Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана е първият финалист в турнира за Купата при баскетболистките

БК Монтана
Снимка: Любо Андреев

Тимът на Монтана 2003 е първият финалист в турнира за купата на България по баскетбол за жени.

В среща-реванш от полуфиналите състезателките на треньора Стефан Михайлов се наложиха с 86:60 (29:15, 17:20, 24:8, 16:17) над Септември 97 и с общ резултат 171:103 от двата мача се класират за четвърта поредна година за двубоя за отличието.

Тимът на домакините взе солиден аванс от 14 точки още след първата четвърт, след което срещата премина през серия от добри моменти и за двата отбора. 

Най-резултатна за победителките бе Дебора Филипова със 17 точки, а Преслава Колева добави 17.

За Септември Михаела Петрова реализираха 15 точки, а още 12 вкара Константина Какояни.

Финалът за купата на България при жените ще се играе на 8 март в столичната зала "Триадица", а съперник на Монтата ще бъде победителят от старозагорското дерби между Берое и Локомотив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мариела Пенева

Три златни медала за националите ни по скокове на батут от МТ „Купа на приятелството“

Отлично представяне записаха  българските спортисти в 51-я международен турнир "Купа на приятелството" в чешкия град Яблонец Ниска. 3 златни отличия, 4 сребърни и 1 бронз спечелиха националите ни. Най-изявенста ни състезателка при жени (батут индивидуално) Христина Пенева се класира на престижното 8-о място от общо 57 участнички.  Българката получи..

публикувано на 12.10.24 в 21:01
Националите ни не успяха да спечелят срещу Люксембург

Слаб мач за националите и равенство срещу Люксембург

Отборите на България и Люксембург завършиха 0:0 в среща от 3-ия кръг на футболния турнир Лига на нациите. Срещата се игра пред 15 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, а нашите изиграха най-слабия си мач от началото на турнира. Малко преди излизането на футболистите на терена звуча песента "Клетва" в памет на музикалната легенда..

публикувано на 12.10.24 в 20:53
Рилски спортист спечели в Перник

Рилски спортист с труден успех в Перник

Шампионът в Националната баскетболна лига Рилски спортист постигна победа с 87:75 точки над Миньор в Перник, в първия мач от втория кръг на първенството. До почивката нито един от двата отбора не успя да вземе категорично предимство, след като си размениха по една четвърт. Гостите от Самоков поведоха с 12 точки след първите 10 минути, но на..

публикувано на 12.10.24 в 20:27
Левски победи ЦСКА и ще играе за Суперкупата

Левски победи ЦСКА и е на финала за Суперкупата

Отборът на Левски победи ЦСКА с 3:0 (29:27, 25:20, 25:23) в първия полуфинал за Суперкупата на България по волейбол и ще играе във финала утре. Шампионите чакат победителя от двубоя между бургаските Нефтохимик и Дея спорт, който е по-късно днес. На мача в залата "Левски София" присъставаха треньорът на футболния Левски Станислав Генчев и..

публикувано на 12.10.24 в 18:18
Локо (Пд) и Арда завършиха 1:1 в контрола

Локо (Пд) и Арда с равенство на „Лаута“

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Арда (Кърджали) завършиха 1:1 в контролна среща, играна на помощния терен на "Лаута". Срещата бе неофициален дебют за новия наставник на "черно-белите" Христо Златински, който ще води отбора след разтрогването на договора на досегашния старши треньор Любослав Пенев. Двубоят започна едноминутно мълчание в..

публикувано на 12.10.24 в 18:05
Локов (Сф) победи Септември

Антон Велков тръгна с победа в Локо (Сф)

Футболният Локомотив София победи с 3:2 над Септември в контролна среща, която се проведе на базата в столичния квартал Драгалевци. По този начин Антон Велков стартира с успех при тертото си завръщане при столичните „железничари“. Атанасиос Пицолис откри резултата в полза на Локомотив в 25-ата минута, а шест по-късно Мики Орачев удвои аванса..

публикувано на 12.10.24 в 18:02
Радослав Росенов

Радослав Росенов започна с успех на Европейското по бокс

Радослав Росенов започна по впечатляващ начин атаката на трета поредна титла на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години. Националът на България не остави шанс на унгареца Крузито Ковач в първия си мач в категория до 60 килограма на шампионата в София. Българинът срази съперника си с 5:0 съдийски гласа, след като доминираше на..

публикувано на 12.10.24 в 18:00