Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартон Фучович стигна в София до втори финал в кариерата

Мартон Фучович спечели в 3 сета.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Непоставеният Мартон Фучович е първият финалист в АТР 250 тенис турнирът София Оупън.

Унгарецът направи обрат в зала „Арена Армеец“ срещу Матео Бератини от Италия и го победи с 5:7, 7:5, 6:3 след 2:17 часа игра. Така Фучович ще играе за втори път в кариерата си в мач за титлата след турнира в Женева на клей, който спечели през миналата година.

Беретини, който отстрани по пътя си водача Карен Хачанов и №6 Фернандо Вердаско, започна по-агресивно. Римлянинът взе първата част с пробив в 11-ия гейм.

В следващата част 53-ият в ранглистата италианец изглеждаше много близо до успеха. В деветия гейм той пропусна точка за брейк, която играеше ролята на скрит мачбол. От този момент 26-годишният Фучович вдигна нивото си, а съперникът му се умори и започна да бърка често. Унгарецът изравни сетовете с пробив в 12-ия гейм.

Фучович, който е №47 в света, продължи серията си до 3:0 с пробив във втората игра. До края той контролираше напълно събитията. В заключителния гейм стигна до мачбол и го реализира след бекхенд в мрежата на Беретини.

Съперникът на Мартон Фучович в неделния финал се определя в мача между №3 Данийл Медвев (Русия) и №7 Гаел Монфис (Франция).


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.