Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за рисунка "Магията на Космоса“ предизвиква въображението на децата в Бургас

Интеракт клуб Бургас – Пиргос предизвиква въображението на децата да се включат в конкурс за рисунка под надслов "Магията на Космоса".

В него могат да участват както малчугани в детските градини, така също до ученици в 12 клас.

Конкурсът е индивидуален, независимо, че за него могат да рисуват и деца от школи, читалища и клубове, съобщи Красимира Костадинова от младежката организация на Ротари клуб:

„Целта ни е да провокираме децата да фантазират. С темата за космоса, магията искаме да надникнат в съвсем нови светове и да им бъде интересно. Тъй като сме включили различни възрастови групи, така искаме да проследим и как и за какво мечтаят децата от детската градина до горните класове в училище!.

Класирането ще стане в 4 възрастови групи, като първата ще оценява деца от детските градини, втората от 1-ви до 4–ти клас, третата от 5-и до 7-и клас и четвъртата от 8-и до 12-и клас.

Крайният срок за изпращане на рисунките е 20 април.

Специално жури ще определи победителите. За най-добрите ще има награди, а отличените творби ще бъдат показани в изложба, която ще бъде представена в къщата – музей „Петя Дубарова“.

Целия репортаж може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В 11-то издание от летния сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: - В навечерието на втория международен конкурс за млади тенори “Гласът на Камен“ разговаряме с директора на Старозагорската опера и член на журито Огнян Драганов - Гостува ни тенорът Марин Йончев в..

обновено на 19.08.24 в 15:30
Богдан Ковачев

Спомен за балетния режисьор Богдан Ковачев

На 18 август се навършват 100 години от рождението на една забележителна личност на българското балетно изкуство - Богдан Ковачев - балетист, хореограф, режисьор.  Той създаде ярка авторска хореография - балети, танцови сцени в опери, оперети, мюзикъли, концертни миниатюри на сцените на Софийската и Пловдивската опера, на Държавния музикален..

публикувано на 18.08.24 в 11:30

Нежният лирик Георги Богданов

На Георги Богданов не му стигна времето да се наживее и да изпълни времето с творчество. Третата му книга е " Огживяна река", от общо три, повест и филм по нея, есета, недовършени творби, издадени посмъртно... А какъв деликатен и чувствителен лирик е той в " Отживяна река". Съпругата му, флейтистката  Майа Сергиева Богданова напомни за..

публикувано на 18.08.24 в 06:28

Фестивалът "Поезия в Поморие" събира за 10-и път съвременни български поети

От 16-и до 18-и август 2024 г. ще се проведе тридневният фестивал  "Поезия в Поморие". То  ще събере за 10-и пореден път съвременни български поети  на вълнуващи литературни срещи край поморийския бряг. Мястото е площадката на Професионалната гимназия по икономика и туризъм "Алеко Константинов" в града. Фестивалът вече е традиция ,..

публикувано на 16.08.24 в 17:21
Елена Алексиева

Елена Алексиева: Ние сме объркано и "накълцано" общество, което живее в социалните мрежи...

"Харесвам мисълта на един мой приятел, във времето, когато чатовете бяха хитът, и нямаше все още социални мрежи, той казваше - "Интернет е като една обществена тоалетна, в която всеки може да влезе и да си напише каквото си поиска. .. Социалните мрежи от една страна са анонимни , те са квази, това са полувинчати истини, никой не знае кой стои зад..

публикувано на 16.08.24 в 15:43
Соня Йончева в “Мадам Бътерфлай“

Отзвук от кулминацията на фестивала “Опера в Летния театър“ във Варна

През лятото сърцето на музикалния живот се премества от столицата, пътува, както всички, към по-близки или далечни дестинации, а сред най-привлекателните у нас през август са морските. Денят му прилича на чаша шампанско, в която искри златото на лятното слънце и се разлива морската пяна. Вечерите му са обгърнати във воали от прохлада и..

публикувано на 15.08.24 в 13:33

Таня Желязкова-Тея и Петър Попов представят в песен визията си за "Век на изкуствен интелект"

Темата за изкуствения интелект е в центъра на обществения интерес в целия свят. Той се превръща във визитната картичка на новия XXI век. Хората едва сега разбират, че са се стремили към нещо, което всъщност ги заплашва със своята изкусност. Песента „Век на изкуствен интелект“ повдига темата за изкуствения интелект в изкуството и доказва..

публикувано на 15.08.24 в 11:00