Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас започва туристическата борса "Вашата ваканция"

| обновено на 04.04.19 в 07:55
Експозиционен център “Флора“ Бургас
Снимка: Личен архив на Славян Бурулянов

В 10 часа днес предстои откриването на  туристическа борса „Вашата ваканция“ в Експо център „Флора“ в Бургас. Тя е в рамките на два дни и се организира на 17-и пореден път от Бургаската регионална туристическа асоциация.

Туристическото изложение дава възможност в рамките на два дни общини и фирми да представят туристически обекти и услуги в сферата на туризма, сподели за БНР Бургас организаторът Соня Енилова от Бургаската регионална туристическа асоциация.

„За 17-и път организираме туристическа борса „Вашата ваканция“ в Бургас. Винаги е пред април или май, през пролетта. Първоначално идеята ни беше да е в полза на хотелиерите, за да се договори базата за летния сезон, ако до пролетта не са успели да го направят. Постепенно това се промени. Вече имаме изложители от цялата страна, за да представят своите услуги и възможности на гостите и гражданите на Бургас. Нов момент е участието на учебните заведения, които подготвят кадри за туризма. Изложението е два дни, днес и утре 5 април…“, посочи още Енилова и уточни, че "Вашата ваканция" вече е международно туристическо изложение, защото в него участват и представители от Турция:

"Борсата се организира по инициатива на Бургаска регионална туристическа асоциация под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Бургас и Община Бургас. Като изложители имаме участници от общините Кърджали, Свиленград, Стрелча,  Карлово, Стара Загора,  Сливен, също и черноморските общини Поморие, Приморско и Средец. Имаме и международно участие от Турция, още повече, че представяме територията  България - Турция, като една дестинация. Очакваме представителите от бизнеса да дойдат и да разговарят с представителите на образованието, защото темата за липсата на кадри продължава...".

Очакват се и представители на университетите в Бургас, регионалната служба по заетостта, които ще имат свой щанд, допълни Соня Енилова. С тях ще се коментират възможностите за наемане на работници от трети страни за предстоящия летен туристически сезон.

Репортажа може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Клисурския манастир завършва първият летен лагер по религия за деца

В Клисурския манастир "Св. Св. Кирил и Методий" край Вършец завършва първият летен лагер по религия за деца. 20 момичета от Видинска епархия и страната завършват лагера днес.  Преди обяд, пред своите родители, децата ще изнесат представление със стихчета и песни, научени по време на лагера.  Те ще изиграят сцената за пророк Даниил и..

публикувано на 10.07.24 в 08:15
Новата ракета

Новата ракета "Ариана 6" изведе успешно микроспътници в орбита

Час и шест минути след излитането си днес новата европейска ракета "Ариана 6" изведе в орбита микроспътниците, които носеше. Този успех при първия полет на ракетата носител бе посрещнат с бурни аплодисменти и възторжени възгласи в космическия център Куру във Френска Гвиана, предаде АФП. "Това е исторически ден за Европейската космическа..

публикувано на 10.07.24 в 08:14

НСОРБ готви позиция относно новия законопроект за ВиК

Днес изтича срокът за обществено обсъждане на поредния законопроект за водоснабдяването и канализацията, който предвижда консолидиране и на останалите общински ВиК дружества в страната към държавните и промени,  свързани с регулиране на цената на услугата.  Текстовете предизвикаха недоволство сред кметове на общини, а на предстоящото в четвъртък..

публикувано на 10.07.24 в 08:09
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Управлението на кризи обсъждат на форум в София

Учени от България и франкофонски държави ще обсъждат на конференция в София управлението на кризи. Организатор е Специализираният институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт. Форумът, който ще се проведе в Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще бъде открит от вицепрезидента Илияна Йотова.

публикувано на 10.07.24 в 08:06

Започва основният ремонт на Дунав мост

От днес започва основният ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години. Очаква се днес в Русе началото на дейностите да дадат служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев. Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че..

публикувано на 10.07.24 в 07:59
доц. Искрен Иванов

Доц. Искрен Иванов: Конфликтът в Украйна върви към замразяване

Конфликтът в Украйна върви към замразяване и задънен изход . Не виждаме осезаем напредък за нито една от двете страни. Това мнение изрази пред БНР доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление на конфликти, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Много зависи по какъв начин съюзниците ще се..

публикувано на 10.07.24 в 07:56

ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас

ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас – стана ясно след комуникация между Комисията и българското земеделско министерство. Ще бъдат допустими инвестиции само в съществуващите до момента напоителни инсталации. Агроведомството публикува за ново обществено обсъждане подмярката за инвестиции в напояването. Общият бюджет на процедурата е..

публикувано на 10.07.24 в 07:53