Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинират срещу холера жители на Мозамбик

Десетки са жертвите на циклона Идай в Зимбабве.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представители на здравните власти стартираха днес кампания за ваксиниране в ударения от циклона Идай пристанищен град Бейра в опит да задържат огнище на холера, което вече засегна над 1400 души, съобщи Световната здравна организация, цитирана от Ройтерс.

Около 900 000 дози орална ваксина срещу холера са пристигнали вчера в Мозамбик, където миналия месец Идай отнесе домове и предизвика наводнения.

Кампанията е планирана да продължи шест дни в четири района, включително Бейра.

Около 843 души бяха убити от бурята и последвалите наводнения в Мозамбик, Зимбабве и Малави. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Единственият възможен маршрут за достъп в района на Жоао Сегредо, където националният път 6 е бил прекъснат след преминаването на циклона Идай.

Близо 450 загинали в Мозамбик заради циклона Идай

Близо 450 души са загинали в Мозамбик в резултат на циклона Идай. Половин милион души са засегнати от бедствието. Циклонът премина през пристанищния град Бейра с ветрове със скорост 170 км/ч, след което се придвижи към Зимбабве и Малави,..

публикувано на 24.03.19 в 12:00

Циклонът Идай остави части от Мозамбик под вода

Въздушно изследване на ударената от циклона Идай миналата седмица провинция в Мозамбик е установило, че ивица от 50 км се е оказала потопена под вода, предаде Би Би Си. Наводнението е предизвикано, след като река Бузи е излязла от коритото си...

публикувано на 19.03.19 в 13:25