Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Просветният министър очаква проверка на директора на училище в Банкя

2
Снимка: БГНЕС

Има натрупване на негативни сигнали срещу директора на 78-мо училище в град Банкя Весела Неделчева, съобщи днес просветният министър Красимир Вълчев.

Преди дни в интернет изтече аудиозапис, в който по време на педагогически съвет тя призовава учители да не обръщат внимание на родителите и техните проблеми. Записът се проверява от столичната полиция.

„Никакво внимание на родителите. Само изискване, без да ги оставяме да си казват своето мнение“, се чува в записа.

Министър Вълчев каза, че вече е разговарял по казуса с началника на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева.

„Ако се окаже верен записът, тя трябва да бъде безкомпромисна. Хора, които отблъскват или гонят родителите, нямат място в системата на директорска позиция, но трябва да изчакаме. Не можем да изхождаме от презумпцията за виновност. Трябва да се направи проверка“.

Вълчев призна, че сигнали за проблеми в 78-мо училище не липсват.

„Училищната общност, в която се включват и родителите, е разделена“, добави той.

Директорът на училището Весела Неделчева коментира във вторник пред „Хоризонт“, че записът е манипулиран, че думите ѝ са извадени от контекста и че по този повод тя ще търси правата си в съда.

Родители вече са сигнализирали Регионалното управление на образованието в София за проблеми в учебното заведение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Никола Минчев

Никола Минчев отрече да е отписвал Кирил Петков от "Да запазим Корал“

Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев обяви, че не е замесен в казуса "Да запазим Корал“. Той допълни, че не е участвал в отписването на Кирил Петков от управителните органите на сдружението. „По никакъв начин не съм участвал в отписването на Кирил Петков от управителните органи на "Да Запазим корал“, работил съм по предходни казуси в "Да..

публикувано на 30.04.24 в 13:52
Инцидентът най-вероятно не е терористичен.

Въоръжен с меч мъж вилня в лондонското метро, има ранени

Британската полиция арестува мъж, въоръжен с меч, след съобщения за хора, които са били намушкани в североизточен Лондон, предаде Ройтерс. 36-годишният мъж е арестуван, след като полицията е била извикана заради превозно средство, което се е забило в къща. Полицията съобщи, че заподозреният е нападнал граждани и двама полицейски служители...

публикувано на 30.04.24 в 13:49
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Ако Борисов и Пеевски направят мнозинство, ще има пак крадене и всякакъв вид терор

Хората трябва да си задават въпроса "КОЙ - с три главни букви - стои отзад?", за да няма после излъгани, объркани, извиняващи се и т.н. Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от "Левицата!". По думите ѝ във всяка предизборна кампания е имало компромати и добави: " Каквото има, това се изкарва. Има само значение дали..

публикувано на 30.04.24 в 13:49
Соня Ганева, секретар на община Плевен

Община Плевен ще осигури видеонаблюдение и видеозапис на повторното преброяване на бюлетините

Община Плевен ще осигури видеонаблюдение и видеозапис на повторното преброяване на бюлетините от избора за Общински съвет. То ще бъде монтирано до 20 май, когато ще се възобнови процесът. Причина за прекъсване на броенето на бюлетините са ангажименти на вещите лица. Следващото заседание в административния съд по делото е насрочено за..

публикувано на 30.04.24 в 13:39

ЕК започна официална процедура за установяване на нарушение от страна на "Мета"

Европейската комисия започна официална процедура за установяване на нарушение от страна на "Мета" на Акта за цифрови услуги, сред които липса на инструмент за наблюдение на изборите. "Мета" е доставчик на услуги за платформите "Фейсбук" и "Инстаграм". Комисията подозира, че "Мета" не изпълнява задълженията си за разпространение на..

публикувано на 30.04.24 в 13:37
Испанският премиер Педро Санчес със съпругата си Бегоня Гомес.

Педро Санчес: Няма театър в решението ми

Испанският премиер Педро Санчес отрече да е имало каквато и да е "политическа стратегия" или "театър" в тези пет дни на размисъл, които той поиска, преди да реши дали да остане на поста си или да подаде оставка. В първото си телевизионно интервю след като обяви, че остава Санчес каза, че след "десет години тормоз" и "клеветническа кампания" срещу..

публикувано на 30.04.24 в 13:26
Тодор Капитанов

Над 200 000 нарушения на правото на труд отчитат от КНСБ

Над 200 000 нарушения на правото на труд са отчели от КНСБ през миналата година. Най-много са свързани с възлагане на задачи на работниците, които са извън задълженията им, каза вицепрезидентът на синдиката Тодор Капитанов. Той представи данните от деветия Годишен доклад за нарушенията, свързани с упражняване на правото на труд в България...

публикувано на 30.04.24 в 13:19