Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямболско все още поддържат с общински пари язовири, предоставени на държавно дружество

Снимка: архив

Три месеца след като общините в Ямболска област предоставиха десетки язовири на новосформираното Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, продължават да се грижат за тях със средства от общинските бюджети.

На територията на община Тунджа има 104 язовира. С решение на общинския съвет в началото на октомври бяха предоставени 27 на новото държавно предприятие.

За ремонтите и поддръжката продължава да се грижи общината, посочи заместник-кметът на Тунджа Георги Чалъков:

"Фактическо предаване на тези съоръжения няма на държавата и то няма, защото в закона не е установено как точно ще стане. Очакват се да се приемат изменения на закона за водите, нови, нищо, че законът е нов, за да се създаде механизъм за предаване на тези язовири".

Според песимистичните прогнози, процесът по предаването и приемането на язовирите може да се забави с повече от половин година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правителство отмени участието на България като страна-партньор на изложението Webit

Служебното правителство отмени участието на България като официална страна-партньор на Международното изложение Webit поради редица несъответствия с пазарните механизми. Изложението ще се проведе на 30 и 31 октомври в София. От правителствената информационна служба посочват, че до момента от страна на Фондация Webit (Webit Foundation) не е..

публикувано на 14.08.24 в 19:59

Без участие на "Хамас" в насрочените за утре в Катар преговори за прекратяване на огъня в Газа

"Хамас" няма да участва в насрочените за утре в Катар нови преговори за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, но служител, информиран за преговорите, посочи, че посредниците се очаква да се консултират с палестинската група след това, предаде Ройтерс. Решението на ръководството на палестинската групировка беше последвано от изявления на..

публикувано на 14.08.24 в 19:43
Снимката е илюстративна.

Верижна катастрофа в района на моста над Площада на авиацията в София

Верижна катастрофа затруднява движението на столичния булевард "Цариградско шосе" в посока Орлов мост, в района на моста над Площада на авиацията. На място има полицейски екипи. Няма пострадали хора.

публикувано на 14.08.24 в 19:40

МС одобри близо 1,5 млн. лв. компенсации за децата, неприети в държавни и общински детски градини

Правителството одобри близо милион и половина лева (1,45568 млн. лв.) за компенсации на семействата, чиито деца не са приети в държавни и общински детски градини поради липса на свободни места. Средствата се предоставят за 1464 деца от столична община и за 7 от община Пловдив. Компенсациите се изплащат за периода от 1-ви май до 30-ти юни и..

публикувано на 14.08.24 в 19:23

Хосписът в Банкя, в който при пожар загина човек, е незаконен, работел без лиценз

Пожар избухна този следобед в хоспис - дом за възрастни хора, в центъра на град Банкя. Един човек загина, трима са ранени. Има опасност за живота на един от пострадалите. Пожар в дом за възрастни хора в Банкя, има жертва и пострадали Огънят е пламнал около 15:00 часа. На място са пристигнали няколко екипа на Спешна помощ и Пожарната. Огънят е..

публикувано на 14.08.24 в 19:05

Прокуратурата с подробности за акцията с кредита, отпуснат от ББР на фирма на Гайтански

Служители на Антикорупционната комисия, прокурори и полицаи влязоха в имоти и офиси, свързани с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и с бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Акцията е във връзка с разследване на кредит в размер на близо 150 милиона, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за..

публикувано на 14.08.24 в 18:21
Владимир Савов

Зам.-председателят на КФН, който подаде оставка, отива на работа в Азия

Със 109 гласа "за", 36 "против" и 16 въздържали се Народното събрание освободи от длъжност заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов, който подаде оставка. В комисията Савов ръководеше управлението "Застрахователен надзор".  Освободиха зам.-председателя на КФН От парламентарната трибуна той подчерта, че вече 10..

публикувано на 14.08.24 в 18:20