Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нишикори прекъсна негативна серия с титла в Бризбън

Кей Нишикори спечели 12-ата си титла.
Снимка: Brisbane International

Вторият поставен Кей Нишикори спечели титлата на тенис турнира от категория АТР 250 в Бризбън, Австралия.

Японецът победи с 6:4, 3:6, 6:2 №4 в схемата Даниил Медведев от Русия след 2:05 часа игра. След последната точка шампионът въздъхна с облекчение, защото прекъсна негативната си серия от девет поредни загубени финала, започнала след успеха му през февруари 2016 година в Мемфис.

Руснакът започна с пробив, който после затвърди за 3:0. Нишикори стабилизира играта си, нагоди се към съперника и спечели следващите пет гейма. Малко след това азиатецът затвори сета с игра на нула.

Във втората част 29-годишният японец пропиля общо осем точки за пробив. В осмия гейм Медведев стигна до първия си брейкпойнт в сета и го реализира за 5:3 и след това изравни частите. Това бе първи загубен сет за Нишикори в турнира.

Деветият в света Кей се отърси от негативните емоции и след 1:1 спечели четири поредни гейма. При 5:1 японецът сервираше за титлата, но изигра слаб гейм и руснакът върна единият от двата брейка. Веднага след това обаче Нишикори дръпна с 40:0 при сервис на Медведев и реализира първата си шампионска точка, за да спечели 12-а титла.

Азиатецът, който на четвъртфиналите спря Григор Димитров, завърши срещата с 20 печеливши удари и 30 непредизвикани грешки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Яник Синер

Синер пребори Медведев и ще изиграе първия си полуфинал в Ню Йорк

Световният номер едно Яник Синер достигна първия си полуфинал на US Open с победа в четири сета над шампиона от 2021 г. и двукратен подгласник Даниил Медведев. Синер, който иска да спечели втория си мейджър турнир за сезона след Откритото първенство на Австралия, спечели с 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 и ще се изправи срещу 25-ия в ранглистата британец Джак..

публикувано на 05.09.24 в 07:40
Джесика Пегула

Джесика Пегула изхвърли световната №1 Ига Швьонтек на US Open

Световната номер едно в тениса Ига Швьонтек от Полша бе изпратена от Джесика Пегула, която се класира за първи път на полуфинал в турнир от Големия шлем. Шестата в ранглистата американка Пегула триумфира с 6:2, 6:4 и ще се изправи срещу Каролина Мухова от Чехия за място на финала на 7 септември, предаде АФП. Ако 30-годишната тенисистка премине през..

публикувано на 05.09.24 в 06:31
Национален отбор на България по футбол

Националите стартират срещу Беларус в Лига на нациите, предаваме мача по "Хоризонт"

Националният отбор на България по футбол ще стартира участието си в поредното издание на турнира Лига на нациите с гостуване на Беларус. Заради продължаващия конфликт в Украйна, мачът на „лъвовете“ ще се проведе в Залаегерсег, Унгария, а срещата е тази вечерот 21.45 часа наше време. Можете да проследите развоя на мача пряко по програма "Хоризонт" на..

публикувано на 05.09.24 в 06:23

Австралийски спринтьор спечели 17-тия етап във Вуелтата

Австралийският спринтьор Кейдън Гроувс от Алпецин-Декьонинк спечели 17-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания - 141,5 километра от Арнуеро до Сантандер. Гроувс, който е носител на "зеленото трико" за най-активен състезател, регистрира третия си етап успех във Вуелтата тази година с време от 3 часа, 32 минути и 14 секунди. В оспорван финален..

публикувано на 04.09.24 в 19:44

Германия ни спря на европейското по водна топка

България допусна поражение в плейофите за класиране на четвъртфиналите на Европейското първенство по водна топка за юноши до 19 години (група "D", дивизия 2), което се провежда в Бургас. "Трикольорите" загубиха с с 9:24 (2:5, 3:6, 2:6, 2:7) срещу Германия. Със седем попадения за българския тим се отличи Самуил Иванов. По един гол добавиха още Даниел..

публикувано на 04.09.24 в 18:35
Ива Иванова

Ива Иванова отпадна във втория кръг на девическия турнир на US Open

Обещаващата млада българска тенисистка Ива Иванова отпадна във втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на САЩ по тенис. Иванова отстъпи с 1:6, 1:6 от Валъри Глозмън (САЩ). Така Иванова ще продължи участието си в турнира само в надпреварата на двойки. Срещата на сингъл днес продължи едва 65 минути, а българката започна много лошо. Тя..

публикувано на 03.09.24 в 20:06
Национален отбор на България по волейбол за младежи до 20

Младите ни волейболисти - сред най-добрите четири в Европа

България се наложи с 3:0 (25:18, 25:17, 25:21) гейма над Испания и завърши на първа позиция в група 2 на Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Следващият съперник на българите, които вече си бяха осигурили класирането сред най-добрите четири, ще бъде Украйна или Сърбия. България започна убедително. В първия..

публикувано на 03.09.24 в 20:01