Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима задържани за рекет и лихварство в Димитровград

| обновено на 08.04.19 в 13:54
Полицейска проверка на пазара в Димитровград (архив)
Снимка: БГНЕС

Петима души са задържани при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Димитровград. Операцията е стартирала рано тази сутрин. Задържаните са се занимавали с рекет и лихварство. Групата е действала не само в Димитровград. 

Арестуваните са членове на големия клан Хамдиеви. Сред тях са и братя, известни с прозвището Лихварите. На място има засилено присъствие на жандармерия. Роднините на задържаните отказаха коментар. В домовете им се извършват обиски, разпитват се свидетели. Кметският наместник на квартал „Мариино“ Атанас Коцев, бивш полицейски служител, коментира: „Те са шестима братя и три сестри. Проблеми лично аз с тях съм нямал“.

Коцев няма информация, че арестуваните да се занимават с лихварство.

Той обаче каза, че в квартала има кражби и е средище на наркомани: „Но по принцип рядко се вижда тук униформен човек. Може да има оперативно присъствие, да не знаем ние, но какъв е резултата? Хората искат да виждат“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Воден режим в Севлиево и селата от общината

На воден режим преминават Севлиево и селата в общината. До седем от малките населени места вода ще стига само в събота. Въвеждането на режим се налага, заради силно намалелия дебит на повърхностните водоизточници в Балкана, от които Севлиево се захранва. Ограничението е драстично за седем от селата в Общината и техните жители ще имат..

публикувано на 20.08.24 в 13:52
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: България се нуждае повече от всякога от редовно правителство

България се нуждае повече от всякога от редовно правителство - каза преди заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС председателят на партията Джевдет Чакъров. Заседанието трябва да започне в този час, но пристигналите в "Росенец", лятното имение на Ахмед Доган, членове на бюрото са по-малко от 16 и не могат да осигурят кворум...

публикувано на 20.08.24 в 13:51

Вижда се желание на определени актьори да се премине към президентска република

" Днешната ситуация е следствие от тези нарушения на принципите на демократично устройство на обществото, които са потъпквани и не са спазвани в продължение на няколко години или десетилетия ".  Това каза пред БНР социологът проф. Светла Колева.  "Тази концентрация върху една единствена партия, която в момента се посочва като главния виновник..

публикувано на 20.08.24 в 13:41

Калоян Методиев: Народът трябва да потърси отговорност от този, който го лъже

Политическата цена за настоящата криза трябва да я плати този, от когото народът не е доволен. Имам забележки към българския народ, защото той подкрепя този, който го лъже. Не може да си заровим главата в пясъка, че народът експериментира последните години и 7 пъти ходим на избори. Това каза депутатът и политолог Калоян Методиев в..

публикувано на 20.08.24 в 13:38

Мъж е починал на площада в Перник

Мъж е починал на площада в Перник пред очите на минувачите. Трагедията се е случила малко след 12.00 ч. Мъжът е бил с велосипед, когато му прилошало и паднал от него.   Притеснените граждани звъннали на тел. 112, но въпреки бързата реакция на пристигналия спешен екип медиците само констатирали смъртта му.  В момента служители на ОДМВР извършват..

публикувано на 20.08.24 в 13:36

В Неапол е задържан мъж, фалшифицирал около 11 милиона евро

"Европол обяви ареста в Неапол на мъж, обвинен във фалшифициране на около 11 милиона евро“, е заглавието на италианските електронни медии като Il Post и др., отразили случая. Самоличността на мъжа не се съобщава.  Операцията по задържането му е била проведена "от карабинерите, в сътрудничество с френската полиция, в края на разследване, започнало..

публикувано на 20.08.24 в 13:26

Откриха край Оряхово тялото на изчезналия преди 2 дни мъж в Дунав

Екип от водолазен откри тялото на 22-годишния младеж от село Малорад. Мъжът изчезна във водите на река Дунав край Оряхово на 18 август. Трупът е намерен в района на градския плаж. По случая е образувано досъдебно производство...

публикувано на 20.08.24 в 13:14