Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салвини свиква европейски националисти на среща в Милано

Матео Салвини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският вицепремиер и лидер на крайнодясната националистическа партия „Лига“ Матео Салвини свиква среща на свои европейски съмишленици в Милано в понеделник, съобщиха медиите в Рим. Целта на Салвини е да събере всички съюзници на „Лига“ в ЕС и заедно да предложат реформа на общността – месец и половина преди изборите за Европейски парламент.

Днес обаче стана ясно, че лидерката на френския Национален сбор Марин льо Пен ще пропусне форума, тъй като е твърде заета с предизборната кампания. Сред поканените е и унгарският премиер Виктор Орбан, който също няма да отиде на срещата, съобщиха днес запознати източници.

Салвини разчита на присъствието на крайнодясната „Алтернатива за Германия“, както и на управляващата в Полша консервативна партия „Право и справедливост“. Поканени са още Датската народна партия и „Истински финландци“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Матео Салвини

Матео Салвини очаква от Европа решителни действия за справяне с миграцията

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини изрази задоволство, че от началото на годината повече мигранти са напуснали страната, отколкото са пристигнали. Годината, по думите му, започва добре. Изгонени са 73-ма мигранти, а са пристигнали..

публикувано на 15.01.19 в 07:47
Матео Салвини

Салвини предложи на управляващите в Полша "обща програма" за Европа

Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини предложи на председателя на управляващата в Полша консервативна националистическа партия "Право и справедливост" Ярослав Качински "обща програма" за Европа в светлината на изборите..

публикувано на 10.01.19 в 07:35
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59