Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Турски поток" излезе на брега край Къйъкьой

Морската и наземната част на газопровода „Турски поток“ бяха успешно свързани при турския бряг край селището Къйъкьой. Така завършва работата по газопроводната инфраструктура в Черно море. Това съобщават руските медии, позовавайки се на компанията „Южен поток транспорт“, която строи морския участък на газопровода.

Компресорната станция, която трябва да осигури необходимото налягане за транспортирането на газа през Черно море, също е напълно готова. Остава да бъде завършен приемният терминал на турския бряг.

Въвеждането в експлоатация на „Турски поток“ е планирано за края на тази година. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Владимир Уручев

България прилага дерогации по „Турски поток“ след промени в газовата директива на ЕС

Комисията по индустрия, изследвания и енергетика на Европейския парламент гласува промени в газовата директива на Европейския съюз, според които България ще може да прилага дерогации, свързани с проекта „Турски поток“, ако е първата страна от ЕС, на..

публикувано на 18.03.19 в 19:52

Три консорциума проявяват интерес да построят българския участък от газопровода "Турски поток"

Три консорциума проявяват интерес да построят българския участък от газопровода "Турски поток". Сред консорциумите, подали оферти в търга, организиран от "Булгартрасгаз", има италианска, унгарска и фирми от Саудитска Арабия. Договорите на..

публикувано на 07.03.19 в 15:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово е локализиран

Пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово е локализиран.  На място през нощта остават да дежурят 2 противопожарни екипа и автомобил на горско стопанство.  В огъня през последните 24 часа изгоряха над 8000 декара ниска растителност и широколистна..

публикувано на 13.07.24 в 19:03

Екипи на пожарната и доброволци продължават борбата с огъня в няколко области на страната

В няколко области на страната десетки екипи на пожарната, военнослужещи, горски служители и доброволци продължават да гасят пожари. Частично бедствено положение бе обявено на територията на община Свиленград заради пожара около село Студена.   Заради..

публикувано на 13.07.24 в 18:27
Дмитрий Песков

Песков заяви, че Русия има възможности да отговори на разполагането на американски ракети в Европа

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия има достатъчно възможности, за да отговори на разполагането на американски ракети с далечен обсег в Европа. Песков предупреди, че в този случай "жертвите ще бъдат европейски столици". "Разбира се" -..

публикувано на 13.07.24 в 17:08

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и чупят общинска собственост.  Назначените към Общината зелени инспектори ще..

публикувано на 13.07.24 в 16:57
Васил Терзиев

Кметът Терзиев ще върне решението на СОС за смяна на управляващите бордовете на шест общински дружества

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че ще върне решението на Столичния общинския съвет за смяна на управляващите бордовете на шест общински дружества, съобщава БТА.  Във Фейсбук Терзиев написа, че решението е не само безпринципно, но и незаконосъобразно,..

публикувано на 13.07.24 в 16:45
Снимката е илюстративна

Заради пожар е спряно движението по пътя Хисаря - Михилци

Заради пожар е спряно движението по пътя Хисаря - Михилци. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут към Иван Вазово през общинската пътна мрежа на Хисаря. Заради катастрофа движението по пътя Троян - Кърнаре, в..

публикувано на 13.07.24 в 16:37

Мъж на 69 години и жена на 60 са най-възрастните участници в "Трявна Ултра"

Мъж на 69 години и жена на 60 са най-възрастните участници в състезанието по планинско бягане "Трявна Ултра".  В най-дългата дистанция победи Димитър Атанасов, който измина 153 километра в сърцето на Балкана за 20 часа и 35 минути.  Трасето включва два..

публикувано на 13.07.24 в 16:21