Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сак с 25 пакета кокаин е намерен на плажа в курорта "Слънчев ден"

| обновено на 12.04.19 в 12:10
Намерените край Шабла пакети кокаин.
Снимка: БТА, архив

Сак с 25 килограма кокаин е намерен на плажа в курорта "Слънчев ден" край Варна. Това съобщиха на брифинг от МВР и прокуратурата. Сакът е намерен от строителни работници и е подобен на намерените край Шабла.

Заместник-директорът на Областната дирекция на МВР комисар Андрей Ангелов и изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров обясниха подробности по случая:

"Това е вследствие на намереното количество в Шабла, както и преди това нагоре в нашата съседка Румъния. Количеството е кокаин. 25 пакета са със средно тегло по един килограм", заяви комисар Андрей Ангелов.

Радолав Лазаров уточни, че: "Количеството кокаин е с високо съдържание на наркотично вещество, грубо казано между 75 и 90 процента. Наркотик с такова количество и такова качество е на стойност от порядъка на 6,7 милиона лева, на килограм цена. Ако е на грам за разпространение, е на стойност от около 7 милиона лева".

Екипи на Областната дирекция на МВР продължават огледите и издирвателните действия по Черноморското крайбрежие за други евентуални пратки. В издирването участва и хеликоптер на военноморските сили.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски

Зеленски: Украинските сили удържат позициите си в Курския регион на Русия

Президентът Володимир Зеленски заяви в събота, че руските сили са се опитали да изтласкат украинските войски от позициите в граничния район на Русия - Курск, но силите на Киев удържат позициите си, предаде Ройтерс. "По отношение на операцията в Курска област, Русия се опита да отблъсне нашите позиции, но ние държим обозначените линии",..

публикувано на 12.10.24 в 21:58

3000 военни участваха в парада за Националния празник на Испания

3000 военни участваха в парада, с който е Испания отбеляза Националния си празник. Лошото време в Мадрид стана причина за отмяна на авиошоуто и участието на парашутисти в честването. Крал Фелипе VI, кралица Летисия и принцеса Леонор бяха основни фигури на честването на националния празник на Испания. Медиите подчертаха и присъствието на..

публикувано на 12.10.24 в 20:43
Академик Юлиан Ревалски и академик Вася Банкова

Академик Ревалски: БАН създава почти 40% от националния научен продукт

Българската академия на науките създава почти 40% от националния научен продукт. Тя е най-търсеният и разпознаваем партньор в България в международното сътрудничество. Това в словото си повод 155-годишнината от създаването на БАН нейният председател академик Юлиан Ревалски: "И в сегашни дни БАН е водещият научен център на България, в който се..

публикувано на 12.10.24 в 20:23

Гръцкото правосъдно министерство изнесе данни за висока детска престъпност в страната

Министерството на правосъдието изнесе данни за висока детска престъпност Гърция. Предлагат се високи наказания и за родителите. Социалните условия в семейството, слаб родителски контрол и липсващи ценностни модели са основните причини за рязко покачване на детската престъпност, според специалистите. Министърът на правосъдието Флоридис..

публикувано на 12.10.24 в 19:46

РИК Враца разкри 28 подвижни секции за предстоящите парламентарни избори

За предстоящите парламентарни избори Районната избирателна комисия във Враца разкри 28 подвижни секции за избиратели с двигателни затруднения. Мобилни урни за гласуване ще има във всичките 10 общини в областта. Най-много - седем, са в Община Враца, пет ще има в Бяла Слатина, четири в Криводол, три в Мизия, по две в Борован, Оряхово и Роман..

публикувано на 12.10.24 в 19:42

Общините от Югозапада се обявиха в защита на проекта "Грижа в дома"

Сдружението на общините от Югозападна България се обяви срещу закриването на проекта "Грижа в дома", който на този етап е предвиден да бъде спрян от 14-ти януари следващата година. Това ще обрече ще затрудни ежедневието на десетки и стотици хора, които няма да могат да получават необходимата им грижа от социален асистент или помощник, изобщо..

публикувано на 12.10.24 в 19:37

Иран забрани внасянето на пейджъри и уоки-токи на борда на самолетите с граждански полети

Иранската служба по гражданско въздухоплаване на практика забрани внасянето на пейджъри и уоки-токи устройства на борда на самолетите, изпълняващи граждански полети. "Забранява се внасянето на каквито и да било комуникационни апарати, с изключение на телефони", съобщи иранската новинарска агенция ИСНА, като цитира говорителя на службата за..

публикувано на 12.10.24 в 19:23