Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В топ 10 сме на европейското по лека атлетика

Радослава Мавродиева при награждаването.
Снимка: БФЛА

България завърши в топ 10 в класирането по медали на 35-ото европейско първенство по лека атлетика в зала, което се проведе от 1 до 3 март в Глазгоу. 

Златният медал на Радослава Мавродиева на гюле изкачи страната ни на 10-ото място от общо 49 страни участнички. Първата позиция е за Полша с 5 златни и 2 сребърни медала. Домакините от Великобритания са втори с 4 златни, 6 сребърни и два бронзови медала. На трето място е Испания с 3 титли, 2 втори места и едно трето. 

Шампионката Радослава Мавродиева се прибира в България тази вечер с полет от Лондон в 23:10 часа, съобщиха от БФЛА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Радослава Мавродиева

Радослава Мавродиева - европейска шампионка в Глазгоу

Радослава Мавродиева е новата европейска шампионка в тласкането на гюле в зала! Тя спечели титлата на първенствато в Глазгоу с най-добро свое лично постижение от 19 м и 12 см. В предишните две първенства на закрито Мавродиева бе бронзова и сребърна..

публикувано на 03.03.19 в 15:32
ВИЖТЕ ОЩЕ
БОК  връчи медийните акредитации на журналистите, които ще отразяват Олимпиадата в Париж

БНР с пратеник на олимпийските игри в Париж

Българското национално радио ще има пратеник на олимпийските игри в Париж.  Изявите на българските атлети на най-големия спортен форум от 26 юли до 11 август във френската столица ще отразява Антони Йорданов – редактор в Спортната редакция на програма..

публикувано на 11.07.24 в 13:36
Колумбия победи с 1:0 Уругвай

Колумбия ще играе за титлата на Копа Америка

Отборът на Колумбия стана вторият финалист на първенството на Южна Америка по футбол - Копа Америка, след като победи с 1:0 Уругвай на полуфинала на стадион "Банк ъф Америка" в Шарлът, в американския щат Северна Каролина. Единственият гол в мача бе..

публикувано на 11.07.24 в 06:53

Григор Димитров: Имам разкъсване на адуктора

Григор Димитров обясни каква е контузията, която получи по време на мача с Даниил Медведев на осминафиналите на “Уимбълдън”. “След няколко теста и прегледа лекарят ми ме уведоми, че имам разкъсване на адуктора на левия крак.  Ще ми трябва известно..

публикувано на 10.07.24 в 23:30

Две наши девойки са на осминафиналите на "Уимбълдън"

Българките Ива Иванова и Росица Денчева се класираха за осминафиналите на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставената под номер 16 Ива Иванова победи с 6:4, 6:2 Рейна Гото от Япония. За място на четвъртфиналите..

публикувано на 10.07.24 в 20:51
Треньорът Росен Барчовски предупреждаваше за този изход още през пролетта.

Баскетболният шампионат остана без ЦСКА

Отборът на ЦСКА не подаде заявка за участие в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) през следващия сезон. След приключването на срока за подаване на заявки за сезон 2024/2025 за участие в Sesame НБЛ, десет са съставите, подали редовно своите..

публикувано на 10.07.24 в 20:33

Драма на Тура! Вингегор изпревари Погачар с фотофиниш

Йонас Вингегор от тима Висма-Лийз а байк спечели с фотофиниш срещу лидера Тадей Погачар единадесетия планински етап на колоездачната Обиколка на Франция между Ево-ле-Бен и Льо Лиоран, който бе 211 км. Датчанинът даде време от 4:58.00 часа и изпревари със..

публикувано на 10.07.24 в 18:33

България е шампион на Балканите по естетическа гимнастика

Националният отбор на България спечели титлата при жените на Балканиадата по естетическа групова гимнастика, която завърши в столичната "Асикс Арена", информира БТА. Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин..

публикувано на 10.07.24 в 17:48