Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ковачев разкритикува Скопие за липсата на напредък в преговорите със София

Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Андрей Ковачев разкритикува Скопие за липсата на напредък в преговорите със София по спорните моменти от общата история, като ключов елемент на Договора за добросъседство.

Според Ковачев, след като София е дала кредит на доверие на правителството на Зоран Заев и подкрепа за Скопие за НАТО и ЕС, предстоящите президентски избори в страната не може да са оправдание да бъдат бавени решения по спорни исторически моменти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съветът на ЕС одобри промени в Общата селскостопанска политика

Съветът на ЕС прие официално промени в Общата селскостопанска политика, с които се въвеждат по-опростени процедури, намалява се административната тежест и се дава възможност за повече гъвкавост при спазването на някои изисквания, свързани с околната среща.  Промените отговарят на исканията на фермерите и са свързани с техните протести в различни..

публикувано на 13.05.24 в 12:59
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров

Горната камара на руския парламент изслуша Лавров преди преназначаването му като външен министър

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че ако западните страни искат да решат украинската криза на бойното поле, Москва е готова за това. Това е тяхно право, ако искат на бойното поле - да бъде на бойното поле" - каза Сергей Лавров в хода на обсъждането в Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) на преназначаването му като..

публикувано на 13.05.24 в 12:58
Районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов (вляво) и говорителят на прокуратурата в старата столица Тотко Тотев

Освободиха от ареста собственика на пистолета, с който беше простреляно дете в Арбанаси

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто боен пистолет вчера 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, вече е освободен от ареста без да му е повдигнато обвинение. Това потвърди за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. Задържан е собственикът на пистолета заради инцидента в Арбанаси..

публикувано на 13.05.24 в 12:50

Шофьор оцеля, след като падна с колата си в 40-метрова пропаст между Златоград и Мадан

Шофьор оцеля, след като пропадна с автомобила си в 40-метрова пропаст по пътя Златоград - Мадан. Инцидентът е станал в петък следобед, съобщиха днес от полицията в Смолян. 45-годишният мъж, жител на златоградското село Страшимир, управлявал лек автомобил с несъобразена скорост, като на десен завой изхвърчал от пътното платно. Водачът е в..

публикувано на 13.05.24 в 12:50

Синдикатът на железничарите към КНСБ поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите към КНСБ поиска оставката на ръководството на Националната компания „Железопътна инфраструктура”. В декларация до служебния министър на трансорта Георги Гвоздейков синдикатът изразява недоволство от преговорите за нов колективен трудов договор и обвинява ръководството на държаваната компания в некомпетентност и неадекватни..

публикувано на 13.05.24 в 12:46

Регламент на ЕС: Нулеви въглеродни емисии за градските автобуси до 2035 г.

Нулеви въглеродни емисии за всички градски автобуси до 2035 г. и междинна цел от 90% за тази категория до 2030 г. - това е част от регламента за стандартите за емисиите от тежкотоварните автомобили, които Съветът на ЕС прие окончателно. Според регламента междуградските автобуси ще бъдат освободени от тази цел. Новите правила запазват..

публикувано на 13.05.24 в 12:45

Акция срещу купения вот: 9 ареста в бургаския кв. "Горно Езерово"

При полицейска операция срещу купуването на гласове в бургаския квартал "Горно Езерово" са задържани девет души. Те са участвали в схема, при която хора са агитирани да гласуват за определена партия или кандидат срещу обещанието да им бъдат опростени дългове. Предлагани са и суми между 50 и 100 лева. Седем досъдебни производства за търговия..

публикувано на 13.05.24 в 12:40