Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ за атаките срещу членове на кабинета: Отечествен фронт срещу управляващите

Тома Биков
Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ видяха връзка между атаките срещу членове на кабинета, свикването на Консултативен съвет при президента заради корупционния скандал с имотите на властта и изявленията на левицата по темата. На извънреден брифинг в централата на партията Тома Биков нарече атаката "Отечествен фронт срещу управляващото мнозинство" и целта, по думите му, е "страната да потъне в хаос":

"Но ние вярваме, че българските граждани няма да позволят страната да потъне в хаос, каквото искат г-жа Нинова и нейните приятели. Защото те са потърпевши от реда, който ние се опитваме да създаваме. Хаосът ще пусне на свобода доста хора, които в момента не са на свобода. Това е голямата цел – не е нито апартамент, нито морал. Търговия с политическа позиция в полза на полукриминални и криминални елементи".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожарът се вижда от километри

Пожар гори в природен парк "Рилски манастир"

Пожар е възникнал малко преди обяд в района на язовир "Калин", на около 2400 м. надморскса височина, съобщава от ПП "Рилски манастир". Заради пожара е затворен пътят от с. Пастра до хижа "Чала" под язовира. От Противопожарната служба в Рила казаха, че има изпратени екипи, но теренът е труднодостъпен. Най-вероятно мълния е..

публикувано на 18.08.24 в 12:36
УМБАЛ

Стабилизирано е състоянието на пострадалата в Пирин туристка

Състоянието на пострадалата вчера в Пирин туристка е стабилизирано. Тя е в реанимация, съобщиха за БНР от столичната болница "Света Анна". Жената, която е с множество контузии и травми, беше откарана там с медицинския хеликоптер. Въздушната линейка на помощ на тежко пострадала туристка в Пирин Машината с дежурния медицински екип на..

публикувано на 18.08.24 в 12:27
Снимката е илюстративна

19 души са загинали при удари в Газа

При израелски удари в Газа снощи са загинали 19 души, включително жена и шестте ѝ деца, съобщиха здравните власти в анклава, контролиран от радикалната групировка "Хамас". На този фон започва поредно посещение в региона на американския държавен секретар Антъни Блинкън. Той ще се опита да ускори сключването на споразумение за..

публикувано на 18.08.24 в 12:16

Шабленският фар отваря врати за посетители

Шабленският фар отваря врати за посетители по повод Международния ден на морските фарове. Денят се отбелязва от 1993 г. Инициативата е на шотландците  Джон Форсайт и Майк Дауринпъл, които установили любителска радиостанция в морски фар с идея да си комуникират с други радиолюбители, които също са установили своите радиостанции в морски..

публикувано на 18.08.24 в 11:34

8-годишно дете в болница след катастрофа край Микре

8-годишно дете е откарано в болница в Плевен след катастрофа, станала тази сутрин на пътя София - Варна между ловешките села Български извор и Микре. При инцидента са се сблъскали два леки автомобила като в единия е пътувало семейство с две деца. Движението в участъка все още е двупосочно в една лента. Продължава разследването на..

публикувано на 18.08.24 в 11:29

Жителите на 4 свищовски села отново блокираха пътя Плевен - Русе заради безводието

Жителите на четири свищовски села, които протестират заради безводието, отново затвориха главния път Плевен - Русе. Блокадите са на две места - при село Павел и при село Горна Студена. Най-тежко е положението в село Хаджидимитрово. Неговите 500 жители са в безсрочно бедствено положение. Трудно се справят в ежедневието без вода, а през..

публикувано на 18.08.24 в 11:10
Болницата в Ловеч

Болницата в Ловеч разширява дейността на отделението по хирургия

Многопрофилната болница в Ловеч, която от години е в тежко финансово състояние и изпитва остра нужда от специалисти, ще разшири дейността на отделението по  хирургия. От началото на септември се очаква да бъде възобновена и работата на родилното отделение. Болницата вече има нов заместник-директор по медицинската част в лицето на хирурга д-р..

публикувано на 18.08.24 в 10:51