Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: ГЕРБ цели разнобой в десницата

Избираеммото място на СДС в листата на ГЕРБ може да изчезне, ако има разпореждане за преференцията

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и СДС ще се явят заедно на евроизборите през май. Съюзът на демократичните сили ще получи сигурни места в листата, заяви премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след разговор с председателя на сините Румен Христов.

Според коментатора Арман Бабикян СДС е важна за ГЕРБ по една причина - нуждата да се внесе разнобой в десницата, която не харесва сегашното управление. В предаването "12+3" той определи разговорите между двете партии като ход на мимикрия, който се играе за сметка на СДС:

"Обещаното избираемо място на сините в евролистата е служебно място за някой, който ще работи за ГЕРБ. То може да изчезне, ако има последващо "разпореждане" да се използва преференцията".

По думите на Бабикян днешните разговори със СДС доказват още веднъж "монотеистичния характер на религията ГЕРБ, където има едно божество". Това е и спасителна сламка за "Позитано 20", които да изтъкват едноличното вземане на решенията при основния им конкурент.

Арман Бабикян припомни и съдбата на предишните коалиционни партньори на ГЕРБ  - АБВ, Реформаторския блок и Патриотите.

"ГЕРБ отдавна практикува този елементарен подход. Всички коалиции на ГЕРБ представляват една и съща сделка. ГЕРБ се справи с всички „в едно легло“. Без значение от идеологията. А министрите на коалиционните партньори не представят интересите на избирателите, а на една персона, написана в едно тефтерче с инициалите Д.П.".

Според анализатора нивото на отвращение на българските граждани от политиците е "на нивото на суджука":

"Историята с апартаментите е и вкусна, и отвратителна. Българското обществено мнение е безразлично, когато го одерат с 5 милиарда за "Белене", магистрали и саниране. То е чувствително само на темата лично забогатяване. Затова ще се занимаваме с апартаменти, а не на колко скорости върви Европа".

Цялото интервю с Арман Бабикян и репортаж от срещата ГЕРБ - СДС чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

СДС ще получи сигурни места в листата, заяви Бойко Борисов след разговор с Румен Христов.

ГЕРБ и СДС ще се явят заедно на евроизборите, сините получават две места в листата

ГЕРБ и СДС ще се явят заедно на евроизборите през май. Съюзът на демократичните сили ще получи сигурни места в листата, заяви премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след разговор с председателя на сините Румен Христов. "Това, което съм се..

обновено на 20.03.19 в 11:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Корнелия Нинова

Нинова: Не очаквам конституционна криза

Председателят на БСП Корнелия Нинова очаква избори 2 в 1.  Тя коментира, че до конституционна криза едва ли ще се стигне, но припомни, че с промените в Конституцията, гласувани от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, има предпоставки за проблеми. Нинова не се ангажира дали..

публикувано на 28.03.24 в 13:32
Снимката е илюстративна

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН). Възможността за явяване на втора матура, с която зрелостниците..

публикувано на 28.03.24 в 13:14

Учениците на Острова стават все по-невъзпитани и буйни, сочи проучване

Почти всеки пети учител в Англия е бил ударен или обиден от ученик тази година, сочи проучване, поръчано от Би Би Си. Плюенето, ругатните и хвърлянето на столове са сред нещата, които се случват често. Учител заяви за Би Би Си, че справянето с..

публикувано на 28.03.24 в 13:09

Синдикат "Защита" протестира в София

От националният синдикат "Защита" протестират в центъра на София.  Исканията са увеличаване на минималната работна заплата на 1200 лева за цялата страна, както и увеличаване на основната работна заплата в Центровете за спешна медицинска помощ и в..

публикувано на 28.03.24 в 12:57

Тежка авария остави за пореден път Шумен без вода

Тежка авария остави за пореден път Шумен без вода. Пробивът е на труднодостъпно място - под коритото на река Камчия, което ще забави дейностите по ремонта. Вода в Шумен няма да има поне до края на днешния ден. Това каза за Радио Шумен главният инженер..

публикувано на 28.03.24 в 12:52
Снимката е илюстративна

Повече гранични полицаи срещу нелегалната миграция

Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на МВР за нуждите на контрола по границата при засилен миграционен натиск. Възможността е записана в приетите на второ четене промени в Закона за администрацията в Народното..

публикувано на 28.03.24 в 12:49

СЕМ няма да изслушва ген. директор на БНР за закритата "Програмна дирекция"

Съветът за електронни медии (СЕМ) отхвърли предложението на члена на регулатора Пролет Велкова - да бъде изслушан генералният директор на Българското национално радио Милен Митев във връзка със закриването на Програмната дирекция на БНР и постъпила..

публикувано на 28.03.24 в 12:49