Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борусия Дортмунд вкара 5 на Хановер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петима различни футболисти вкараха головете за Борусия (Дортмунд) при победата над Хановер с 5:1, а Ашраф Хакими се отличи с гол и пас. Жълто-черните имат аванс от 9 точки на върха след като събраха 48. След тях с по 39 са Борусия Мьонхенгладбах, който днес се наложиха с 2:0 над Аугсбург, и Байерн с мач по-малко.

До почивката резултатът беше само 1:0 с гола на Марко Ройс и публиката изпрати отбора с освирквания. След почивката паднаха нови четири гола във вратата на гостите, дело на Марио Гьотце, Рафаел Герейро и Аксел Витцел в последната минута.

Мароканският ляв бранител Хакими, който играе постоянно на високо ниво след пристигането си от Реал (Мадрид) под наем, тръгна по тъча и комбинира перфектно с Герейро в 24-ата минута, който му върна за 1:0. Това е второ попадение за 20-годишния бек в Бундеслигата.

Предпоследният отбор на Хановер пък имаше задача да не пусне голове и до 62-ата минута поддържаше измамно равновесие, когато Хакими подаде на Ройс за 2:0. До края паднаха три попадения във вратата на Хановер, а Марвин Бакалорц върна едно попадение при едва втория удар в рамките на вратата за мача.

Борусия Мьонхенгладбах се наложи с 2:0 над Аугсбург, като в края на първата част те изпуснаха и дузпа. тя беше отсъдена заради препъване на Флориан Нойхаус, но вратарят Грегор Кобел скочи долу в дясно и спаси удара на Йонас Хофман. Натискът на домакините даде резултат в 78-ата минута, когато десният бранител Оскар Венд откри резултата. Той получи топката на дъгата, а вратарят Кобел беше излязъл неразчетено. Ударът му се отклони в един защитник и влезе в мрежата. В 88-ата минута Андре Хаан получи дълъг пас и излезе на чиста позиция пред Зомер, но ударът му беше спасен от опитния швейцарски вратар.

В 3-ата минута на добавеното време резервата Патрик Херман осигури трите точки след пас на Ларс Щиндъл и изстрел от над 20 метра по диагонала. По този начин отборът на Дитер Хекинг изравни клубния рекорд от 12 поредни победи.

Новият старши треньор на Байер Леверкузен Петер Бос постигна първа победа, след като играчите му размазаха Волфсбург с 3:0 като гости. Те имаха пълно превъзходство в играта и в ударите. Кай Хаверц откри резултата в 45-ата минута от дузпа, а в 62-ата Кевин Фоланд с бомбен изстрел удвои. Попадение на домакините беше отменено със системата ВАР, а две минути преди края и Юлиан Бранд се разписа. Аспирините са на 9-о място в класирането с 27 точки.

Два гола за Хофенхайм вкара хърватският национал Андрей Крамарич, който се разписа за 2:1 и 3:1 при успеха с 4:2 над Фрайбург като гост. Хофенхайм е на 6-о място с 28 точки, а домакините са 13-и с 21.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Рубльов.

Рубльов и Попирин са финалистите в Монреал

Руснакът Андрей Рубльов и австралиецът Алексей Попирин са финалистите на Мастърс 1000 турнира по тенис в Монреал.  В полуфиналите Рубльов отстрани италианецът Матео Арналди с 6:4 и 6:2. Попирин, който отстрани Григор Димитров, се наложи над американеца Себастиан Корда със 7:6 и 6:3. Финалът е тази нощ от 02,30 часа българско време.

публикувано на 12.08.24 в 07:31

Нова титла за САЩ в баскетбола, Сифан Хасан спечели в маратона (последните шампиони)

Всички медалисти от последния ден на Олимпийските игри в Париж - 13 финала: маратон, жени: 1. Сифан Хасан (Нидерландия) - 2:22.55 часа 2. Тигст Асефа (Етиопия)           - 2:22.58 3. Хелън Обири (Кения)            - 2:23.10 борба, свободен стил, 65 кг мъже: 1. Катаро Кийока (Япония) 2. Рахман Амузадхалили (Иран) 3. Себастиан Ривера (Пуерто Рико) и..

публикувано на 12.08.24 в 05:51

Сифан Хасан спечели маратона в Париж

Нидерландката Сифан Хасан, бронзова медалистка в бяганията на 5000 и 10000 метра при жените на Олимпиадата, спечели лекоатлетическия маратон на Игрите в Париж. 31-годишната Хасан, носителка и на олимпийските титли в двете дисциплини от Токио 2020 и победителка от маратоните в Лондон и Чикаго през 2023-а, триумфира на трасето във френската..

публикувано на 11.08.24 в 12:17
Семен Новиков

Новиков и Калейн ще бъдат знаменосци по време на закриването

Олимпийският шампион по борба класически стил в категория до 87 килограма Семен Новиков и вицешампионката в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Боряна Калейн ще бъдат знаменосци на българската делегация на закриването на Игрите в Париж 2024. Церемонията ще се състои тази вечер от 22:00 часа на "Стад де Франс" във френската..

публикувано на 11.08.24 в 11:04

Без българско участие в последния ден на Игрите в Париж

Без българско участие ще премине днешния последен състезателен ден на Олимпийските игри в Париж. Ще бъдат изиграни последните 13 финала, в които ще бъдат определени шампионите на маратон за жени (начален час 9:00), модерен петобой за жени (12:00), вдигане на тежести за жени в категория над 81 килограма (12:30), борба свободен стил за мъже в..

публикувано на 11.08.24 в 09:13
Станимир Стоилов

Гьозтепе на Станимир Стоилов започна с равенство в Суперлигата

Българският треньор Станимир Стоилов дебютира в турската Суперлига с отбора си Гьозтепе (Измир) с нулево равенство при гостуването на Анталияспор в 1-ия кръг. Гьозтепе се завърна в елита на Турция след две години пауза, а Стоилов беше човекът, който спечели промоцията. Срещата не изобилстваше от кой знае колко голови положения, като всеки..

публикувано на 11.08.24 в 06:09
Григор Димитров

Григор Димитров отпадна в Монреал

Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Мастърс" 1000 в Монреал (Канада) с награден фонд 6.8 милиона долара. Поставеният под номер 7 в схемата Димитров пропусна три мачбола във втория сет и отстъпи пред 62-ия в световната ранглиста Алексей Попирин (Австралия) с 6:4, 6:7(5), 3:6 за 2:38 часа. Димитров..

публикувано на 11.08.24 в 06:07