Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Враца) победи Верея с 3:0

Снимка: БФС

 Ботев (Враца) се изкачи на девето място във временното класиране на първата ни футболна лига, след като победи с 3:0 като домакин Верея (Стара Загора). Врачаните са с актив от 30 точки и нямат шансове за първата шестица, а старозагорци са последни с едва шест и ще водят тежка битка за оцеляване до края на сезона.

Гоовете отбелязаха Марнит Кавдански в 19-ата минута, Даниел Генов в 53-ата и Петър Атанасов в 57-ата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Томислав Стипич

Стипич: Лудогорец има опит в трудните мачове, но има и слабости

Томислав Стипич е пред своя официален дебют начело на ЦСКА София, при това с тежко гостуване в неделя на 13-кратния ни шампион Лудогорец. Специалистът сподели на пресконференция своите впечатления от работата си начело на тима до момента и очакванията си за първия мач от първенството.  “Нашата работа и моята адаптация към България - започнах..

публикувано на 19.07.24 в 12:42
Нико Уилямс

Привържениците на Барселона започнаха кампания с дарения за трансфер на Нико Уилямс

Привържениците на испанския футболен клуб Барселона започнаха кампания с дарения към отбора за входящ трансфер на национала Нико Уилямс, съобщава Ройтерс.  Целта е 22-годишният нападател на Атлетик Билбао да заформи тандем с тийнейджъра Ламин Ямал, след като двамата изведоха Испания до европейската титла в Германия. Уилямс, който се разписа на финала..

публикувано на 19.07.24 в 11:51

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03
Кале Рованперя

Кале Рованперя поведе в рали Латвия

Кале Рованперя е лидер след пролога на рали Латвия, осми кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.  Финландският пилот на Тойота води със 7:28.5 минути след първите километри на надпреварата. На втора позиция е белгиецът Тиери Нювил с Хюндай, докато трети за момента е Себастиен Ожие (Франция) с Тойота. Състезаващият се с..

публикувано на 19.07.24 в 06:43

ЦСКА 1948 научи съперника си в турнира Лига на конференциите

Отборът на Будучност ще бъдесъперник на ЦСКА 1948 във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Будучност се класира за втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.  В среща-реванш отборът от Черна гора победи с 3:0 у дома Малишева от Косово и след общ резултат 3:1 си осигури двубой срещу ЦСКА 1948. Игор Иванович..

публикувано на 19.07.24 в 06:38
Душан Керкез

Душан Керкез: Заслужавахме да продължим

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на Марибор и с общ резултат 4:3 отстраниха словенския тим. "Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне,..

публикувано на 19.07.24 в 00:00