Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сантяго Солари не смята, че Реал е фаворит, Валверде призова за спокойствие

Сантяго Солари
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Реал (Мадрид) Сантяго Солари бе доволен от представянето на своя отбор срещу Барселона в първи мач от турнира за Купата на Краля, който завърши при резултат 1:1.
Аржентинецът призна, че неговите футболисти са били близо и до второ попадение, но вместо това са получили изравнителен гол. Той отказа да приеме Реал за лек фаворит в реванша с думите: "Всичко може да се случи".

"Винаги се стремим да побеждаваме. Имахме възможности за втори гол, но като цяло сме доволни от постигнатото днес. Вървим стъпка по стъпка - турнирът е труден, но ние искаме да го спечелим. Двубоят беше красив за наблюдаване и беше изпълнен с резки промени на темпото и от двете страни. Това е потвърждение, че нашият състав работи добре и усилено. Резултатът е отворен и с качеството, с което разполагат и двата отбора на реванша всичко може да се случи", завърши Солари.

Реал не е играл финал в надпреварата от сезон 2013/14, когато в битката за трофея победи именно Барса с резултат 2:1. Оттогава насам каталунците неизменно печелят купата. 

Наставникът на Барселона Ернесто Валверде призна, че не е искал да рискува със здравето на Меси и затова аржентинецът не е започнал от първата минута. Той също така призова за спокойствие след вчерашното равенство. 

"Решението, което взех бе за доброто на отбора и играча. Той чувстваше неразположение. В деня на срещата се чувстваше добре, но решихме, че ще по-добре, ако влезе през втората част. Неговото присъствие е решаващо, защото всички знаем какви опасности създава в мига, в който поеме топката. Надявам се той да е по-добре и да играе срещу Билбао през уикенда", коментира Валверде.

"Очевдино е, че ще трябва да вкараме поне един гол на "Бернабеу". Все още нищо обаче не е решено в този сблъсък. Трябва да сме спокойни и ще имаме време да се фокусираме", допълни треньорът на Барса. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бразилия-Коста Рика  0:0

Бразилия с проблеми още на старта на Копа Америка

Отборът на Бразилия започна колебливо участието си на Копа Америка. "Селесао" направи нулево реми с Коста Рика в първия си мач от група "D" на турнира. Играчите на Доривал Жуниор дадоха всичко от себе си, за да стигнат до победата, но направиха доста пропуски, един техен гол бе отменен, а веднъж и гредата помогна на съперника им. В крайна сметка..

публикувано на 25.06.24 в 06:50
Ралф Рангник

Ралф Рангник: Знам какво да очакваме

Ралф Рангник призна, че е имало съмнения сред играчите, когато е бил назначен за селекционер на националния отбор на Австрия през 2022 година, но 65-годишният германец изведе тима до прага на елиминациите на Евро 2024 в Германия.  Съставът на Австрия, която се изправя срещу Нидерландия във вторник в последния си мач от група "D", загуби от Франция с..

публикувано на 25.06.24 в 06:33
Роналд Куман

Роналд Куман: Не трябва да подценяваме австрийците

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман подкрепи безрезултатния си нападател Мемфис Депай, за да запуши устата на своите критици преди мача на тима с Австрия утре.  Двата отбора се срещат от 19:00 часа в група „D“ в Берлин в сблъсък, който е съдбовен за австрийците, тъй като „лалетата“ си гарантираха място в следващата фаза. Депай беше обект на..

публикувано на 25.06.24 в 06:25

Испания с трета поредна победа на Евро 2024

Испания постигна трета победа в група "В" на Евро 2024, надделявайки с 1:0 над Албания. Испанците събират 9 точки на върха в класирането и станаха първият отбор, който е с пълен актив, а също така не е допуснал гол във вратата си до момента на първенството. Единственото попадение вкара Феран Торес в началото на срещата, а може би и заради..

публикувано на 25.06.24 в 00:28

Италия на осминафинал след гол в 98-та минута

Хърватия и Италия завършиха 1:1 в двубой от група „В“ на Евро 2024. Лука Модрич откри резултата в 55-ата минута, а секунди преди това той пропусна дузпа. Матиа Дзакани изравни за Италия в осмата минута на добавеното време на срещата. Така хората на Златко Далич заеха трета позиция в групата с актив от 2 точки и имат минимални шансове да..

публикувано на 25.06.24 в 00:24

Разрешиха на Мбапе да играе с маска

УЕФА разреши на френския нападател Килиан Мбапе да играе с черна маска, съобщава RMC Sport. Капитанът на Франция няма да може да играе с предпазна маска с френския трикольор. Мбапе получи контузия на носа в първия кръг от груповия турнир на Евро 2024 с Австрия (1:0). Поради тази причина той пропусна мача от втория кръг с Нидерландия (0:0)...

публикувано на 24.06.24 в 20:12
Гергана Топалова

Гергана Топалова започва срещу германка в квалификациите на "Уимбълдън"

Втората ракета на България при дамите Гергана Топалова ще се изправи срещу германката Ела Зайдел при дебюта си в турнирите от Големия шлем. Българката ще играе Зайдел в..

публикувано на 24.06.24 в 20:11