Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипажът на моторния кораб "Оборище" първи ще посрещне Новата 2019-а в руското пристанище Мурманск

Кораб "Оборище"
Снимка: БМФ

Екипажът на моторния кораб "Оборище" на Параходство "Български морски флот" първи ще посрещне настъпващата 2019 година в руското пристанище Мурманск, три часа преди нас. Очаква се и за екипажа на моторния "Чумерна" Новата година да дойде по това време и в същото пристанище, но това зависи от метеорологичните условия при прехода до Мурманск в Баренцово море. Последен ще изпрати 2018-а екипажът на кораба "Мургаш", който е в тихоокеанското  пристанище Тополабампо в Мексико. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Мира Майер

Доц. Мира Майер: В Близкия изток се очертават продължаващи преговори

Това, което се очертава в Близкия изток, са продължаващи преговори , заяви пред БНР доц. Мира Майер, експерт по конфликтите в Близкия изток и преподавател в НБУ.  "Т онът на американците е положителен, оптимистичен, те се надяват, че ще бъде постигнато споразумение и продължават да говорят за това, че по-близко до постигане на споразумение двете..

публикувано на 22.08.24 в 15:18

Гърците в района на Славянка внесоха в съда иск за разследване на причините за несправянето с пожара

Жителите на района до планината Славянка на границата с България внесоха иск във Върховния съд на Гърция, като настояват да бъде проведено разследване за причините за несправяне с пожара, който гори повече от месец. В мотивите се посочва, че по отношение на този пожар властите на всички нива - от кмета и областния управител, до шефа на..

публикувано на 22.08.24 в 15:17
Горица Грънчарова-Кожарева

Венелина Попова: С компромат за съпруга на Грънчарова Пеевски ѝ е напомнил за Калин Стоянов в кабинета

До петък вечерта името на Калин Стоянов не е било в папката на Горица Грънчарова като вътрешен министър в проектокабинета ѝ. Очевидно е станало нещо през уикенда? Това сподели Венелина Попова, разследващ журналист, в интервю пред БНР. "Според хора от системата, до петък вечер в нейната папка името на Калин Стоянов не е фигурирало..

публикувано на 22.08.24 в 14:53

МРРБ: Засушаването е основна причина за недостига на питейна вода

В изпълнение на разпоредените от служебния министър-председател Димитър Главчев спешни мерки за справяне с безводието в страната, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се състоя среща между служебните министри на регионалното развитие и благоустройство инж. Виолета Коритарова, на околната среда и водите Петър..

публикувано на 22.08.24 в 14:50
Кирил Петков

Кирил Петков: Нов човек на Пеевски в МВР или честни избори?

Основният въпрос, стоящ пред Димитър Главчев е, дали за шеф на МВР ще бъде назначен нов човек на Делян Пеевски или ще има честни предсрочни избори. Това коментира във Фейсбук съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, след като по-рано днес досегашният служебен премиер получи втори мандат от президента Румен Радев за съставяне на нов кабинет. "Ако..

публикувано на 22.08.24 в 14:41
Емануил Йорданов

Емануил Йорданов: Смяната на Калин Стоянов е предопределена, остава му да съхрани достойнството си

Смяната на Калин Стоянов е предопределена , изказа мнение пред БНР Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.  "Не знам кой му дава съвети да се държи по този начин, но този, който го съветва, не му мисли доброто. В този момент на него му остава да съхрани достойнството си . Това става единствено с подаване на оставка", коментира той...

публикувано на 22.08.24 в 14:33
Костадин Костадинов

"Възраждане": Важно е дали приближен на К.Стоянов или на Д.Пеевски ще оглави МВР

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов смята, че решаващо за новото служебно правителство е дали приближен на Калин Стоянов или на Делян Пеевски ще оглави МВР: "Защото видяхме през последните 10 дни безпрецедентни политически протести в системата на вътрешните работи. Дори да бъде махнат Калин Стоянов, с оглед на много тежките..

публикувано на 22.08.24 в 14:18