Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иранският президент отхвърли оставката на външния министър

| обновено на 27.02.19 в 12:08
Хасан Рохани
Снимка: БТА

Иранският президент Хасан Рохани отхвърли днес оставката на външния министър Мохамад Джавад Зариф, която била „срещу националните интереси на Ислямската република“, предаде Ройтерс.

„Както върховният лидер (аятолах Али Хаменей - б.р.) Ви описа – „достойна за доверие, смела и религиозна“ личност на предната линия на съпротивата срещу големия натиск на САЩ. Считам, че приемането на оставката Ви е против националните интереси и я отхвърлям“, обяви Рохани, цитиран от агенция ИРНА.

Вчера Зариф обяви, че подава оставка и в съобщение в социалната мрежа Инстаграм той обясни, че не може да продължи работата си, без да уточнява причините за това.

Иранската държавна телевизия излъчи днес кадри как Зариф подписва две споразумения за разширяване на сътрудничеството между Иран и Армения, продължавайки да изпълнява задълженията си на външен министър, предаде Ройтерс. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мохамад Джавад Зариф

Иранският външен министър подаде оставка

Министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф обяви, че подава оставка. В съобщение в социалната мрежа Инстаграм той обяснява, че не може да продължи работата си, без да уточнява причините за това, и иска извинение за всички свои..

публикувано на 26.02.19 в 08:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

С безплатно и анонимно тестване започва антиспин кампанията в Монтана

Информационна антиспин кампания за повишаване информираността сред жителите на Монтана започва днес с безплатно и анонимно тестване. Представители на хигиенната инспекция започват кампанията си от басейн край Монтана. От 10:30 до 12:30 часа..

публикувано на 06.08.24 в 07:56
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Русия прехванала 26 украински дрона, експлозии и въздушна тревога в Киев

Петима души бяха ранени, в това число и три деца при украински обстрел по руската Курска област, а противовъздушната отбрана там е свалила 26 украински дрона, предаде Ройтерс, като се позова на областния губернатор Алексей Смирнов. В..

публикувано на 06.08.24 в 07:52

Жители на село Майско на протест срещу безводието

Жителите на село Майско в община Елена излизат от 9 часа на протест в общинския център. Искането им е да имат достъп до питейна вода. Въпреки че водопроводната мрежа в най-голямото балканско село във Великотърновска област е обновена, проблемът с..

публикувано на 06.08.24 в 07:38

"Ако бяхме излезли, може би щяхме да пострадаме": Паника и 7 пострадали след падането на окачения таван в Кърджали

"Изведнъж таванът започна да пропада. Добре, че се метнахме зад салона. Ако бяхме излезли на входа, може би щяхме да сме пострадали". Това разказа пред БНР Орхан Тахир- музикант в сватбения оркестър на тържеството, на което пострадаха седем души.  Сред..

публикувано на 06.08.24 в 07:35

Патриархът отслужи архиерейска вечерня в храма "Преображение Господне" в Боровец

Радвам се, че след дълго време отново може да се служи в този прекрасен храм и да бъде място, което свидетелства за Бога, за неговата любов към всички човеци, за всички, които идват на това място. Това каза снощи Българският патриарх и Софийски..

публикувано на 06.08.24 в 07:35

МЗХ: Всички площи с напоителни инсталации ще бъдат допустими за подпомагане с евросредства

Всички площи със съществуващи напоителни инсталации ще бъдат допустими за подпомагане с европейски средства, съобщават от Министерството на земеделието. Общият бюджет на финансовата помощ е близо 100 млн. лева. Ведомството публикува за обществено..

публикувано на 06.08.24 в 07:31

Съд в САЩ: "Гугъл" има незаконен монопол при търсенето в интернет

Американски съд постанови вчера, че интернет гигантът "Гугъл" има незаконен монопол при търсачките и рекламите при търсене, предаде ДПА, цитирана от БТА. През 2020 г. министерството на правосъдието на САЩ предяви иск срещу компанията за..

публикувано на 06.08.24 в 07:30