Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвети Пиронкова пред БНР: Тенисистите ни са направили огромен скок

Снимка: Sofia Open 2019

Цветана Пиронкова поздрави българите за представянето на турнира София Оупън. Александър Лазаров стана първият наш тенисист след Григор Димитров с победа в турнира, след като натрупа две в квалификациите и влезе в основната схема. 17-годишният Адриан Андреев пък взе сет на опитния австралиец Матю Ебдън и бе много близо до успеха. 

“Миналата година имах възможността да наблюдавам българите в турнира, не на живо, а по телевизията. И тогава много малко не им достигна, за да продължат напред. Виждаме, че тази година някои от тях са направили голям скок в развитието си. Като Александър Лазаров, който направи много добро представяне и се надявам да продължи по същия начин и в други турнири. 

Димитър Кузманов за съжаление не успя да покаже потенциала си тук, имайки предвид, че направи много добър сезон през миналата година. Пожелавам му тази година да продължи това и да стигне до своята мечта - да играе турнир от Големия Шлем”, заяви Пиронкова. 

Най-добрата ни тенисистка в последните години все още е далеч от професионалния тенис, но призна, че участието й като посланик на турнира в София й е от голяма полза. 

“Различни са емоциите, но се радвам, че съм тук и наблюдаваме срещите от турнира. Радвам се, че имам възможността да се потопя отново в професионалния тенис. Това е първият ми досег до професионалния тенис от близо две години насам. Много се радвам, че успях да гледам мачовете на нашите български представители.

Най-важното е да има масов спорт, да има прояви, които да запалват децата, с които те да се срещат със своите идоли. Все повече и повече се играе тенис, наблюдавам го в локалните клубове. Важно е да има желание, да има масов спорт и възможности”, каза още Цвети. 

Освен всичко друго Пиронкова използва възможността да презентира новата си спортна марка. 

“Това ми е мечта от отдавна. Аз наистина се вълнувам от модата. Още повече, че това е едно продължение за мен - оставам в спорта. Това е облеклото, което нося в 90% от времето си - спортно-елегантно. И влагам голямо желание и много емоция, защото ми е интересно, правя го с желание и ми е интересно. 

Предлагаме марката в цял свят чрез нашата онлайн платформа и имаме поръчки от цял свят - от Китай, от Америка, от Европа. Но за момента са най-много от България”, завърши Пиронкова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Не трябва да има никакво подценяване

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че ръководството е разговаряло с футболистите и не може да има никакво подценяване в реванша срещу Динамо Батуми от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Лудогорец ще гостува в Грузия в сряда вечер.  Разградчани постигнаха успех с 3:1 в първия двубой на българска земя. "Ние имаме..

публикувано на 16.07.24 в 20:25
Яспер Филипсен

Белгиецът Яспер Филипсен спечели победата в 16-ия етап на Обиколката на Франция

Белгиецът Яспер Филипсен от отбора на Алпесин спечели победата в 16-ия етап от Колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 189 км от Грисан до Ним.  Това е трети успех на Филипсен в тазгодишното издание на престижното колоездачно състезание. В генералното класиране остава начело Тадей Погачар от Словения, който има общо време от 67:35:56..

публикувано на 16.07.24 в 20:13
Изабелла Шиникова

Загуби на Шиникова и Глушкова на турнири в Португалия и Германия

Изабелла Шиникова отпадна в първия кръг на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове в Порто (Португалия) с награден фонд 60 хиляди долара. Българката отстъпи пред швейцарката Валентина Ризер с 4:6, 3:6 за 81 минути. Шиникова допусна пет пробива в мача, а във втория сет изостана с 2:4 и след това не успя да навакса. Междувременно, Денислава..

публикувано на 16.07.24 в 17:28
Килиан Мбапе

Реал Мадрид представи Килиан Мбапе

Реал Мадрид представи най-новата си звезда Килиан Мбапе на запалянковците, които бяха изпълнили стадион "Сантиаго Бернабеу". Френският национал преминава в европейския клубен шампион като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече в края на миналия сезон. 25-годишният нападател премина медицински прегледи, позира с екипа с номер 9..

публикувано на 16.07.24 в 17:25

Александра Димитрова срещу Антонина Осецка в главна битка на турнира по кикбокс „SPIRIT OF FIGHT“ във Варна

13-ет двубоя са включени на международния турнир по кикбокс „SPIRIT OF FIGHT“, който ще се състои на 20 юли във Варна. В състезанието ще участват кикбоксьори от България, Украйна, Германия  и  Румъния. „SPIRIT OF FIGHT“ е полупрофесионален турнир по кикбокс, който ще се проведе тази събота от 18.00 часа в спортна зала "Владислав". Входът за зрители е..

публикувано на 16.07.24 в 16:25

Спортисти получават знания за живота след спорта в четиримесечно обучение

Български спортисти ще имат възможността да добият безценни знания за развитието си след края на състезателната кариера в четиримесечно обучение, включващо десет модула. Програмата "Живот след спорта" на "Чемпиънс фактори" се организира за втори път след успеха през 2023 г. Тази година тя ще се проведе от септември до декември, като записването..

публикувано на 16.07.24 в 15:37

Нови трика и детелина за късмет за Валентина Георгиева от италиански бранд

Детелина за късмет и нови трика изпрати италианската фирма за спортни облекла Sigoa на състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева за олимпийските игри в Париж. "Скъпа Валентина, желаем ти всичко най-добро в това ново приключение. Сигурни сме, че ще бъде едно красиво и вълнуващо преживяване, пълно с незабравими моменти. Щастливи..

публикувано на 16.07.24 в 15:32