Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съмнителен пакет бе намерен в университета в Глазгоу

Полицейски кордон на гара „Ватерло“, където бе намерено едно от взривните устройства.
Снимка: Би Би Си

Съмнителен пакет бе намерен в университета в шотландския град Глазгоу, за който се предполага, че има връзка с малките взривни устройства, доставени вчера в пликове до две летища и гара в Лондон. По-рано бе съобщено и за други съмнителни пакети или пратки, една от които пред входа на парламента в Лондон.

Полицията в Глазгоу извърши контролирана експлозия на пакета, който бе намерен в пощенския отдел на университета. От полицията съобщиха, че пакетът не е бил отворен преди това и няма ранени студенти или персонал. Като предохранителна мярка обаче са били евакуирани няколко сгради.

Вчера три пакета бяха доставени на гара „Ватерло“ и до сгради в близост до летищата „Хийтроу“ и „Лондон сити“. На две от пратките е имало ирландски пощенски марки.

Въпреки че шефът на полицията в Глазгоу заяви, че е твърде рано да се прави връзка между всички тези инциденти, полицията работи и по тази версия поради много сходния им характер.

По-рано в клон на „Роял банк ъф Скотланд“ в Единбург също бе намерен съмнителен пакт, но се оказа, че съдържа само рекламни стоки.

Сгради на Есекския университет в Колчестър също бяха евакуирани заради съмнителен пакет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Полицейски кордон на гара „Ватерло“, където бе намерено едно от взривните устройства.

Малки бомби пратени до летища и гара в Лондон

Ирландската полиция оказва съдействие на британския отдел за борба с тероризма след като бе установено, че трите малки пакета, представляващи малки импровизирани взривни устройства, доставени на летище „Хийтрой“, на гара „Уотърлу“ и на летище..

обновено на 06.03.19 в 03:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Естонската централна банка пусна колекционерска монета по дизайн на българин

Естонската централна банка пусна колекционерска монета по дизайн на българин. Художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия (НХА) доц. д-р Светлин Балездров, показва справка в сайта на..

публикувано на 24.08.24 в 19:28

САЩ ще обявяват на 15 октомври отпадането на визите за румънците, влизащо в сила от 2025 г.

Властите в Съединените щати ще обявят на 15 октомври решение за премахване на визите за румънските граждани, което ще влезе в сила от следващата година, заявиха правителствени източници за телевизия Диджи 24 (Digi24), предаде БТА. Телевизията..

публикувано на 24.08.24 в 19:13

ЕС все още няма да препоръча изпращане на военни инструктори в Украйна

Дипломатическата служба на Европейския съюз каза, че на този етап няма да препоръча изпращането на инструктори в Украйна за обучение на войници, съобщи германският вестник Welt am Sonntag (WAS), цитиран от Блумбърг. Агенцията каза, че има..

публикувано на 24.08.24 в 18:27

Франция се прости с легендата на киното Ален Делон

Франция се прости с легендата на киното Ален Делон. Погребението на актьора, който почина на 18 август на 88 години, беше в имението му в Централна Франция на церемония в тесен кръг, според желанието му. Погребението на Ален Делон се състоя далеч..

публикувано на 24.08.24 в 18:06

Гасенето на пожара на около 2300 метра под рилския Черни връх продължи през целия ден

Гасенето на пожара, който възникна на около 2300 метра под рилския Черни връх, продължи през целия ден. Пожарът е на територията на Национален парк "Рила". На терен са екипи на пожарната, горски работници - повече от 30 души, но без техника, както..

публикувано на 24.08.24 в 17:58

Делегация на "Хамас" пристигна в Кайро за последните преговори за прекратяване на огъня в Газа

Делегация на "Хамас" пристигна в Кайро, за да се срещне с посредниците САЩ, Египет и Катар по време на последния кръг от преговорите за прекратяване на огъня в Газа. Въпреки това няма признаци за пробив по ключови позиции, включително настояването..

публикувано на 24.08.24 в 17:31

Нисък процент на автомобилите с отчетени "значителни" неизправности след годишния технически преглед

Нисък е процентът на автомобилите с отчетени "значителни" неизправности след годишния технически преглед, което може да доведе до спиране от движение на превозните средства. Това показват данните на министерство на транспорта. Преди месец изцяло..

публикувано на 24.08.24 в 16:50