Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният архитект представи новите варианти за ограничители на ул. „Граф Игнатиев“

Здравко Здравков
Снимка: БГНЕС

Главният архитект на София Здравко Здравков представи новите варианти за ограничители на ул. „Граф Игнатиев“.

Експертният съвет по Архитектура и градоустройство към Столичната община ще избира между кабъри или колчета, които да бъдат поставени на мястото на досегашните ограничители, които граждани оприличиха на „перки на акули“.

Водещият критерий при избора на ограничителите ще бъде безопасността, заяви Здравков:

"Когато пешеходците преминават през тази ремонтирана среда, трябва да са наясно къде е габаритът на трамвая. Именно затова трябва да има такъв ограничител. Да не се окаже следващият инцидент някой от нас, които са наблегнали на естетиката, а са пренебрегнали фактора безопасност, да дават обяснения защо е избран този или онзи вариант".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Манастирът

Църковен парк откриха в Кипър

В Кипър бе открит първият църковен парк. Новата дестинация из богатото духовно наследство на страната включва манастир и три параклиса. Те се намират в хълмистата част в област Пафос, на западното крайбрежие на острова. Религиозният комплекс дава възможност на хилядите посетители на живописния и исторически район на Кипър за поклонничество,..

публикувано на 04.08.24 в 11:20

Забрана за посещение на горски райони край Солун

Властите въведоха забрана за хора и коли да влизат в горски райони до Солун. Силно активен остава пожарът до град Комотини. Днес военни екипи охраняват гори и паркове в района на град Солун поради забрана за влизане на хора и автомобили. Гражданска защита информира за много висок риск от пожари. Под специално наблюдение са горските райони..

публикувано на 04.08.24 в 11:15

Над половината безработни са без професионална квалификация

Над половината от безработните или близо 87 000 души, са без професионална квалификация и специалност. От Агенцията по заетостта отчитат, че за една година в сравнение с юни 2023 г. те са нараснали с почти 8 процента. На този фон от КНСБ съобщиха, че над 1000 безработни са обучени по проекта "Шанс за зелена и екологична заетост". Програмата..

публикувано на 04.08.24 в 11:08

Заради отменени самолетни полети 100 000 израелци не могат да се върнат в страната си

Около 100 хиляди израелци не могат да се върнат в страната си заради отменени самолетни полети, съобщи израелската телевизия 12-и канал. Въздухоплавателните власти препоръчват да се пътува до Гърция и Кипър и от местните летища да се извършват прекачвания до Израел. Националният авиопревозвач Ел Ал продължава да лети по график и планира..

публикувано на 04.08.24 в 10:25

Пожарът край граничното с. Църварица е локализиран

Пожарът край граничното дело Църварица върху площ от над 1000 декара - гора, храсти, е ограничен и локализиран. Има и опожарени 5 къщи Днес гасенето ще продължи, като ще се включат и два хеликоптера на Министерство на отбраната, както и пожарникари и горски служители от стопанството в Невестино, казаха за БНР от Югозападното държавно предприятие...

публикувано на 04.08.24 в 10:10

Седмица на бушуващи пожари и политически страсти

Френски и шведски самолети се включиха в опит да бъде овладяна огнената стихия в България. По границата с Гърция, където бушува пожарът в планина Славянка, обаче огънят още не може да бъде овладян. Допълнителни затруднения създава минното поле в близост до огъня. Пожари бушуваха на много места в страната, а след запалване на сметището в..

публикувано на 04.08.24 в 09:32

Продължава борбата с мащабния пожар в Калифорния

Хиляди пожарникари продължават да се борят с пламъците на най-големия горски пожар в САЩ, бушуващ в северната част на щата Калифорния. Огнената стихия бушува на около 160 километра северно от столицата на щата Калифорния – Сакраменто. Мащабите на огъня са такива, че според специалистите той вече се нарежда като четвъртият най-голям пожар в..

публикувано на 04.08.24 в 08:54