Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ изненадан от решението на ВМРО за евровота, зове за преговори

Снимка: БГНЕС

Ново напрежение ескалира в коалиция „Обединени патриоти“, след като Националният изпълнителен комитет на НФСБ изрази изненада от решението на партньора си ВМРО за самостоятелно явяване на европейските избори през май и призова партията да се върне на масата за преговори.

Призивът се отправя няколко дни, след като НФСБ издигнаха лидера си Валери Симеонов за водач на листата и поставиха това като условие за общо явяване на вота за Европарламент. В началото на седмицата пък за пореден път се провали Коалиционният съвет на трите формации в „Обединени патриоти“, а след това ВМРО обявиха, че поемат курс към самостоятелно явяване на избори, но с уговорката, че остават отворени за преговори с партньорите си, стига те да приемат листата за евровота да се подреди чрез вътрешни избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Искрен Веселинов

ВМРО отива самостоятелно на евровота

ВМРО "ще поеме курс за самостоятелно явяване на европейските избори". Това реши Националният съвет на партията след вчерашния Коалиционен съвет на "Обединени патриоти", на който не беше постигнато съгласие за общо участие във вота . От "Атака" напуснаха..

обновено на 27.02.19 в 12:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Руските сили са спрели украинското настъпление в Курска област

Руските сили са спрели украинското настъпление в руската Курска област, използвайки въздушни удари и дронове, заяви висш руски военен. Според "Росенергоатом", Курската атомна електроцентрала в Западна Русия работи нормално. Обстановката в..

публикувано на 13.08.24 в 15:14
Калин Стоянов

Проверката на "Булгартрансгаз" от европрокуратурата се извършва на различни места в страната

Проверката, която Европейската прокуратура прави на държавното дружество "Булгартрансгаз", се извършва на различни места в страната. Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов:  "Колеги от Главна дирекция "Национална полиция" оказват..

публикувано на 13.08.24 в 15:03

Заявленията за еднократна помощ за ученици за новата учебна година се подават до 15 октомври

Близо 90 000 заявления за еднократна помощ за ученици от първи до четвърти клас, както и за осмокласниците, са постъпили вече в Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.  Подаването на заявленията..

публикувано на 13.08.24 в 14:53

Турската полиция арестува младеж заради нападение с нож в Ескишехир

Турската полиция арестува 18-годишен маскиран младеж, след като петима души бяха ранени при нападение с нож в северозападния град Ескишехир, съобщи държавната Анадолска агенция. Носейки шлем, покривало на главата и бронирана жилетка,..

публикувано на 13.08.24 в 14:30

Русия все още изпомпва природен газ за Европа през военната зона в Украйна

Русия все още изпомпва природен газ за Европа през военната зона в Украйна, съобщава Ройтерс. Тръбопроводът от съветската епоха Уренгой-Помари-Ужгород доставя газ от Западен Сибир през Суджа в руската Курска област. След това горивото тече през..

публикувано на 13.08.24 в 14:24
 Д-р Евгени Влаев

Болки на растежа при тийнейджърите - говори специалистът

Какво представляват така наречените болки на растежа ?  " Момичетата израстват най-бързо в периода на менструацията, а момчетата на възраст от 9 до 14 години - тогава по-интензивно нарастват и на ръст, и на килограми .  "Болките на растежа..

публикувано на 13.08.24 в 14:07

Мартин Владимиров: Европрокуратурата разследва разширението на Чирен с европейски пари

Влизането и проверката на европейската прокуратура в "Булгартрансгаз" е заради злоупотреба с европейски средства по стратегически европейски проекти.    Това коментира Мартин Владимиров, старши анализатор в енергетиката в Център за изследване на..

публикувано на 13.08.24 в 14:02