Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гьозтепе на Станимир Стоилов започна с равенство в Суперлигата

Станимир Стоилов
Снимка: Göztepe Spor Kulübü

Българският треньор Станимир Стоилов дебютира в турската Суперлига с отбора си Гьозтепе (Измир) с нулево равенство при гостуването на Анталияспор в 1-ия кръг. Гьозтепе се завърна в елита на Турция след две години пауза, а Стоилов беше човекът, който спечели промоцията.

Срещата не изобилстваше от кой знае колко голови положения, като всеки отбор отправи едва по два удара към вратата на противниците. Медиите в Турция отбелязаха, че 22-ата на терена са имали сериозни затруднения заради горещото време, както и дебютът на новия треньор на домакините Алекс де Соуза – бивш полузащитник на Фенербахче.

Преди почивката Анталияспор имаше две добри атаки, които обаче не завършиха с точен изстрел. В края на първата част и футболистите на Стоилов създадоха хубава възможност, но вратарят Кенан Пирич отрази удара на Ромуло, засякъл центриране на Назим Сангаре.

Две минути след началото на второто полувреме футболистите от Анталия пратиха топката във вратата на Гьозтепе, но съдията отмени попадението след преглед с помощта на системата за видеоповторения (ВАР) заради нарушение срещу вратаря Арда Йозчимен. Гьозтепе можеше да вземе победата, ако пет минути преди края Исмаил Кьойбаши беше пратил топката във вратата след центриране от свободен удар.

По същото време се игра и срещата Фенербахче – Адана Демирспор, която завърши 1:0. "Фенерите", водени от легендата Жозе Моуриньо, стигнаха до първата си победа за сезона с гол на Един Джеко в 34-ата минута след подаване от Ален Сен-Максимен.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров отпадна в Монреал

Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Мастърс" 1000 в Монреал (Канада) с награден фонд 6.8 милиона долара. Поставеният под номер 7 в схемата Димитров пропусна три мачбола във втория сет и отстъпи пред 62-ия в световната ранглиста Алексей Попирин (Австралия) с 6:4, 6:7(5), 3:6 за 2:38 часа. Димитров..

публикувано на 11.08.24 в 06:07

САЩ спечелиха пета поредна титла

Мъжкият баскетболен отбор на САЩ спечели пета поредна и рекордна общо 17-а титла от Олимпийски игри. В повторение на финала от Игрите в Токио звездният американски състав се наложи над домакините от Франция с 98:87 (20:15, 29:24, 23:25, 26:21) в препълнената зала „Берси“ в битката за златото на Олимпиадата в Париж. Франция остана със среброто..

публикувано на 11.08.24 в 06:04

Левски е неудържим, вече е лидер с 5 точки аванс

Александър Колев се разписа два пъти, а Мустафа Сангаре записа гол и асистенция за успеха на Левски с 3:0 като домакин срещу Крумовград в мач от четвъртия кръг на първенството.  "Сините" са с пълен актив от 12 точки и имат пет повече от четирите отбора с по седем зад тях. Левски контролираше изцяло играта срещу Крумовград през първото полувреме и успя..

публикувано на 10.08.24 в 23:20

С Тихомир Иванов приключи българското олимпийско участие

Тихомир Иванов завърши на осмо място на скок височина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж. 30-годишният българин направи личен рекорд за сезона от 2.27 метра във финала на надпреварата на "Стад дьо Франс" и записа най-добро представяне при третото си участие на Олимпиада. Той беше десети при дебюта си на най-големия спортен форум в Рио 2016, а..

публикувано на 10.08.24 в 21:15

Локомотив (Пд) спечели в Стара Загора

Локомотив Пловдив победи с 2:0 като гост Берое в двубой от четвъртия кръг от Първа лига, постигайки втори успех през новия сезон.  Двата отбора започнаха предпазливо срещата и интересните моменти пред двете врати липсваха. Все пак домакините от Берое бяха малко по-активни, но единствено опитваха с центрирания да затруднят Мартин Луков...

публикувано на 10.08.24 в 21:06

Манчестър Сити спечели Суперкупата на Англия след дузпи

Манчестър Сити прекъсна серията от три поредни загуби в двубоите за Суперкупата на Англия и спечели трофея, след като победи със 7:6 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време) градския си съперник Манчестър Юнайтед на “Уембли”.  Двубоят бе доста равностоен в редовното време, като двата отбора удариха по една греда, а гол на Бруно Фернандеш бе..

публикувано на 10.08.24 в 19:27
Матайс де Лихт.

Манчестър Юнайтед договори двама от Байерн

Манчестър Юнайтед договори пакетно привличане на защитниците на Байерн Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи. Новината бе съобщена от всички водещи издания в Англия и Германия и цитирана от БТА. За правата на Де Лихт "червените дяволи" ще заплатят на Байерн 45 милиона евро плюс още пет милиона, заложени като бонуси. 24-годишният нидерландец цяло лято не..

публикувано на 10.08.24 в 17:31