 19:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бялото братство започна изграждането на лагера си на Седемте рилски езера

Бялото братство започна изграждането на лагера си при Рибното езеро в Рила - група от около 30 последователи на Петър Дънов вече са на терена. Духовната школа на Братството ще бъде открита на 1 август, а кулминацията е на 19 август, когато..

публикувано на 21.07.24 в 12:58

Невролог припомня да не се допуска шофиране след употреба на наркотици

Непосредствено след вдишване на райски газ могат да се появят нарушения на паметта, халюцинации, дори да се стигне до загуба на съзнание. Затова не бива да се допуска шофиране след употреба на този рекреационен наркотик, каза в интервю за "Хоризонт"..

публикувано на 21.07.24 в 12:51

Обир на магазин в столичния кв. "Дървеница"

Обир е извършен рано тази сутрин в магазин в столичния квартал "Дървеница". По първоначална информация инцидентът е станал около 5 часа сутринта. Малко след това екипи на СДВР са задържали единият от крадците. Обраният магазин е денонощен...

публикувано на 21.07.24 в 12:28
Вътрешният министър Калин Стоянов и премиерът Димитър Главчев.

Шесто денонощие продължава борбата с пожара в община Болярово

Шесто денонощие продължава борбата с пожара в ямболската община Болярово. Властите уверяват, че близо до населени места няма активни огнища. В опустошеното от огнената стихия странджанско село Воден отново пристигна премиерът Димитър Главчев, който..

публикувано на 21.07.24 в 12:23
Деница Сачева

Деница Сачева: Това трябва да са последните предсрочни избори

"Още при провала на първия мандат казахме, че в предстоящата предизборна кампания всички политически партии трябва да са наясно, че влизат не с идеята какво не може да се направи и кой срещу кого е, а какво, как и с кого реално може да се направи..

публикувано на 21.07.24 в 12:09

Пожар гори в Гърция до границата с България

Служители на държавните горски стопанства от Катунци и Гоце Делчев от рано сутринта са в граничната зона на планината Славянка, където от вчера на гръцка територия бушува пожар. Усилията са насочени към разчистване на зоната от треви и ниска..

публикувано на 21.07.24 в 11:53
Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен с американския президент Джо Байдън.

Фон дер Лайен: ЕС и САЩ са изправени пред общи предизвикателства

ЕС и САЩ са изправени пред общи предизвикателства, заяви Урсула фон дер Лайен, която преди дни бе преизбрана за председател на Европейската комисия, след като в събота разговаря по телефона с американския президент Джо Байдън, предаде ДПА...

публикувано на 21.07.24 в 11:40