Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гаел Монфис се отказа от турнира в Марсилия

Гаел Монфис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският тенисист Гаел Монфис бе принуден да се откаже от участие в турнира в Марсилия заради травма в китката, съобщиха организаторите на АТР 250 състезанието в зала.

В първия кръг втората ракета на Франция трябваше да играе с чеха Иржи Весели, но сега неговото място ще заеме сънародникът му Грегоар Барер.

Миналата седмица Монфис завоюва титлата на турнира в Ротердам, като във финалната среща победи в три сета швейцареца Стан Вавринка. След двубоя французинът се оплака от болки в китката.

Този трофей стана първи за сезона за французина, който скочи с десет места в ранглистата до 23-о.

Победителят от мача Весели - Барер ще играе за място в 1/4 финалите с украинеца Сергей Стаховски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Гаел Монфис на пресконференцията след финала.

Гаел Монфис пред БНР: Горд съм, че моето име е до това на големите шампиони в Ротердам

Французинът Гаел Монфис спечели осмата си титла, след като се наложи на финала на АТР 500 тенис турнира в Ротердам над Стан Вавринка с 6:3, 1:6, 6:2. Ето как отговори на въпроси на БНР на пресконференцията след двубоя в зала „Ахой“. -..

публикувано на 19.02.19 в 11:57
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йордан Йовчев, Диана Дудева и Красимир Дунев

Диана Дудева: Във финала Валентина Георгиева трябва да се пребори със себе си

„Валентина Георгиева трябва да се пребори със себе си във финала. Много ще е трудно да спечели медал, но не и невъзможно. Аз й пожелавам да „закове“ и двата прескока. Ще следим представянето й и ще й стискам палци. Самото й попадане във финала,..

публикувано на 01.08.24 в 13:16
Васил Антонов - президент на БФШ 2022

Председателят на БФШ 2022: Прекратявам всички дела срещу БСФШ

Председателят на Българската федерация по шахмат 2022 Васил Антонов, който се завърна начело на организацията преди няколко дни обяви, че ще прекрати всички дела срещу Българската спортна федерация по шахмат в името на обединението на спорта...

публикувано на 01.08.24 в 08:32

Росен Добрев остава президент на БФ Хандбал

Росен Добрев остава президент на Българската федерация по хандбал. Варненецът ще продължи да ръководи този спорт, след като успя да запази поста си по време на извънредното Oбщо изборно събрание на централата, което се проведе вчера в пловдивското село..

публикувано на 01.08.24 в 07:48
Япония с третата титла в многобоя при мъжете на олимпийски игри

Япония с третата титла в многобоя при мъжете на олимпийски игри

Олимпийската титла в индивидуалния многобой при мъжете остава в Япония. Това е трето злато за гимнастиците от Страната на изгряващото слънце в тази дисциплина след Игрите в Рио де Жанейро и Токио. Шиносуке Ока стана шампион след като се представи..

публикувано на 01.08.24 в 06:27
САЩ без проблеми победи Южен Судан, Сърбия с първи успех в олимпийския баскетболен турнир

САЩ без проблеми срещу Южен Судан, Сърбия с първи успех в олимпийския баскетболен турнир

Устременият към пета поредна олимпийска титла в мъжкия баскетбол тим на САЩ постигна втора победа в груповата фаза на Игрите в Париж. В среща от група "С" американците надиграха със 103:86 (26:14, 29:22, 18:21, 30:29) Южен Судан и еднолично оглавиха..

публикувано на 01.08.24 в 06:23
САЩ победи Сърбия във волейболния турнир при жените на Игрите в Париж

САЩ победиха Сърбия във волейболния турнир при жените на Игрите в Париж

Защитаващият титлата си отбор на САЩ победи драматично Сърбия с 3:2 (25:17, 25:20, 20:25, 14:25, 17:15) в мач от група "А" на олимпийския турнир по волейбол за жени.  Американките водеха с 2:0, но световният първенец успя да се добере до тайбрек. В него..

публикувано на 01.08.24 в 06:19
Леон Маршан пренаписа историята в плуването след триумф на 200 метра бруст на Олимпиадата

Леон Маршан пренаписа историята в плуването след триумф на 200 метра бруст на Олимпиадата

Френската сензация Леон Маршан сътвори нов спортен подвиг на Олимпиадата в Париж, ставайки първият плувец в историята, който печели медали в дисциплините - бруст и бътерфлай на едни и същи Игри. Той спечели титлата в плуването на 200 метра бруст при..

публикувано на 01.08.24 в 06:13