Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митьо Очите остава в ареста

| обновено на 16.02.19 в 19:13
Специализираният съд гледа мярката за неотклонение на Димитър Желязков - Митьо Очите
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста Димитър Желязков, известен като Очите. До три дни адвокатът му може да обжалва и ако това се случи, следващото заседание ще бъде на 21 февруари от 10.00 часа. 

Димитър Желязков се оказа с 98 процента инвалидност от ТЕЛК. Това съобщи неговият адвокат Илиян Василев на заседанието. На думите на адвокат Василев, че Желязков не е преглеждан от лекар откакто е в България, наблюдаващият прокурор Евгения Станкова отговори:

"Завеждащата на следствения арест, където беше настанен снощи обвиняемия Желязков, ме увери, че в 23.30 е проведен медицински преглед".

Самият Желязков днес каза, че не знае в какво е обвинен и че се притеснява единствено за здравословното си състояние:

"Отидох за контролен преглед и те ме прибраха. Защо не ми пуснаха призовка, че трябва да се явя?"

Обвиненията са за ръководене на организирана престъпна група, обясни прокурор Калин Близнаков:

 "Серия от извършени палежи, разпространение на наркотици, побоища над лица, които не желаят да влязат в подчинение на групата. Има и обвинение, че общо взето е завладял целия погребален бизнес на територията на област Бургас. Обвиненията са, че в продължение на години са му отчитали "такса спокойствие" - 3 години по 150 лева на погребение".

Преди заседанието Желязков коментира:

„Обвиненията към мен са несериозни. Сега обвиняват и дъщеря ми, как може такова нещо? Тя е майка. Единственото, за което се притеснявам, е здравето ми. Отидох на лекар в Турция, там съм опериран. Имам документи, бях на преглед“.

По време на процеса адвокатът поиска Желязков да бъде прегледан от лекар, защото имал кръвоизлив и в Специализирания съд пристигна екип на Спешна помощ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на Монтана Златко Живков отчете рекордно събиране на данъци през юли

Рекордните приходи от местни данъци и такси са постъпили през юли в община Монтана

За рекордни приходи от данъци през юли съобщават от община Монтана. Почти 1 милион лева са влезли в хазната. 960 000 лева от имуществени данъци и такса смет са събрани само през минали месец в община Монтана, съобщи кметът Златко Живков: "450 000 лв. беше миналата година през юли събираемостта на имуществени данъци и такса..

публикувано на 13.08.24 в 16:45
Христо Казанджиев

Христо Казанджиев: Злоупотребите, разследвани от Европейската прокуратура, са по времето на Владимир Малинов

Злоупотребите със европейски средства по проекта за разширяването на газохранилището Чирен са станали в Булгартрансгаз при управлението на изпълнителния директор Владимир Малинов, който по настоящем е министър на енергетиката. Това каза в интервю пред БНР Христо Казанджиев, експерт от „Български енергиен и минен форум“. Както е..

публикувано на 13.08.24 в 16:42
Снимката и илюстративна

Голям пожар е обхванал широколистна гора на турска територия до граничното село Демиркьой

Голям пожар е обхванал широколистна гора на турска територия до граничното село Демиркьой. Кметът на Малко Търново Илиян Янчев заяви за БНР, че пожарът е близо до граничното село Сливарово, но според турските власти огънят е овладян. Засега няма опасност пожарът да премине на българска територия, защото вятърът духа в обратна посока,..

публикувано на 13.08.24 в 16:35
Слави Бинев

Слави Бинев: Ако няма начин да се търсят талантите, родени по света, в България спортът си отива

Българският спорт е абсолютно остарял и като бази, и като концепция , затова трябва да търсим начин да привлечем тези, които са отлъчени от своите отбори в други държави .  Това каза пред БНР Слави Бинев, председател на Българската федерация по таекуондо. По думите му, " ако няма начин да се търсят талантите, които се раждат по света, в България..

публикувано на 13.08.24 в 16:28

Великотърновски съд наложи "задържане под стража" на младеж заради кражба на пари и бижута

Районният съд във Велико Търново наложи най-тежката мярка „задържане под стража“ на 18-годишен, който е откраднал пари и златни накити от магазин. Младежът е с няколко присъди за кражби и грабежи. 18-годишният е обвиняем за това, че на 8 август тази година от магазин във Велико Търново е откраднал пари и бижута за 3660 лева. Докато..

публикувано на 13.08.24 в 16:13
Снимката е илюстративна

Три екипа огнеборци гасят пожар в плевенския парк "Кайлъка"

В Плевен продължава гасенето на пожара в парк "Кайлъка". По първоначални данни горят сухи треви, три екипа се борят с пламъците. Комисар Станислав Атанасов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението": "В момента имаме пожар в местността "Плочата" близо до изхода на Плевен в посока Ловеч. Има и горене в района на крепостта..

публикувано на 13.08.24 в 16:00

НОИ: Край на схемата "френска безработица" при обезщетения за българи, работили в ЕС

От днес при изчисляването на обезщетенията за безработица на българи, които са работили в друга държава членка на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария, вече ще се вземат предвид всичките им доходи за последните 24 месеца, а не само тези от последната им работа. Това информираха от Националния осигурителен..

публикувано на 13.08.24 в 15:45