Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Добра поличба е когато на подиум тренировката се допусне грешка

Илиана Раева
Снимка: БНР

Националният отбор на България - Катрин Тасева и Невяна Владинова (индивидуално) и ансамбъла направиха официалната си тренировка преди старта на световната купа по художествена гимнастика утре. Катрин Тасева

Българките изпробваха състезателния килим в „Арена Армеец“ пред погледа на всичките си съпернички.

„Момичетата направиха много добра подиум тренировка. Доста концентрирани са, с голямо желание  играха. Допуснаха се някои грешки. За нас в художествената гимнастика е добра поличба, когато на подиум тренировката се допусне грешка. Смятам, че са готови. Подготвени са. Наясно са, че конкуренцията ще бъде много сериозна. Вълнение има, но са доста овладяни и се надявам да направят добро състезание“, заяви след тренировката президентът на БФХГ Илиана Раева.

Състезанието започва утре с изпълнението на обръч и топка в индивидуалното и съчетанието с пет топки при ансамблите. Ансамбъл (Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траттс, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова)

Катрин ще играе в първа група, заедно с Линой Ашрам, Анастасия Салос, Влада Николченко. Невяна ще се редува с Никол Зеликман и Алина Гарнаско в трета група.Невяна Владинова

Ансамбълът се размина при жребия с основните си конкуренти Русия ,Италия, Украйна и Беларус и ще е в група с петорката на Япония.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кевин Пенев и Милко Танкушев (старши-треньор на националния отбор по спортна гимнастика)

Кевин Пенев не стигна до финалите на турнира по спортна гимнастика на ОИ в Париж

Кевин Пенев не успя да преодолее квалификациите на турнира по спортна гимнастика за мъже при дебюта си на Олимпийски игри във френската столица Париж. Националът представи стабилно програмата си и събра сбор от 77.361 точки, което му отреди 42-а позиция в крайното класиране. Пенев получи оценка от 14.000 точки на прескок и за двата си опита. На..

публикувано на 27.07.24 в 23:47
ЦСКА София - Хебър

ЦСКА София надигра Хебър, Чорбаджийски с дебютен гол

ЦСКА София постигна първа победа за сезона в Първа футболна лига след комфортен домакински успех с 3:1 срещу Хебър (Пазарджик). Станислав Шопов и Марселино Кареасо се разписаха преди почивката, а през втората част Георги Чорбаджийски вкара първия си гол с червената фланелка в елита. Почетен гол за Хебър отбеляза Набил Макни. "Червените" диктуваха..

публикувано на 27.07.24 в 21:06
Макс Верстапен

Верстапен спечели квалификация за място в Белгия, но Льоклер потегля първи

Макс Верстапен беше най-бърз в квалификацията за място преди неделния старт от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1 - "За голямата награда на Белгия", но заради наказание ще започне с 10 места назад в стартовата решетка. От първа позиция ще стартира Шарл Льоклер. Пилотът на Ред Бул направи най-бърза обиколка на пистата "Спа", дължа..

публикувано на 27.07.24 в 20:02
Станимира Петрова

Станимира Петрова започва срещу световната шампионка в Париж

Станимира Петрова ще срещне в осминафиналите на олимпийския турнир по бокс в Париж действащата световна шампионка и бронзова медалистка от Игрите в Токио 2020 Хуан Сяо-вън (Тайван). Поставената под номер 1 в категория 54 килограма българка, световна шампионка от Джеджу 2014, двукратна континентална шампионка и двукратна златна медалистка от..

публикувано на 27.07.24 в 19:55
Радослав Росенов

Въпреки аркада, Радослав Росенов стартира с успех на олимпийския турнир по бокс

Радослав Росенов започна с победа участието си на Олимпийските игри в Париж. В категория 63,5 килограма националът победи с пълно съдийско единодушие  - 29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27, бронзовия медалист от световното първенство през 2024 година Баходур Усмонов от Таджикистан. Росенов, който е трикратен носител на купа "Странджа", имаше..

публикувано на 27.07.24 в 19:01
Антоанета Костадинова

Антоанета Костадинова 16-а на 10 метра пистолет на Игрите

Олимпийската вицешампионка от Токио 2020 Антоанета Костадинова се класира на 16-о място в дисциплината 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба, който се състоя в Шатору. Костадинова завърши квалификациите с 573 точки (95, 94, 99, 97, 94, 94). В пресявките стартираха 44 състезателки.  Българката, чиято подготовка за Игрите..

публикувано на 27.07.24 в 17:40
Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа в Париж

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева стартираха с победа на Олимпийските игри в Париж. В първия си мач от втора група те надиграха Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн (Хонконг) с 21:11, 21:23, 21:15 за 75 минути. Двубоят беше наблюдаван от президента на Република България Румен Радев и съпругата му..

публикувано на 27.07.24 в 17:34