Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Мицова и Иван Русев шампиони по бадминтон

Мария Мицова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Мицова (БК Анета Янева-НСА, София) и Иван Русев (Виктори БК) спечелиха по две титли на държавния личен шампионат по бадминтон, който завърши в зала "Европа" в София.
На финала на сингъл втората поставена в схемата Мицова победи защитаващата титлата си Стефани Стоева (БСК Пазарджик) с 21:19, 21:15 за 40 минути. Двубоят беше повторение на финала от миналата година, но този път титлата спечели Мария Мицова.
На сингъл мъже шампион стана поставеният под номер 8 Иван Русев (Виктори БК), който спечели в драматичен двубой срещу номер 2 и шампион от миналата година Даниел Николов (Виктори БК) с 13:21, 21:16, 21:19. Русев успя да направи обрат в третия гейм и да спечели след 80 минути игра.
На двойки жени водачките в схемата Габриела Стоева и Стефани Стоева (БСК Пазарджик) защитиха титлата си след лесен успех над Петя Неделчева (БК Левски Люлин, София) и Мария Делчева (Виктори БК), с 21:7, 21:6 за 21 минути.
Стефани Стоева завоюва и две сребърни отличия - на сингъл и на смесени двойки.
Шампиони на двойки мъже станаха първите поставени Пейо Бойчинов и Иван Панев (БК Хасково), които победиха номер 2 Даниел Николов и Иван Русев с 21:19, 21:18 за 31 минути.
Изключително интересна беше и финалната среща на смесени двойки. Титлата спечелиха четвъртите поставени Иван Русев и Мария Мицова, които победиха Димитър Янакиев (БК Левски Люлин, София) и Стефани Стоева (БСК Пазарджик) с 21:16, 9:21, 24:22 за 61 минути.
Янакиев спечели също два бронзови медала - на сингъл мъже и на двойки мъже с Шай Гефен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон  в Първа лига

Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон в Първа лига

Носителят на купата на България Ботев (Пловдив) започна новия сезон в Първа лига с победа с 3:1 над Ботев (Враца) като гост. На стадиона под връх Околчица всички попадения паднаха през второто полувреме, като на два пъти точен за победителите бе хърватинът Мартин Секулич. Още едно попадение добави Янис Карабельов,а точен за домакините от Враца бе..

публикувано на 21.07.24 в 21:13
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция.  25-годишният словенец от отбора на Обединените арабски емирства триумфира в най-престижното колоездачно състезание в света за трети път в кариерата си след 2020 и 2021 година. Той стана едва осмият колоездач, който печели Обиколките на Италия и Франция в една година, а до момента никой..

публикувано на 21.07.24 в 20:58
Оскар Пиастри спечели Гран при на Унгария и записа първа победа във Формула 1

Оскар Пиастри спечели Гран при на Унгария и записа първа победа във Формула 1

Австралиецът Оскар Пиастри постигна първата си победа във Формула 1. На пистата "Хунгароринг" той спечели състезанието за Голямата награда на Унгария, 13-и кръг за сезон 2024. 23-годишният пилот на МакЛарън тръгна от втора позиция и води през по-голямата част от състезанието, но накрая трябваше да бъде пропуснат от съотборника си Ландо Норис, за да се..

публикувано на 21.07.24 в 18:06

Виктория Томова премина първия кръг на турнира в Прага

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в чешката столица Прага. Поставената под номер 5 в схемата Томова се нуждаеше от час и 32 минути, за да сломи съпротивата на 542-рата в света Рената Ямрихова от Словакия след 7:6(3), 6:3. Мачът започна с пробив за 49-ата в..

публикувано на 21.07.24 в 17:13

Никола Цолов: Видях много български знамена, благодаря за подкрепата

Никола Цолов грабна първата си победа в основно състезание от Формула 3. Българският пилот беше най-бърз на пистата "Хунгароринг" в Унгария. До този момент той имаше два успеха в спринтовите надпревари в Монте Карло и в Австрия. "Супер щастлив съм за победата днес. Това е доста голямо постижение за мен, особено във фийчър..

публикувано на 21.07.24 в 16:57
Петко Христов

Националът Петко Христов постигна съгласие със Специя за продължаване на договора си

Националът  Петко Христов се е разбрал с ръководството на италианския Специя да продължи договора си с клуба до лятото на 2027 година, предаде регионалният вестник "Ла Национе". Сегашният контракт на централния защитник с клуба от Серия B изтичаше в края на месец юни следващата година. Съвсем скоро се очаква да бъде обявена новината за..

публикувано на 21.07.24 в 16:41

Таекуондо клуб "Херея" с проект в подкрепа на борбата против насилието, основано на пола

Проектът #MeTae, вдъхновен от движението #MeToo, е към своя край. Партньорите, участници в проекта по програмата ERASMUS+, финансиран от ЕС, ТК Херея (България), E.TA.B.E.(Гърция) и ITML(Гърция) за пореден път обединиха усилията си по време на традиционния турнир Херея Оупън , където обсъдиха важните стратегии, целящи да привлекат вниманието..

публикувано на 21.07.24 в 16:30