Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест ареста за нелегална търговия с оръжия от „Арсенал“

| обновено на 01.04.19 в 16:43
Снимка: БГНЕС

Оръжие, пари, марихуана и убита кафява мечка бяха открити при днешните обиски на спецпрокуратурата и ГДБОП в Казанлък. Шестима души са в ареста, сред тях и служител на ниско ниво във военния завод „Арсенал“.

Оръжието се сглобявало от части, които служителят изнасял от завода. По поръчка и след предплащане. Оръжието било разнообразно, но главно за незаконен лов, обясни  и.д. шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров.

Групата е задържа по време на контролирана сделка, затова и по делото има белязани пари.

Засега няма данни оръжие да е напуснало Казанлък, няма данни групата да е свързана с лица от предишни, отново захранвали се с части от „Арсенал“ групи. Но пък има данни, че задържаният служител е търсел още вътрешни хора.

„Служителят на „Арсенал“, който е на ниско ниво, но явно доходите не са му достатъчно и е решил, че може да ги компенсира с престъпления, е правил опити да осъществява вербовки така да се каже на други служители в завода, които да го подпомагат. Нямаме данни нещата да му са се случили, но факт е, че той е бил активен в тази връзка“, каза заместник- директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

И той и прокурор Димитър Петров признаха, че поредната спецакция, попаднала на оръжие, свързано с  Арсенал - Казалък говори за системен проблем:

„Ниско ниво на контрол в самия завод „Арсенал“, въпреки правните проверки от служба КОС на МВР“, каза Петров.

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за шестимата задържани.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ГДБОП задържа шестима души за търговия с оръжие

Шестима души са задържани при акции на ГДБОП в Казанлък, село Енина и град Крън, предаде БГНЕС. По предварителна информация те са арестувани за търговия и съхраняване на оръжие. Спецоперацията е проведена в неделя по обяд и е приключила след 17.00..

публикувано на 01.04.19 в 09:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Германия е в повишена готовност за терористични атаки

Германия е в повишена готовност за терористични атаки заради ескалацията в Близкия изток. Това заяви германската министърка на вътрешните работи Нанси Фейзер. Според федералния министър на вътрешните работи Нанси Фейзер с оглед на опасността от..

публикувано на 08.08.24 в 16:16

Пожар в с. Джулюница е обхванал къщи и дворни места

Пожарникари от Горна Оряховица и Стражица гасят пожар в село Джулюница, община Лясковец. Пожарът е обхванал къщи, дворни места и се прехвърля към близката гора.  Очаквайте подробности.

публикувано на 08.08.24 в 16:03
Антон Славчев

Ще съберат ли ПП-ДБ подписи за освобождаването на председателя на Антикорупционната комисия?

Председателите на парламентарни групи коментираха днес в кулоарите на Народното събрание дали ще подкрепят инициираното снощи от ПП-ДБ събиране на подписи от 1/3 от депутатите за освобождаване на изпълняващия длъжността председател на Комисията за..

публикувано на 08.08.24 в 15:37
Владимир Чуков

Проф. Владимир Чуков: Друг е бил готвен за лидер на "Хамас", но страхът от "касапина" е обърнал избора

Друг човек е бил готвен за лидер на "Хамас", но за един ден всички хора в шурата и в политбюро на палестинската групировка единодушно са променили мнението си и са избрали Яхия Синуар.  Това каза пред БНР арабистът и университетски преподавател проф...

публикувано на 08.08.24 в 15:32
Разкопките са заляти от вода

Отпадни води заляха археологическите разкопки в Дунавския парк на Силистра

Затлачена канализация с мокри кърпички и други отпадъци се оказаха причина археологически останки от X век да се окажат под водата в центъра на Силистра. И макар дефекта да се превърна в ефект, след оттичане на водата стана ясно и че кейовата стена..

публикувано на 08.08.24 в 15:16
Цвета Рангелова в НС.

Секретната стенограма с доклада на комисията за "Исторически парк" е изпратена на главния прокурор

Народното събрание ще изпрати всички материали на компетентните органи, след като по-рано през деня прие доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие Ивелин Михайлов" и..

публикувано на 08.08.24 в 15:08
Украински военнослужещи с ракетен гранатомет на фронтовата линия край град Часив Яр в Донецка област, 17 юли 2024 г.

Украинските войски са навлезли на 10 км навътре в руската Курска област

Трети ден продължават активните бойни действия в руската Курска област. Там беше обявено извънредно положение след трансгранична атака на украински войски.  Украйна и Русия евакуират хиляди свои жители от района на границата между областите Суми и..

публикувано на 08.08.24 в 15:07