Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова отговори на Симеонов във Фейсбук за имота си в Драгалевци

Валери Симеонов: Министър-председателят трябва да вземе решението си дали да поиска оставка, или да я причисли към групата на любимките си

| обновено на 05.04.19 в 16:42
Снимка: Фейсбук профил на Николина Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори с пост във Фейсбук на обвинението на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че не е декларирала имот в Драгалевци.

Ангелкова посочва, че имотът във вилна зона Киноцентъра е закупен в края на миналата година и предстои да бъде деклариран до 15 май в годишната декларация в съответствие със Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Ангелкова уточнява, че парите за закупуването са от нейните  родители, като всички данъци са заплатени.

„При проверка на пазарните цени на УПИ в района, както и на извършените реални сделки в Агенцията по вписванията, може да се установи, че сделката е извършена на пазарна цена. Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени“, посочва тя.

Обяснението ѝ бе повод за днешен коментар на лидера на НФСБ Валери Симеонов: „Министър-председателят трябва да вземе решението си дали да поиска оставка, или да я причисли към групата на любимките си. Най-вероятно тогава ще бъдат лишени от основание упреците, че в ГЕРБ се извършва отстрел на неудобните“, отбеляза Валери Симеонов, който посочи, че Ангелкова не е декларирала имот в Драгалевци. „В Драгалевци. Някой живее там, пък не е написал в декларацията си, че живее там, а е длъжен да го напише. В чужд имот ли живее? Под наем ли живее? Това трябва да се декларира. В декларацията го няма“, каза още той.

По-рано днес депутатите от НФСБ внесоха сигнал до главния прокурор с настояване да бъде направена проверка на имотните сделки на министъра на туризма. Депутатът Борис Ячев, който е и председател на антикорупционната комисия в парламента, обясни какво съдържа сигналът до Сотир Цацаров. 

„Сигнал до главния прокурор с искане да бъде извършена проверка затова как са придобити тези имоти, дали има съответствие или несъответствие между цена пазарна и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези имоти. Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт, на високите етажи на властта и считаме, че една подобна проверка в зависимост от резултата, може да оневини включително този, който е проверяван, ако се докаже, че няма законови нарушения“, каза Ячев.

Вчера Николина Ангелкова отговори на обвиненията на лидера на НФСБ Валери Симеонов още от летището, където вече носеше нотариалния акт на имота в квартал „Овча купел“. Тя обясни, че апартаментът е купен през 2008 г. от нейните родители, на нейно име. 75 хил. лева е била цената на груб строеж по онова време, на акт 14.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски

Зеленски: Войната се върна в Русия, която я започна

Полският държавен глава Анджей Дуда пристигна в Киев за честването на Деня на независимостта на Украйна. В реч за националния празник президентът Володимир Зеленски заяви, че е войната се е върнала в Русия, която я започна. По-рано той благодари на Съединените щати за поредния пакет военна помощ и призова и другите съюзници да ускорят доставките...

публикувано на 24.08.24 в 11:57

Трафиканти на мигранти опитаха да се блъснат в лодка на гръцката брегова охрана, задържаха ги

Гръцката брегова охрана е открила огън по лодка с мигранти, за да спре рисково поведение на трафикантите. Те се опитали да се блъснат в лодка на гранична охрана. Трафикант се е опитал да блъсне гръцка патрулна лодка, за не бъде арестуван от граничните власти. Плавателният съд е потеглил от турския бряг с 13 мигранти, за да ги прекара..

публикувано на 24.08.24 в 11:48
Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър и съпругата му Хейли имат син

Суперзвездата на попмузиката Джъстин Бийбър обяви в Инстаграм, че със съпругата му Хейли вече имат син. Публикацията бързо събра милиони харесвания, отбелязва Франс Прес. „ДОБРЕ ДОШЪЛ У ДОМА, ДЖАК БЛУС БИЙБЪР“ - това е надписът под снимка на бебешко краче, увито в одеяло, която събра повече от 5 и половина милиона харесвания в мрежата...

публикувано на 24.08.24 в 11:41
Pleven Open`2024

Pleven Open`2024 - състезание по дебати

Плевен е домакин на национално състезание по дебати .  Днес и утре 20 отбора от ученици и студенти от цялата страна ще премерят сили в надпреварата Pleven Open`2024. Финалът е в неделя от 11.30 часа в зала „Катя Попова“, където ще има възможност дебатите да бъдат проследени и от публика.  Отборите ще покажат своите умения в това да съставят..

публикувано на 24.08.24 в 11:30

Жители на бедстващи от безводието свищовски села блокираха пътя Плевен – Русе

Десетки жители на бедстващите заради безводието свищовски села отново блокираха главния път Плевен – Русе. Хората настояват институциите да решат проблема като се довършат довеждащите водопроводи, да се смени остарялата вътрешна мрежа в населените места и да се търсят нови водоизточници.  За поредна седмица хората от Хаджидимитрово, Горно..

публикувано на 24.08.24 в 11:06

Три нови пожара на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и огънят до Кавала в Северна Гърция. Поради засилване на вятъра и днес остава в сила най-високият риск от пожари. Въпреки усилията на пожарникари, доброволци и военни продължава да е активен пожарът до Кавала. Към действащите 130 огнеборци включиха още 80..

публикувано на 24.08.24 в 10:28
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк пита ЕК заради тенденциозни проверки в общини, управлявани от ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк внесе писмени въпроси до Европейската комисия във връзка с информация за масови и тенденциозни проверки от ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други институции в общини, управлявани от ДПС, както и в домовете на нейни членове и активисти.  В позицията на Кючюк пише още, че тези действия будят притеснение за злоупотреба..

публикувано на 24.08.24 в 10:16