Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ВМРО искат образуване на проверка срещу ромите от клана Гольовците

Снимка: БГНЕС

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и общинският съветник в СОС Карлос Контрера подадоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на КПКОНПИ Пламен Димитров с искане за образуване на проверка срещу ромите от клана Гольовците.

В сигнала се твърди, че тази фамилия е в основата на побоя в неделния ден в Кюстендил, при който беше убит 35-годишен мъж, а много са ранени.

Джамбазки и Контрера настояват за незабавни мерки за противодействие на обществените прояви на фамилията, като описват богато криминално минало на членовете ѝ като склоняване към проституция и сводничество, лихварство, съхранение и разпространение на наркотици, нанасяне на телесни повреди, убийство, държане и търговия с акцизни стоки без бандерол, притежание и използване на огнестрелно оръжие в нарушение на закона и т.н. Тези престъпления са извършвани повече от десетилетия, се твърди още в сигнала на ВМРО.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Небе и хляб" - новият албум на Пламен Сивов

"Небе и хляб" е новият албум на Пламен Сивов, който включва 10 авторски песни – пиано и глас. "Заглавието на албума и на една от песните в него насочва към стихиите и към важното в живота – небето, хляба, вертикалното и хоризонталното измерение – това, от което имаме нужда вътре в себе си, това, от което има нужда тялото и душата ни", каза в..

публикувано на 13.08.24 в 12:41

Следят района между Златосел и Свежен, за да не се допусне разпалване на тлеещи огнища

След като пожарът във вилната зона между брезовските села Златосел и Свежен беше овладян, днес обстановката в района е спокойна. Пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местни хора дежурят в района, за да не се допусне ново разпалване тлеещите огнища. Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли..

публикувано на 13.08.24 в 12:30

Тръба на газопровод е спукана при ремонтни дейности в Бургас

Тръба на газопровод е спукана при ремонтни дейности по ВиК-а мрежата в Бургас. Информация за изтичане на газ в района на централния пазар "Краснодар" е получена на телефон 112. От Община Бургас информират, че  "Овергаз" незабавно са спрели газоподаването в централната градска част. Няма обгазени и пострадали хора. По данни на бургаската..

публикувано на 13.08.24 в 12:22
Човек със скутер наблюдава как пожар поглъща бизнес с дърва за огрев в Пентели, североизточно от Атина, Гърция, 12 август 2024 г.

Продължава борбата с огъня в Атика, европейски страни се притекоха на помощ

Гръцките пожарникари продължават борбата с огъня в област Атика, като на места е частично овладян.  В помощ са и сили от няколко европейски страни. Пожарът до гръцката столица достигна и покрайнините на Атина Част  от огнищата, които горяха тази нощ са овладени, съобщиха пожарникарите. Остава обаче много голям риск от ново разпалване от силния..

публикувано на 13.08.24 в 12:18

Безплатни профилактични прегледи при съдов хирург в УМБАЛ "Св. Екатерина"

Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ "Св. Екатерина" организира безплатни профилактични прегледи за пациенти с периферни артериални заболявания на долните крайници. Прегледите вече започнаха и ще продължат до края на месеца. Желаещите да се прегледат по време на тази кампания могат да го направят всеки ден от 10 до 12 часа след..

публикувано на 13.08.24 в 11:53

Европрокуратурата разследва "Булгартрансгаз"

От европейската прокуратура разследват "Булгартрансгаз", потвърдиха за БНР от МВР. Рано тази сутрин полицията е осигурила достъп до газовия оператор. От Булгартрансгаз няма официална информация с какво е свързана проверката на европрокуратурата. Европрокуратурата разследва проекти, които се осъществяват с европейско финансиране...

публикувано на 13.08.24 в 11:52

Училищният закон и ЛГБТ... А сега накъде?

Неправителствени организации внесоха вчера следобед в президентството искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху приетите миналата седмица промени в Закона за предучилищното и училищното образование . С тях се дава определение на нетрадиционна сексуална ориентация и се забранява подобна "пропаганда" сред деца в детски градини и..

публикувано на 13.08.24 в 11:23