Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорът Даниел Асенов взе титлата в София

Даниел Асенов с министър Кралев и шефа на боксовата федерация Инински.
Снимка: БФ Бокс

Носителят на купа "Странджа" за 2017 година и петкратен европейски шампион Даниел Асенов спечели финала в категория до 52 килограма в юбилейното 70-о издание на най-стария международен боксов турнир в Европа - "Странджа". 

Асенов победи с 4-1 съдийски гласа пред пълните трибуни на столичната зала "София" представителя на Узбекистан Худойназар Файзов - 30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 28-29. 

Сред аплодиращите го зрители бяха министърът на спорта Красен Кралев, президентът на БФ Бокс Красимир Инински, ВИП гостите на федерацията и бившите носители на купа "Странджа".

Веднага след края на битката на Асенов Кралев и Инински наградиха със специални плакети бившите носители на купа "Странджа" Иван Киряков, Симеон Георгиев, Милкон Калян, Ангел Ангелов, Цачо Андрейковски, Динко Василев, Георги Долапчиев, Армандо Мартинес (Куба), Ивайло Маринов, Петър Лесов, Петър Стоименов, Христо Фуртигов, Емил Чупренски, Ангел Стоянов, Серафим Тодоров, Борислав Абаджиев, Даниел Петров, Свилен Русинов, Любен Тодоров, Детелин Далаклиев, Александър Александров, както и победителите за 2017-а и 2018-а Даниел Асенов и Петър Белберов. При дамите почетени с плакети бяха Деница Елисеева, Стойка Петрова, Станимира Петрова, Стейша Сътълс и Севда Асенова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Милов

Кирил Милов: Той ме победи без нито едно техническо действие

Кирил Милов заяви, че съжалява за загубата на осминафиналите на олимпийския турнир по класическа борба в категория 130 килограма от състезаващия се за Чили - Ясмани Акоста Фернандес. Двубоят приключи 1:1 точки, но 36-годишният Панамерикански шампион Акоста Фернандес, който е роден в Куба, но от 2017 година представлява Чили, спечели заради критерия..

публикувано на 05.08.24 в 18:57
Кирил Милов

Кирил Милов загуби 1/8-финала си в класическата борба в Париж

Кирил Милов загуби в осминафиналите в категория 130 килограма на олимпийския турнир по класическа борба в Париж от състезаващия се за Чили - Ясмани Акоста Фернандес. Двубоят завърши 1:1 точки, но 36-годишният Панамерикански шампион Акоста Фернандес, който е роден в Куба, но от 2017 година представлява Чили, спечели заради критерия последната..

публикувано на 05.08.24 в 18:15
Станимира Петрова

Станимира Петрова намекна, че може да участва и в Лос Анджелис

Още две български олимпийки се завърнаха на родна земя след участието си на Игрите в Париж. Боксьорката Станимира Петрова, която отпадна на четвъртфиналите, намекна, че за нея може и да има четвърта Олимпиада, но засега не желае да взима крайно решение, а иска да си почине. Но при всички положения засега тя няма да напуска бокса, но иска също така да..

публикувано на 05.08.24 в 16:31
Красимир Дунев с Еберхард Гингер  (Германия) и Анри Боерио (Франция)

Красимир Дунев влезе в Къщата на олимпийците в Париж

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев вече е част от Къщата на олимпийците в Париж. Олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година беше поканен да посети едно от най-емблематичните места във френската столица по време на Игрите и получи наградата "Олимпийци за цял живот" на Световна асоциация на..

публикувано на 05.08.24 в 14:30
Ботев победи с 1:0 Крумовград

Ботев (Пд) с минимален успех срещу Крумовград

Отборът на Ботев (Пловдив) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като стигна до минимален успех с 1:0 при символичното си гостуване на Крумовград на собствената си база в пловдивския квартал „Коматево“. Единственото попадение в срещата от 3-ия кръг на футболното ни първенство, на Футболен комплекс „Никола Щерев –..

публикувано на 04.08.24 в 23:24
Ноа Лайлс

Ноа Лайлс триумфира на 100 метра

Американецът Ноа Лайлс спечели една от най-атрактивните дисциплини на Олимпийските игри – 100 метра спринт при мъжете. Лайлс взе златото с резултат 9.79 (.784) секунди, което е и най-доброто му постижение в кариерата. Втората позиция със същия резултат - но с разлика от пет хилядни (.789), остана за Кишейн Томпсън от Ямайка. Фотофиниш..

публикувано на 04.08.24 в 23:20
Ярослава Магучих

Ярослава Магучих взе златото в Париж

Украинката Ярослава Магучих спечели олимпийската титла в скока на височина. 22-годишната Магучих, която подобри световния рекорд на Стефка Костадинова, преодоля 200 сантиметра от първи опит, а след това направи неуспешни на 202 и 204 сантиметра. Това е втори медал от олимпийски игри за Магучих, която преди три години в Токио беше бронзова..

публикувано на 04.08.24 в 22:46