Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: Със свикването на КСНС президентът се намесва в политически игри

Валери Симеонов
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев се намесва в политическите игри, като свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) за борбата с корупцията по високите етажи на властта. Това каза лидерът НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

„Считам, че президентът прекалено дълбоко нагази в политическата кал. Можеше да запази рейтинга си, но явно има някакви други цели. Негово право, негова работа, не бих желал да го коментирам“.

Според Валери Симеонов шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев трябва да се оттегли от поста заради неяснотите около имотното му състояние:

„Колко ще говорим за председателя на КПКОНПИ? Нека да се установи там какви нарушения има, има ли нарушения. Има там някакъв спор дали тази тераса била негова, или не била негова. Отговорих ви, аз ако бях, щях да се оттегля, за да не преча на следствието, но не съм Георгиев и не мога да говоря от негово име“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Радев свиква КСНС заради корупцията по високите етажи на властта

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) идния понеделник. То ще бъде посветено на борбата с корупцията по високите етажи на властта и необходимите мерки в тази сфера. Държавният глава..

публикувано на 03.04.19 в 11:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличиха финансовата помощ за инвитро процедури и за новородени деца в Монтана

400 лева за първо и 600 лева за второ новородено дете ще получават вече семействата в Монтана.  Това решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. Увеличението е със 100 лева. Променените са вписани в Наредбата за реда и условията за..

публикувано на 25.04.24 в 22:58
Снимката е илюстративна

Гръцките хотелиери са недоволни от високите данъци

На годишна среща на гръцките хотелиери председателят на техния съюз Янис Хадзи изрази недоволство, че този сектор се натоварва с високи данъци. Вместо да се намалят задълженията към туристическия сектор, както беше обещало правителството, се..

публикувано на 25.04.24 в 22:55
Изглед към Атина, 5 януари 2024 г.

Сапьори са обезвредили 314 бомби под старото летище в Атина

На мястото на старото летище на Атина се изгражда внушителен комплекс. Заедно с казино, ресторанти и хотели се стоят също вили и апартаменти в 45-етажна кула. Летището се нарича "Елиникон" и е с площ три пъти по-голяма от Монако. Цените на..

публикувано на 25.04.24 в 22:47
Президентът Володимир Зеленски подписа указ

Зеленски е благодарил на САЩ за одобрената военна помощ

В телефонни разговори с председателя на Камарата на представителите - републиканеца Майк Джонсън, и с лидера на мнозинството в Сената - демократа Чък Шумър, украинският президент Володимир Зеленски е благодарил на Съединените щати за одобрената военна..

публикувано на 25.04.24 в 22:37

Столтенберг обвини Китай, че споделя с Русия технологии, използвани за производство на ракети

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обвини Китай, че поддържа военизираната икономика на Русия, споделяйки с нея високи технологии, използвани за производство на ракети, танкове и бойни самолети. "Китай казва, че иска да има добри..

публикувано на 25.04.24 в 22:35

Комисията по култура в НС прие единодушно проект за промени в Закона за хазарта

Парламентарната комисия по културата и медиите прие единодушно на първо четене проект за промени в Закона за хазарта, внесен от Йордан Цонев от ДПС и Теменужка Петкова от ГЕРБ. Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама на..

публикувано на 25.04.24 в 21:54

България и още 17 държави призовават "Хамас" да освободи заложници, отвлечени от Израел

18 държави, сред които и България, призовават в публикувано днес общо изявление палестинската групировка "Хамас" да освободи болните, възрастните и ранените заложници, които отвлече от Израел преди повече от 200 дни - на 7 октомври 2024 година. 18-те..

публикувано на 25.04.24 в 21:22