Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почетино: Двубоят със Сити е един от най-важните в моята кариера

Маурсио Почетино
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино говори пред медиите преди първия четвъртфинал в Шампионската лига срещу Манчестър Сити във вторник в Лондон.

„Мисля, че този двубой е един от най-важните в моята кариера като треньор. Да играем в тази фаза на Лигата е голям бонус за нас. Знаем, че ни чака много труден мач. Ако някой отбор сега може да спечели всичко, то това е Сити“, призна аржентинецът, цитиран от Би Би Си..

Почетино си припомни и за своето съперничество с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, което датира от 90-те години на ХХ век, когато те са били футболисти съответно на Еспаньол и Барселона. Двамата играли много мачове един срещу друг и винаги било тежко да се борят с Балса.

Маурисио Почетино обеща Тотнъм да играе отново агресивен футбол и да се опита да победи шампиона на Англия.

Нападателят на "шпорите" Фернандо Льоренте се възстанови от контузия и ще може да участва в четвъртфиналния мач 

Полузащитниците Ерик Дайър и Ерик Ламела няма да играят със сигурност в първия мач. Евентуалното участие на защитника Серж Орие е под въпрос.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Юрген Клоп се забавлява на пресконференцията.

Юрген Клоп очаква труден мач срещу Порто

Отборът на Ливърпул приема Порто в първи четвъртфинал в Шампионската лига във вторник от 22 часа. Миналата година същите съперници се срещнаха в елиминациите на турнира и „червените“ победиха с общ резултат 5:0 (5:0 в Португалия и 0:0 на „Анфилд“)...

публикувано на 08.04.19 в 16:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който..

публикувано на 26.07.24 в 21:14

България стартира със загуба на юношеския Евробаскет

Националният тим на България загуби от Черна гора със 77:79 (27:26, 14:16, 22:19, 14:18) в първия си мач от група А на Европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия B, което стартира в Скопие. Двата състава изиграха равностоен сблъсък, а на..

публикувано на 26.07.24 в 20:27

Компютърен срив опорочи откриването на олимпийските игри

Билети за церемонията за откриването на Олимпийските игри в Париж са били анулирани заради компютърен срив, информира БТА. Засега не са известни точните мащаби на проблема, който е в процес на разрешаване, предаде Франс прес, като се позова на съобщение..

публикувано на 26.07.24 в 20:20
Илиан Илиев

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството  0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Реваншът е в Разград идната седмица...

публикувано на 26.07.24 в 06:49
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Знаем какво ни чака в Подгорица

"Не беше лесно. Изправихме се срещу добре организиран и подготвен съперник. Радваме се, че имаме преднина преди реванша. Надявам се да реализираме нашите положения в следващия двубой.  Няма с какво толкова да се изненадаме. Срещу нас стои добър отбор,..

публикувано на 26.07.24 в 06:42
Душан Керкез

Душан Керкез: Панатинайкос е фаворит, но шансовете ни остават

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.  Ботев загуби с 1:2 , но запази сериозни шансове за крайната победа. "Няма как да..

публикувано на 26.07.24 в 06:40

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над..

публикувано на 26.07.24 в 06:31