Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фен №1 на Юнайтед у нас: Трябва някой да продължи философията на Сър Алекс

Снимка: Личен архив

Председателят на фенклуба на Манчестър Юнайтед в България Емил Йорданов призна, че е останал шокиран от новината за уволнението на Жозе Моуриньо. Португалецът бе освободен днес заради незадоволителни резултати, след като само преди дни „червените дяволи“ загубиха с 1:3 от Ливърпул.



„Бях шокиран от новината, но може би 90% от феновете на Юнайтед са много удовлетворени от това решение. Аз съм малко раздвоен, тъй като бях почитател и привърженик на Моуриньо, даже имам честта да го познавам. Успях да се видя с него, когато сме ходили на тренировъчната база на клуба. Сега ще видим дали това решение е добре за отбора, защото имаме топ играчи, които получават космически заплати, а нямаме никаква игра. Ще видим дали играчите нарочно са се представяли слабо, за да махнат Моуриньо. Ако почнем да се представяме добре, значи причината е била в него. Според мен той изтърва съблекалнята. Донякъде не прие философията, която Сър Алекс остави“, заяви Йорданов пред БНР.

„Ние станахме маркетинг отбор. Навсякъде се пише, че ние сме най-печелившият отбор. Даже в едно интервю изпълнителният директор Ед Уудуърд казва, че успехите на Манчестър Юнайтед не се изразяват в купи и медали, а във финансово отношение. Което е много болезнено за Юнайтед и за нас феновете. Защото ние сме свикнали на съвсем друга философия, свикнали сме да гледаме съвсем други мачове. Защото за мача с Арсенал имаше над 2000 свободни места на стадиона. Това за мен е престъпление.

Аз съм фен на Манчестър Юнайтед заради философията – всичко да излиза от школата. Когато млади момчета като Пол Скоулс, Фил Невил, Гари Невил, Ники Бът, Райън Гигс от деца влязоха в големия отбор. Ако тази философия се подкрепи, може би от някого от школата, от треньорския щаб, който знае всичко за отбора, ще тръгнем нагоре. Защото сега един нов мениджър няма да бъде подготвен за английския футбол. Видяхте както стана с Антонио Конте. Направи един добър сезон и на следващия го изгониха. Трябва ни човек, който да приеме идеята. Да продължи това, което направи сър Алекс Фъргюсън. Нужен ни е човек, който ще върне духа на отбора. Ако това се случи, аз ще бъда най-щастливият човек на света. Както и всички фенове на Юнайтед“, каза още Емил Йорданов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Григор Димитров: Имам разкъсване на адуктора

Григор Димитров обясни каква е контузията, която получи по време на мача с Даниил Медведев на осминафиналите на “Уимбълдън”. “След няколко теста и прегледа лекарят ми ме уведоми, че имам разкъсване на адуктора на левия крак.  Ще ми трябва известно време, за да се възстановя, но вече започнах рехабилитация", разкри той. Възстановяването след..

публикувано на 10.07.24 в 23:30

Две наши девойки са на осминафиналите на "Уимбълдън"

Българките Ива Иванова и Росица Денчева се класираха за осминафиналите на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставената под номер 16 Ива Иванова победи с 6:4, 6:2 Рейна Гото от Япония. За място на четвъртфиналите Ива ще играе срещу третата поставена и финалистка от Аустрелиън оупън Емерсън Джоунс Австралия. На..

публикувано на 10.07.24 в 20:51
Треньорът Росен Барчовски предупреждаваше за този изход още през пролетта.

Баскетболният шампионат остана без ЦСКА

Отборът на ЦСКА не подаде заявка за участие в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) през следващия сезон. След приключването на срока за подаване на заявки за сезон 2024/2025 за участие в Sesame НБЛ, десет са съставите, подали редовно своите заявки. От клубовете, които участваха през миналия сезон, заявки не подадоха Берое и ЦСКА, обявиха..

публикувано на 10.07.24 в 20:33

Драма на Тура! Вингегор изпревари Погачар с фотофиниш

Йонас Вингегор от тима Висма-Лийз а байк спечели с фотофиниш срещу лидера Тадей Погачар единадесетия планински етап на колоездачната Обиколка на Франция между Ево-ле-Бен и Льо Лиоран, който бе 211 км. Датчанинът даде време от 4:58.00 часа и изпревари със сантиметри големия си съперник за титлата тази година. Погачар от тима на ОАЕ направи самостоятелна..

публикувано на 10.07.24 в 18:33

България е шампион на Балканите по естетическа гимнастика

Националният отбор на България спечели титлата при жените на Балканиадата по естетическа групова гимнастика, която завърши в столичната "Асикс Арена", информира БТА. Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева бяха без..

публикувано на 10.07.24 в 17:48
Ламин Ямал

Ламин Ямал: Класирането на финала е сбъдната мечта

Испанският тинейджър Ламин Ямал опита да омаловажи вълнението си от страхотния гол, който реализира на полуфинала на Евро 2024 срещу Франция, но каза, че достигането до финала на Европейското първенство е сбъдната мечта за него и за майка му. 16-годишният Ямал бе избран за Играч на мача в Мюнхен, след като стана най-младият голмайстор в историята на..

публикувано на 10.07.24 в 11:21
Национален отбор по волейбол за девойки под 18 години

България срещу Италия в полуфиналите на Евроволей при девойките

Националният ни отбор по волейбол за девойки под 18 години излиза срещу Италия в полуфиналите на европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция.  "Скуадра адзура" завърши като лидер в първа група  след 6 победи и 1 загуба, и общо 17 точки. Родните представителки пък приключиха груповата фаза на надпреварата на втора позиция с 18 точки (6..

публикувано на 10.07.24 в 08:29