Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови камери за видеонаблюдение в кюстендилския кв. „Изток“

Снимка: БГНЕС

Десет, при три досега, са вече камерите за видеонаблюдение в 12-хилядния ромски кв. „Изток“ в Кюстендил, откъдето са повечето участвали в масовото сбиване пред заведение в центъра на града на 17 февруари, при което беше убит 35-годишният Валери Дъбов. Това обяви днес кметът на общината Петър Паунов.

Сред кюстендилци има недоволство от бездействието и неефективен контрол от страна на институциите срещу негативни и криминални прояви сред ромите, задържаният по убийството младеж Алекс Анков също е от кв. „Изток“

Кметът на Кюстендил Петър Паунов каза, че се обсъждат и дебатират промени в обществените наредби по охраната на заведения и обекти в града. Има искания от страна на кюстендилци пред дискотеките да се изпращат линейка и патрулна полицейска кола.

„Не ми е известно заведенията да имат жива охрана. Те са задължени по закон, по Закона за туризма има категоризация за заведенията, така че всеки от тях, в зависимост от съответната категория и режим на работа трябва да има охрана“, отбеляза Паунов. 

Сред исканията на протестиращи кюстендилци, които отново организират шествие в центъра на града на 3 март, е да се провери законността на къщите и имотите в ромския квартал и незаконните да се събарят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кюстендилци искат затягане на режима за заведенията

Граждани на Кюстендил искат затягане на режима за заведенията в града - работно време, контрол срещу произшествия, достъп на криминално проявени лица. Това обяви на пресконференция днес кметът на Кюстендил Петър Паунов. В брифинга участва и областният..

обновено на 19.02.19 в 19:31
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джо Байдън

Байдън заяви, че оттеглянето му е в интерес на партията и страната

Президентът Джо Байдън обяви, че се оттегля от кандидат-президентската надпревара за нов мандат в Белия дом и даде подкрепата си за вицепрезидента Камала Харис, за негов потенциален наследник в надпреварата.  В писмено обръщение към нацията..

публикувано на 22.07.24 в 00:33
Секвоите в село Богослов, наричани

До прочутите секвои над кюстендилското с. Богослов ще се стига само пеша

Със знаци и следене с дрон е забранено придвижването с коли до известните 120-годишни секвои, обявени за забележителност и попаднали класацията "Дърво на Европа" над кюстендилското планинско село Богослов.  Мястото е много посещавано, наблизо е и..

публикувано на 21.07.24 в 21:28
Американският президент Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис.

Джо Байдън обяви, че се отказва да се бори за втори мандат на изборите през ноември

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че се отказва от намерението да се бори за втори мандат на изборите през ноември.  Той също така се обяви в подкрепа на своя заместник Камала Харис и призова демократите да се обединят около нейната..

публикувано на 21.07.24 в 20:59

"Босилеград в цветове - 2024" събра художници от България, Северна Македония и Сърбия

В Босилеград завърши четвъртото издание на международния пленер "Босилеград в цветове - 2024" с участието на художници от България, Северна Македония и Сърбия. Специален гост беше консулът на България в Ниш Петър Данов. Участваха и двама..

публикувано на 21.07.24 в 20:58
Илхам Алиев

Преди подписване на мирен договор Баку настоява Ереван да промени конституцията си

Азербайджан настоява Армения да промени конституцията си преди да бъде подписан мирен договор между двете държави, съобщава руското издание "Комерсант". Двете страни, бивши съветски републики, са в конфликт още от разпадането на Съветския съюз преди..

публикувано на 21.07.24 в 20:41
Николай Денков

Денков: ГЕРБ сбъркаха подхода при първия мандат, че не извадиха първо приоритетите

ГЕРБ сбъркаха подхода при първия мандат с това, че не извадиха първо приоритетите, каза пред Нова телевизия Николай Денков, председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България".  Президентът връчва мандата на..

публикувано на 21.07.24 в 20:22
Палестинците скърбят за роднините си, убити при израелската бомбардировка на ивицата Газа в болница в Дейр ал Балах, 21 юли 2024 г.

Израелската авиация нанесе удари по Йемен, Ливан и Газа, "Хизбула" използва РСЗО

Групировката "Хизбула" е отвърнала на последните израелски бомбардировки в Ливан, като нейни бойци са обстреляли позиции на израелската армия южно от границата с реактивни системи за залпов огън, съобщава АФП. Според групировката при вчерашната..

публикувано на 21.07.24 в 20:12