Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП предлага от септември бензиностанциите да издават касови бележки с разбивка

Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите предлага от септември бензиностанциите да издават касови бележки с подробна разбивка на покупната и продажната цена на горивото, както и наложените такси  върху него.

Задължението трябваше да влезе в сила от 1 април по предложение  на министъра на финансите Владислав Горанов.

Възраженията дойдоха от Българската петролна и газова асоциация – браншът, който трябва да показва разбивка на елементите, образуващи крайната цена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Над 5 млн. лева са укритите данъци от бензиностанции

5 милиона и 300 хиляди лева са укритите данъци от бензиностанции, манипулирали данните си за миналата година, съобщи днес директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова. През 2018 г. са били издадени над 130 акта за..

публикувано на 27.02.19 в 17:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жена и дете пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково

86-годишна жена и 7-годишно дете пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково.  Инцидентът е станал около 10.30 часа в дома им, когато жената включила газов котлон.  Последвала експлозия, след която възрастната жена е успяла да изведе детето от..

публикувано на 01.05.24 в 13:33
Община Болярово

10 млн.лв. за ремонт на водопроводна мрежа очакват в селата до Болярово

В крайграничната община Болярово очакват 10 млн. лева от държавния бюджет за реализация на проектите, одобрени за финансиране в края на миналата година. Със средствата ще бъдат ремонтирана водопроводната мрежа в две села с остаряла и крайно амортизирана..

публикувано на 01.05.24 в 13:30
Клисура

Христина Калчева: Малко са онези, които както клисурци, отстояват докрай на дадената клетва

Годишнината от Априлското въстание днес се отбелязва тържествено и в Клисура – градът, известен със славното си участие в събитията от 1876 г. и с желанието и решителността на жителите му да се включат в борбата за Освобождението на България...

публикувано на 01.05.24 в 13:25

Ескалират протестите в Тбилиси срещу законопроекта за чуждестранното влияние

Протестите в Тбилиси ескалират. Грузинската полиция е задържала 63 души по време на снощните демонстрации срещу законопроекта за чуждестранното влияние в столицата. Грузинските сили за сигурност използваха водни оръдия, сълзотворен газ и шокови гранати..

публикувано на 01.05.24 в 13:12
възстановка

Родолюбци от клуб "Традиция" показват, че историята не е само суха фактология

Българската история е не само в учебниците и в летописите. Тя "оживява" чрез възстановките на различни периоди и събития, които правят родолюбивите мъже и жени с различни професии, обединени в клубовете "Традиция". Един от тях е във Велико..

публикувано на 01.05.24 в 13:00
Възстановка на Априлското въстание на площада в Копривщица

В Копривщица бяха пресъздадени моменти от Априлското въстание

За поредна година в Копривщица бяха пресъздадени моменти от Априлското въстание във възстановка на площад "20 - ти април". Градът е един от най-значимите за българската история, родно място на Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков,..

публикувано на 01.05.24 в 12:50
Шествие на КТ

Шествие на КТ "Подкрепа" и рок концерт в Деня на труда в София

"Работни места, заплати и сигурност" - това е надсловът на традиционното шествие на Конфедерацията на труда "Подкрепа" по случай Международния ден на труда. Шествието започна в 11 часа на столичния площад "Света Неделя" в София и ще завърши с рок концерт..

публикувано на 01.05.24 в 12:48