Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов нареди уволнения заради винетките

Шефът на АПИ обеща до десетина дни електронни стикери да се купуват и от банкомати

| обновено на 05.01.19 в 12:10
Веселин Давидов, Антон Антонов от АПИ и министерският съветник Радослав Николов, за които премиерът разпореди да бъдат освободени от постовете им.
Снимка: БГНЕС

Заради проблеми с продажбата на електронни винетки премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени двама ръководители в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и един от съветниците на регионалния министър, съобщи днес от правителствената пресслужба.

Като член на Управителния съвет на Пътната агенция ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за републиканската пътна мрежа. Ще се разделят с постовете си и Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ, и Радослав Николов, съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

За „Хоризонт“ председателят на Пътната агенция инженер Светослав Глосов коментира дали заради създадената ситуация се очакват и други уволнения.

„Предстои през следващата седмица да анализираме проблемите, които са били създадени и да преценим кой е виновен, дали е само Пътната агенция, дали има проблеми и с изпълнителя и вече ще преценим“, каза той.

Според него сутринта към 6 ч. са продадени над 71 000 винетки за над 5 000 000 лв. „Системата никога не е спирала да работи. Продължава да работи от въвеждането ѝ на 17.12.2018 г.“, каза Глосов.

Той обеща до десетина дни електронни винетки да могат да се купуват и от банкоматите.

Инженер Глосов уточни, че към момента шофьорите могат да си купуват винетки по няколко начина.

„Могат да се купят по 4 канала - единият е автомати за самотаксуване; от сайта на агенцията; от интернет; от мобилните приложения, вече и от нашите подизпълнители, които са организирали нещата. Можеше да се купува до момента и от един от мобилните оператори. Вече работи и Easypay. До понеделник ще бъдат включени и почти всички бензиностанции, както и до десетина дни вече и от банкоматите, изработен е специален софтуер за банкоматите“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Светослав Глосов

Шефът на АПИ: Има затруднения с електронната система за винетките

Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До края на седмицата ще бъдат инсталирани устройства на граничните пунктове. Това заяви председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов. В момента се..

публикувано на 04.01.19 в 19:01
Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на Националното сдружение на общините в Република България.

Премиерът поиска винетки да могат да се купуват и чрез банкоматите

Премиерът Бойко Борисов заяви днес, че очаква до десетина дни винетната система да работи. Той поиска винетки да се купуват и чрез банкоматите, а на среща с представителите на Сдружението на общините настоя кметовете да дадат списък участъците..

обновено на 04.01.19 в 13:18

АПИ спря конвертирането на хартиени винетки в електронни заради измами

Заради измами агенция "Пътна инфраструктура" спря конвертирането на хартиени винетки в електронни. Това беше съобщено на специална пресконференция. До средата на месеца няма да бъдат налагани глоби заради липса на винетка, стана ясно от думите на..

публикувано на 03.01.19 в 18:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хеликоптер участва в гасенето на горски пожар в района на Патра, Пелопонес, Гърция, 9 юли 2024 г.

Балканите остават в плен на горещините

Балканите остават в плен на горещините. Почти навсякъде температурите са рекордно високи, а пожари изпепеляват горски масиви.  Правителството в Скопие обяви кризисна ситуация за следващите 30 дни заради големия брой пожари и продължаващата гореща вълна...

публикувано на 17.07.24 в 18:33
Ириней Константинов

Ириней Константинов: Имаме нужда от духовен водач като свети Иван Рилски

Винаги сме имали нужда от духовен компас и сме имали, връщайки се в историята назад. Те са ни били отправната точка, към която сме вървели. Това каза актьорът Ириней Константинов в интервю пред БНР.  Той се превъплащава в образа на Небесния..

публикувано на 17.07.24 в 18:24
Представители на ПГ на

БСП: Няма как да подкрепим декларацията на ПП-ДБ в този вариант

БСП няма да подкрепи предлаганата от "Продължаваме промяната – Демократична България"  декларация в настоящия ѝ вид. Приемат я само като основа за разговори за кабинет. Това стана ясно от думите на  Иван Иванов, заместник-председател на ПГ на "БСП за..

публикувано на 17.07.24 в 18:19

Земеделци в готовност за подкрепа при борбата с пожарите

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обявява пълна готовност за подкрепа при борбата с огъня във връзка със зачестилите пожари на територията на страната.  Излъчени са 21 координатори от различни региони, които да окажат съдействие..

публикувано на 17.07.24 в 18:09
Таня Георгиева

Националната асоциация на зърнопроизводителите иска оставката на зам.-министър

Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява за незабавна оставката на заместник-министъра на земеделието Таня Георгиева.  Земеделците са изпратили декларация до президента Румен Радев, премиера Димитър Главчев и министъра на земеделието..

публикувано на 17.07.24 в 18:01
Стефан де Керсмакер

Говорител на ЕК коментира решението на Съда на ЕС за достъпа до информация по сделките за Covid ваксини

Европейската комисия не е предоставила достатъчно обществен достъп до информация по договорите за закупуването на ваксини за Covid-19, сключени с фармацевтични компании по време на пандемията - това постанови Съдът на ЕС.  Съдът на ЕС: ЕК не е..

публикувано на 17.07.24 в 17:56
Веско Ешкенази

Плевенската филхармония и Веско Ешкенази изненадват публиката с Фреди Меркюри на концерта в Бургас

С обновена програма започват концертите на Плевенската филхармония и Веско Ешкенази. Първият от проекта „В света на музиката“ е тази вечер в Бургас. „Ще представим нашата програма, която е с награда за музикален проект на годината, в обновен..

публикувано на 17.07.24 в 17:40