Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките

Светослав Глосов
Снимка: АПИ

Не е изключено още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките, като това ще стане ясно през следващата седмица, заяви пред една от националните телевизии инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура. „Има проблеми със софтуера, които веднага се отстраняват. Считаме, че в рамките на една седмица няма да има никакви проблеми”, каза Глосов.

Той поясни, че освен софтуерните проблеми е имало и хакерска намеса в системата. Хора са злоупотребявали с услугата за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Това не се дължало на слаба защита, а на слабост в разработката на софтуера. Светослав Глосов поясни, че до 15 януари ще се проявява толерантност към шофьорите, които не са успели да си купят винетка. Над 80% от действащите хартиени стикери са със срок до 31 януари.

„Системата на КАТ в момента се свързва с тази на ТОЛ управлението. КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на действаща книжна винетка, при положение че няма друга”, каза още Глосов.

Припомням, че двама ръководители в Агенция „Пътна инфраструктура“ и един от съветниците на регионалния министър ще бъдат отстранени от постовете си заради лошата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка. Разпореждането е на премиера Бойко Борисов, съобщиха днес от правителствената пресслужба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.