Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов в специална фотосесия с ансамбъл (жени)

Димитър Бербатов и ансамбъл (жени)
Снимка: БФХГ

Само няколко седмици преди началото на световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 12 до 14 април в „Арена Армеец“ един от най-големите ни футболисти Димитър Бербатов. се срещна с националния ни ансамбъл

Бившият футболист на „Манчестър Юнайтед“ вдъхна кураж на момичетата и им пожела късмет.  По време на срещата беше заснета и специална фотосесия за кампанията, набираща средства за създаването на възстановителен център за гимнастичките.

„Какви успехи само имате и то без възстановителен център! Представям си какво ще правите с конкуренцията, когато имате и него“, каза с усмивка легендарният футболист и Кавалер на Sofia World Cup 2019.

Снимка

Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка:

Българска федерация по художествена гимнастика
IBAN: BG49FINV91501017293534
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отборите на ЦСКА, Левски и Славия гостуват в Драгоман за официалното представяне на едноименния волейболен клуб

Женските отбори на ЦСКА, Левски и Славия ще гостуват в Драгоман и ще уважат турнира за "Купата на кмета". Надпреварата ще се проведе на 14 и 15 септември и ще бъде едно своеобразното официално откриване на най-новия клуб в българския волейбол.  „Драгоман от две години има проект за развитие на волейбола по егидата на Хеткор волей. Искаха..

публикувано на 05.09.24 в 17:03

12 състезатели ще представят България на Балканиадата по спортна гимнастика в София

12 състезатели ще представят България на Балканското първенство по спортна гимнастика за юноши и младежи от 19 до 21 септември в София. Те бяха определени след контролно, което се проведе в зала "Раковски". В състава във възраст 12-14 години са включени Борис Караджинов (ЦСКА), Михаил Божанин (ЦСКА), Виктор Вълчев (НСА), Мартин Маноилов (Левски), във..

публикувано на 05.09.24 в 16:58
Яник Синер

Синер пребори Медведев и ще изиграе първия си полуфинал в Ню Йорк

Световният номер едно Яник Синер достигна първия си полуфинал на US Open с победа в четири сета над шампиона от 2021 г. и двукратен подгласник Даниил Медведев. Синер, който иска да спечели втория си мейджър турнир за сезона след Откритото първенство на Австралия, спечели с 6:2, 1:6, 6:1, 6:4 и ще се изправи срещу 25-ия в ранглистата британец Джак..

публикувано на 05.09.24 в 07:40
Джесика Пегула

Джесика Пегула изхвърли световната №1 Ига Швьонтек на US Open

Световната номер едно в тениса Ига Швьонтек от Полша бе изпратена от Джесика Пегула, която се класира за първи път на полуфинал в турнир от Големия шлем. Шестата в ранглистата американка Пегула триумфира с 6:2, 6:4 и ще се изправи срещу Каролина Мухова от Чехия за място на финала на 7 септември, предаде АФП. Ако 30-годишната тенисистка премине през..

публикувано на 05.09.24 в 06:31
Национален отбор на България по футбол

Националите стартират срещу Беларус в Лига на нациите, предаваме мача по "Хоризонт"

Националният отбор на България по футбол ще стартира участието си в поредното издание на турнира Лига на нациите с гостуване на Беларус. Заради продължаващия конфликт в Украйна, мачът на „лъвовете“ ще се проведе в Залаегерсег, Унгария, а срещата е тази вечерот 21.45 часа наше време. Можете да проследите развоя на мача пряко по програма "Хоризонт" на..

публикувано на 05.09.24 в 06:23

Австралийски спринтьор спечели 17-тия етап във Вуелтата

Австралийският спринтьор Кейдън Гроувс от Алпецин-Декьонинк спечели 17-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания - 141,5 километра от Арнуеро до Сантандер. Гроувс, който е носител на "зеленото трико" за най-активен състезател, регистрира третия си етап успех във Вуелтата тази година с време от 3 часа, 32 минути и 14 секунди. В оспорван финален..

публикувано на 04.09.24 в 19:44

Германия ни спря на европейското по водна топка

България допусна поражение в плейофите за класиране на четвъртфиналите на Европейското първенство по водна топка за юноши до 19 години (група "D", дивизия 2), което се провежда в Бургас. "Трикольорите" загубиха с с 9:24 (2:5, 3:6, 2:6, 2:7) срещу Германия. Със седем попадения за българския тим се отличи Самуил Иванов. По един гол добавиха още Даниел..

публикувано на 04.09.24 в 18:35