Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Перник въвежда улеснения за плащане на данъци

Сградата на Община Перник

От днес до 30 април перничани ще плащат данъците към Община Перник с 5 % отстъпка. За улеснение на населението касата в сградата на Общината ще бъде с удължено работно време - от 7.30 до 18.30 часа. Допълнително ще бъде отворена каса в квартал „Църква” в периода от 1 март до 30 април. Налози ще могат да се плащат и в кметството в квартал „Изток”. Другите начини за плащане са чрез Български пощи, "Изипей", по банков път, както и чрез Интернет страницата на Община Перник и виртуален пост.

Размерът на данъка за недвижими имоти и такса смет е същият както и миналата година. Промяна има само за село Рударци, което е включено в списъка на курортните селища и съгласно последните изменения на Закона за местни данъци и такси, данъчно задължените лица ще заплащат 5 промила върху данъчната оценка за имотите, които не са основно жилище или не са регистрирани по Закона за туризма.

Другата промяна касае новите данъци за МПС до 3,5 тона. Община Перник е заложила минимално допустимите от закона ставки за автомобилите в диапазон от 55 до 110 киловата. В този диапазон са над 90 % от автомобилите, регистрирани на територията на общината.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сириец е задържан след стрелба край US посолството в Бейрут

Сириец е задържан след стрелба днес край посолството на САЩ в Бейрут, съобщи ливанската армия, а дипломатическата мисия заяви, че персоналът ѝ е невредим, предаде АФП. Посолството, разположено в северното предградие Ауакар, е "било обект на стрелба от човек със сирийско гражданство", съобщи армията в социалната мрежа Х. "Военни,..

публикувано на 05.06.24 в 11:43

Децата и изборите - кое вълнува подрастващите?

Кои са важните теми за децата на България в навечерието на изборите за ЕП и за национален парламент? Данни на НСИ и УНИЦЕФ извеждат основни въпроси, които подрастващите поставят. Анкетираните, които са на възраст 10-18 години, формулират много добре някои проблеми и дават конкретни предложения, казва Елена Атанасова, директор "Мониторинг..

публикувано на 05.06.24 в 11:30

Посланикът ни в Кипър: Подготовката за изборите върви без проблеми и оплаквания

Българите, които живеят и работят в Кипър, ще гласуват на изборите 2 в 1 - европейски и парламентарни. Едновременно с тях обаче гласоподавателите в страната ще дадат своя вот и на местни избори - първите след мащабна реформа за децентрализация, сливане и териториално окрупняване на общините.  Кипърските избиратели са изправени пред много..

публикувано на 05.06.24 в 11:28
Камала Харис

Киев приветства участието на Камала Харис в срещата в Швейцария

Киев приветства днес съобщението от Вашингтон, че вицепрезидентката Камала Харис ще участва в предстоящата среща за Украйна в Швейцария, въпреки че по-рано призова за участие на президента Джо Байдън, предаде АФП. Украйна се надява на широка международна подкрепа на срещата по-късно този месец за визията си за условията за прекратяване на..

публикувано на 05.06.24 в 11:16
Владимир Малинов

Министър Малинов обсъжда бъдещето на комплекса "Марица-изток" с кметовете в Старозагорско

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов ще обсъди бъдещето на комплекса „Марица-изток” с кметовете в Старозагорско, както и с представители на синдикатите. По-рано Малинов участва в международната конференция на "Булатом" в курорта "Ривиера" край Варна, където заяви, че ядрената енергетика ще бъде основен приоритет за България не само..

публикувано на 05.06.24 в 10:56
Полицаи водят Димитър Любенов в Софийския градски съд, 27 септември 2022 г.

Отложиха делото срещу Димитър Любенов за катастрофата на Околовръстното

Заради болен съдебен заседател Софийският градски съд отложи с месец делото за тежката катастрофа на столичното околовръстно шосе от преди две години, в която загина френски гражданин, а съпругата му пострада тежко. Отложиха делото срещу полицаите, ескортирали автомобила на Димитър Любенов Подсъдим по делото е Димитър Любенов, на когото,..

публикувано на 05.06.24 в 10:53

118 са секциите в Обединеното кралство. С какви проблеми се сблъскват организаторите?

Българската общност в Обединеното кралство е една от най-активните, когато става дума за избори. Ще бъде ли така и на изборите на 9 юни и с какви проблеми се сблъскват организаторите на Острова?  За общите избори на 9 юни на територията на Обединеното кралство са разкрити 118 избирателни секции, 39 от които са в столицата Лондон. Съгласно..

публикувано на 05.06.24 в 10:40