Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Война на думи между Ердоган и Нетаняху

Снимка: haberler.com

Турският президент Реджеп Ердоган нарече израелския премиер Бенямин Нетаняху „тиранин“ в поредната размяна на реплики от ескалиращата война на думи между двете страни, предаде АФП.

Конфликтът се разгоря, след като говорителят на Ердоган Ибрахим Калън нарече Нетаняху расист заради това, че определи Израел като държава единствено на еврейския народ. Нетаняху отвърна, окачествявайки Ердоган като диктатор и критикувайки страната заради изпращането на журналисти в затвора.

На предизборен митинг днес Ердоган нарече Нетаняху "тиранин, който избива седемгодишни палестинчета", добави той.

Според израелския премиер „Ердоган е диктатор, който изпраща десетки хиляди политически противници в затвора, извършва геноцид срещу кюрдите и окупира Северен Кипър“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Турция осъди „расизма“ на Нетаняху

Турция разкритикува днес „безсрамния расизъм“ на премиера Бенямин Нетаняху, който заяви, че Израел е национална държава само на „еврейския народ“, а не всички свои граждани, предаде АФП. Турция и Израел често имат напрегнати отношения, в които..

публикувано на 12.03.19 в 12:07
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (вляво) и съпредседателят на ДПС  Делян Пеевски (вдясно).

Пеевски оглавява групата в НС за приятелство с Турция, Борисов - със САЩ

Съпредседателят на ДПС  Делян Пеевски оглавява групата в Народното събрание за приятелство с Турция, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов - със САЩ. Това стана ясно в края на днешния пленарен ден. Информацията беше прочетена от председателстващия..

публикувано на 16.08.24 в 14:09

В област Монтана стартира брането на бяло грозде

В област Монтана стартира брането на бяло грозде. Днес в ломското село Долно Линево дадоха официален старт на кампанията. Гроздоберът започна по-рано. Заради сушата и високите температури белите сортове грозде узряха по-рано от обикновено...

публикувано на 16.08.24 в 14:07

НСИ: Годишната инфлация за юли 2024 г. спрямо юли 2023 г. е 2,4 на сто

След като националната статистика три поредни месеца отчете дефлация в България, за юли месечните стойности са положителни - 0,8 на сто. Вече четиринадесети месец годишната инфлация в България е едноцифрена и продължава да намалява, сочи справка в..

публикувано на 16.08.24 в 13:46
Александър Вълчев

ИТН внася нови промени в Закона за предучилищното и училищното образование

С декларация от парламентарната трибуна депутатът от ИТН Александър Вълчев обяви, че внасят промени в Закона за предучилищното и училищното образование, тъй като в приетите наскоро промени не включват непълнолетните между 16 и 18 години, които не..

публикувано на 16.08.24 в 13:41
Виктор Хренин

Министърът на отбраната на Беларус предупреди за риск от въоръжена провокация от страна на Украйна

Министърът на отбраната на Беларус Виктор Хренин каза по време на съвещание по въпросите за военната сигурност, че има голяма вероятност от въоръжена провокация от страна на съседна Украйна, предаде Ройтерс като се позова на публикация в държавната..

публикувано на 16.08.24 в 13:17

Данни за нелегалната миграция: 1004 граждани на трети страни са задържани у нас през юли

1004 граждани на трети страни са задържани този юли  на територията на страната. Това съобщиха от Специализираното междуведомствено звено между прокуратурата и МВР за подпомагане на дела, свързани с трафик на хора и незаконна миграция. Нараства броят..

публикувано на 16.08.24 в 12:57
Германски войници по време на учение.

Нови съмнения за саботаж в база на германската армия

Отново има съмнения за саботаж в база на германската армия. Този път е прерязана оградата на резервоар за питейна вода в Мехерних, Северен Рейн-Вестфалия.  Здравните власти предупреждават да не се използва водата.  Германска военна..

публикувано на 16.08.24 в 12:57