Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов подкрепи кампанията на БФХГ за създаването на възстановителен център

Димитър Бербатов подкрепи кампанията на БФХГ за създаването на възстановителен център за състезателките ни
Снимка: БФХГ

В навечерието на деветото издание на световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 12 до 14 април в „Арена Армеец“ ръководството на федерацията обяви своята инициатива за партньорство със знаменити български състезатели от други спортове.

Легендите ще подкрепят централата в усилията й да привлече повече обществено внимание към сериозни теми в спорта, които често остават на заден план за фенове и медии. Една от тях е темата за възстановяването след състезания.

Заедно със световната купа, през 2019 г. Федерацията организира и голяма кампания за събирането на средства, които ще послужат за създаването на възстановителен център за българските състезателки по художествена гимнастика. Зад инициативата застава Димитър Бербатов, световна звезда в един от най-мъжките спортове, спортист с характер и доказан джентълмен.

“Димитър Бербатов - самият той, не само публичният му образ, кореспондира 100% с нашия спорт. Димитър няма нужда от представяне, успехът и поведението му на терена и в обществото говорят сами. Харизматичен, представителен, винаги безупречен, спортист за пример. Човек, посветил известността си на силната кауза да подкрепя талантливите български деца. Все по-рядко се срещат звезди като него, които успяват да се запазят, въпреки световните си успехи” – споделя президентът на федерацията Илиана Раева - “Аз съм изключително щастлива и благодарна, че прие поканата ни да започнем тази така важна за нашия спорт кампания”.

Освен с ролята си на кавалер на „Sofia World Cup“, Димитър Бербатов ще подкрепи художествената гимнастика в България и със своята фондация.

“В днешния спорт възстановяването след състезание и след тренировка са едно от най-важните неща за спортистите, за здравето им и за амбициите им да гонят върховете. Отдавана искаме да направим такъв център за златните ни момичета, но парите никога не ни стигат. Затова и решихме да стартираме такава кампания, заедно с Фондация “Димитър Бербатов”, която има богат опит в подобни инициативи и ще ни помагат във всеки етап от процеса”, коментира бъдещето сътрудничество Росина Атанасова, генерален секретар на Федерацията.

“Като спортист знам колко огромно значение има правилното възстановяване. Тясно свързани с него са и успехите, и здравето на състезателите в дългосрочен план. Всички знаем какво име има българската школа по художествена гимнастика, колко успехи, с които основателно се гордеем. За радост тази традиция не е прекъсната - златните момичета на България продължават да ни радват с успехите и медалите си и се надявам, че с подобен център ще помогнем тази тенденция да се запази. Във фондацията имаме гимнастички, а като баща на две момичета, едната от които тренира художествена гимнастика, имам и лично отношение към този спорт” - сподели Димитър Бербатов.

Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка:

IBAN: BG49FINV91501017293534

BIC: FINVBGSF

Първа Инвестиционна банка


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национален отбор по волейбол за девойки под 18 години

България срещу Италия в полуфиналите на Евроволей при девойките

Националният ни отбор по волейбол за девойки под 18 години излиза срещу Италия в полуфиналите на европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция.  "Скуадра адзура" завърши като лидер в първа група  след 6 победи и 1 загуба, и общо 17 точки. Родните представителки пък приключиха груповата фаза на надпреварата на втора позиция с 18 точки (6..

публикувано на 10.07.24 в 08:29
Красимир Балъков

Красимир Балъков пред БНР: Отборът на Испания би трябвало да стане европейски шампион

"Два отбора, които нелогично стигнаха до полуфинала - Англия и Франция, те не показаха кой знае каква игра. Испания и Холандия логично - играят атрактивно и интересно, сега ще разберем кой футбол ще надделее. Този за резултат или другият - атрактивният. Направиха ми впечатление отборите на Швейцария, Португалия, Германия, Испания, разбира се...

публикувано на 10.07.24 в 07:43
Екатерина СТратиева и Георги Аврамов

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новия си автомобил

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новата визия на състезателния си автомобил, както и състезателната си програма до края на годината в компанията на футболната легенда Красимир Балъков. “Заредена съм с емоция. Заставайки до Красимир Балъков, усетих една сила и позитивизъм, че нещата могат да се случат. Все пак той е постигнал..

публикувано на 10.07.24 в 06:44
Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Отборът на Аржентина победи тима на Канада с 2:0 и се класира за финала на Копа Америка. Головете за световните шампиони отбелязаха Хулиан Алварес (22') и Лионел Меси (51'). Победата за "албисилесте" е втора срещу същия съперник на турнира след като двата отбора играха и в груповата фаза, където Меси и компания се наложиха със същия резултат...

публикувано на 10.07.24 в 06:23

Световният шампион Йосиф Панов срещу Мигел Васкес на „MAX FIGHT 59“ в Свети Влас

Българската боксова звезда Йосиф Панов “Пепелянката”, носител на световната титла на UBO ще се изправи срещу най-титулуваният съперник пристигал на българска земя. На бойната галавечер „MAX FIGHT 59“ негов опонент ще е мексиканецът Мигел Васкес, който има 6 защити на Световната титла на IBF. В кариерата си той е играл основни мачове в MGM Grand Arena,..

публикувано на 10.07.24 в 06:18
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

България поведе в класирането след първия ден на Балканиадата по естетическа гимнастика

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика за жени поведе убедително в класирането след първия ден на Балканиадата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила..

публикувано на 10.07.24 в 05:59