Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС прекрати мандата на председателя на КФН Карина Караиванова

| обновено на 21.02.19 в 09:52
Карина Караиванова
Снимка: БГНЕС

Парламентът освободи от длъжност председателя на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова, която от 1 март ще представлява страната ни в Европейската банка за възстановяване и развитие. По решение на кабинета Караиванова ще смени досегашния ни представител там Калин Митрев.

Депутатите определиха условията за предлагане на кандидати за председателското място на Комисията за финансов надзор. Те предвиждат предложения да се правят от парламентарни групи и от отделни народни представители. Кандидатите трябва да имат висше образование в областта на икономиката, финансите, правото или информатиката. Те ще преминат през проверка за принадлежност към ДС и преди гласуване в зала, ще бъдат изслушани в Комисията по бюджет и финанси.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Николай Стоянов: Карина Караиванова се спасява в ЕБВР

Депутатите освободиха председателя на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова .  За овакантения ѝ пост се спряга името на настоящия заместник - председател на комисията Бойко Атанасов, каза в интервю за предаването на "Хоризонт" "Преди..

обновено на 21.02.19 в 10:26
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Небе и хляб" - новият албум на Пламен Сивов

"Небе и хляб" е новият албум на Пламен Сивов, който включва 10 авторски песни – пиано и глас. "Заглавието на албума и на една от песните в него насочва към стихиите и към важното в живота – небето, хляба, вертикалното и хоризонталното измерение..

публикувано на 13.08.24 в 12:41

Следят района между Златосел и Свежен, за да не се допусне разпалване на тлеещи огнища

След като пожарът във вилната зона между брезовските села Златосел и Свежен беше овладян, днес обстановката в района е спокойна. Пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местни хора дежурят в района, за да не се допусне ново разпалване..

публикувано на 13.08.24 в 12:30

Тръба на газопровод е спукана при ремонтни дейности в Бургас

Тръба на газопровод е спукана при ремонтни дейности по ВиК-а мрежата в Бургас. Информация за изтичане на газ в района на централния пазар "Краснодар" е получена на телефон 112. От Община Бургас информират, че  "Овергаз" незабавно са спрели..

публикувано на 13.08.24 в 12:22
Човек със скутер наблюдава как пожар поглъща бизнес с дърва за огрев в Пентели, североизточно от Атина, Гърция, 12 август 2024 г.

Продължава борбата с огъня в Атика, европейски страни се притекоха на помощ

Гръцките пожарникари продължават борбата с огъня в област Атика, като на места е частично овладян.  В помощ са и сили от няколко европейски страни. Пожарът до гръцката столица достигна и покрайнините на Атина Част  от огнищата, които горяха тази нощ..

публикувано на 13.08.24 в 12:18

Безплатни профилактични прегледи при съдов хирург в УМБАЛ "Св. Екатерина"

Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ "Св. Екатерина" организира безплатни профилактични прегледи за пациенти с периферни артериални заболявания на долните крайници. Прегледите вече започнаха и ще продължат до края на месеца...

публикувано на 13.08.24 в 11:53

Европрокуратурата разследва "Булгартрансгаз"

От европейската прокуратура разследват "Булгартрансгаз", потвърдиха за БНР от МВР. Рано тази сутрин полицията е осигурила достъп до газовия оператор. От Булгартрансгаз няма официална информация с какво е свързана проверката на европрокуратурата...

публикувано на 13.08.24 в 11:52

Училищният закон и ЛГБТ... А сега накъде?

Неправителствени организации внесоха вчера следобед в президентството искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху приетите миналата седмица промени в Закона за предучилищното и училищното образование . С тях се дава определение на..

публикувано на 13.08.24 в 11:23